טיפים לבישול בריא של דגים לקראת ראש השנה

הדרך הכי בריאה לאכול דג היא נא: דג טרי מאוד, מעט מיץ לימון, מעט שמן זית ותיבול. אם בוחרים לבשל את הדג, יש שיטות שונות שמתאימות לדגים שונים

הדרך הכי בריאה לאכול דג היא נא: דג טרי מאוד, מעט מיץ לימון, מעט שמן זית ותיבול.
אם בוחרים לבשל את הדג, יש שיטות שונות שמתאימות לדגים שונים. למשל:

סלמון ודגים שומניים (למשל קוד או פלמידה לבנה) יש לצלות בתנור בטמפרטורה גבוהה מאוד לזמן קצר, כך שלא יתייבשו.
למשל, פילה סלמון במשקל של 200 גרם למשך 10 דקות בדיוק בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות. נתח של קוד במשקל 200 גרם למשך 7 דקות בתנור באותה טמפרטורה.

דניס מקבל באהבה גם צריבה במחבת, אבל שיטה יותר בריאה לבשל אותו היא באידוי (בסיר אדים) או בשליקה בציר בטמפרטורה נמוכה.
מחממים נוזל – ציר דגים או מים עם עלי בזיליקום, שומר, מלח ופלפל שחור שלם, מרגע הרתיחה מנמיכים את הלהבה כך שהמים יהיו ברתיחה עדינה מאוד. מעבירים את פילה הדניס לנוזל ומבשלים כ-7-9 דקות,
יש להיזהר שהטמפרטורה לא תהיה גבוהה מדי ויהיו בועות, מה שיגרום לדג להתפרק בנוזל. בצורה זאת נקבל דג מאוד עסיסי ומלא בטעמים וללא טיפת שומן .

אפשר לצלות דגים שלמים על העצם בתנור, שוב בטמפרטורה גבוהה מאוד (230-250 מעלות), כשחורצים אותם ומפזרים מעליהם תבלינים.
אפשר למרוח בעזרת מברשת כמות מבוקרת של שמן זית על גבי הדג, ולפזר תבלינים כגו: פפריקה, פלפל שחור, מלח, אבקת שום או בצל, כמון.
בצורה זאת אפשר לצלות, דניס, ברמונדי, בס, לברק, ועוד דגים לבנים במשקל של כ- 400-350 גרם לדג. זמן הבישול יהיה ארוך יותר כ-12 דקות עד שהדג ליד העצם מבושל לגמרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר