גידול חדש במו"פ רמת הנגב: פרי הגוג'י ממדבריות סין ומונגוליה

בימים אלו נקטף זו השנה הראשונה, יבול של פרי הגוגי' ברי – Goji, בתחנת הניסיונות רמת הנגב. הגוג'י נחשב כמזון על (Super Food), בהיותו אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) בטבע

בימים אלו נקטף זו השנה הראשונה, יבול של פרי הגוגי' ברי – Goji, בתחנת הניסיונות רמת הנגב.
הגוג'י נחשב כמזון על (Super Food), בהיותו אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) בטבע.

 

החוקרים ממקדים עתה את מאמצים בפיתוח דרכי גידול, קטיף, ושיפור חיי מדף של התוצרת הטרייה, במטרה להגיע לפרי טרי איכותי הניתן לשיווק כגידול נישה ליצוא ולחנויות בריאות. כיום ניתן לקנות בחנויות טבע בארץ גוג'ים מיובאים בצורת צימוק בלבד, באריזות קטנות במחיר גבוה של 120 ₪ לק"ג ויותר.

הרפואה הסינית כבר עושה אלפי שנים שימוש בפרי ובעליו. הוא נצרך כטרי או כצימוק וכן בחליטות ומשחות. לפי האמונה ביכולתו להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון להאריך תוחלת חיים, לשפר את מחזור הדם, לחזק את הראייה, שיפור תפקוד מיני ופוריות, ותכונות נוספות.

בארה"ב ובמערב אירופה גילו את נפלאות הגוג'י ברי והוא הפך לחלק מהתפריט הבריאות משנות ה-2000. עבודות מדעיות שנעשו מצביעות על נוכחות 11 מינרלים חיוניים לגוף ו-22 יסודות קורט, ביניהם אבץ, סלניום, סידן וברזל (בכמות רבה), קרטנואידים, ויטמיניםB,C,E וחומצות שומן.
תזונאים סבורים כי גוג'י מחזק את מערכת החיסון, משפר את רמות האנרגיה בגוף, מפחית חולשה ועייפות, וכן ממתן תאבון ובכך תורם לתחושה טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר