5000 דונם בצפון הכינרת ייסגרו לדייג למשך 60 יום להגנה על דגי אמנון בעונת ההטלה

המטרה: לאפשר את התרבות דגי אמנון הגליל. מנהלת הכינרת תתקיים פיקוח של 24 שעות ביממה מהים והיבשה. איסור הדייג יכנס לתוקפו ב-5 באפריל וימשך עד 3 ביוני

5,000 דונם באזור הבטיחה בכינרת, יסגרו לדייג למשך 60 יום החלל מ- 5 באפריל עד 3 ביוני 2015. זאת על מנת להגן על דגי האמנון הנמצאים בעונת ההטלה.

השטח בצפון הכינרת, הינו אזור הרבייה העיקרי של דג אמנון הגליל (מושט). בעונה זו של השנה, מתחממים מי הכנרת ודגי האמנון מתקרבים לחוף על מנת להטיל את ביציהם.
אזור הבטיחה המתאפיין במים רדודים וצמחיה רבה, מהווה מקום אידיאלי ומוגן להטלת ביצי האמנון. עם זאת, יחד עם הדגים הרבים המתרכזים באזור נוח זה לרבייה, מגיעים גם דייגים לא חוקיים המנצלים את ההזדמנות תוך הפרת התקנה האוסרת על הדייג.

האחראים על הפיקוח והאכיפה של תקנת הדייג הינם: אגף הדייג, באמצעות פקחי יחידת הפיצו"ח (פיקוח צומח וחי) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, בסיוע פקחי איגוד ערים כינרת, פקחי מנהלת הכינרת, פקחי רשות הטבע והגנים והמשטרה.

פנחס גרין, מנהל מנהלת הכינרת, מציין כי איסור הדייג באזור זה בתקופת ההטלה נועד לעודד את רביית האמנונים להגן על אוכלוסייתם בכינרת ולסייע בכך על שמירת האיזון הרצוי, לשמירת המערכת האקולוגית של הכינרת: "אמנון הגליל, בהיותו דג שניזון גם מאצות, מהווה גורם חיובי במארג המזון ומסייע בשמירת המערכת האקולוגית בכינרת", אומר גרין.

עוד מוסיף גרין, כי במהלך 60 הימים בהם חל איסור הדייג, האזור הסגור מסומן על ידי אגף הדייג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר בקו מצופים גדולים וזוהרים ושילוט ברור. "איסור הדייג נועד לשמור על המערכת האקולוגית באגם ובאמצעותה על איכות המים בכינרת. עם זאת, האיסור פועל גם לטובת הדייגים והמשך פרנסתם בעתיד. איסור הדייג בבטיחה הינו רק חלק מניהול וראייה כוללת של ממשק הדייג בכינרת המתקיים לאורך השנה ושותפים לו אגף הדייג, רשות המים, המעבדה לחקר הכינרת, הדייגים וגורמים נוספים" אומר גרין.

משה הר ציון, מנהל אגף פיקוח ואכיפה באיגוד ערים כינרת אומר, כי מדי שנה מוטלים קנסות ומוחרם ציוד לעשרות דייגים המפרים את התקנה, חלקם דייגים חובבים שהגיעו לדוג בכינרת ללא ידיעה על איסור הדיג, אך עיקר הקנסות הינם לדייגים מקצועיים העוברים במודע על החוק.

"השנה יתקיים פיקוח על הדיג באזור הסגור 24 שעות ביממה, גם מהים וגם מהיבשה. בכל שנה אנו מאתרים דייגים מקצועיים המגיעים בדרך כלל בחסות החשיכה ומסתירים את הרשתות בצמחיה. דייגים אלו פועלים במודע ובניגוד לאיסור הדיג בתקופה זו ובכך גם פוגעים במו ידיהם בפרנסתם. אותם עבריינים מטופלים על ידי פקחי אגף הדיג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, המחרימים את ציוד הדיג שלהם, סירות, רשתות ומנועים. בנוסף מאותרים גם דייגי חכה חובבנים, אך גם כאלו הדגים עם רשתות, חלקם מודעים לתקנה וחלקם לא. אני מקווה, כי השנה יהיו פחות עברייני חוק, בכדי שאוכלוסיית הדגים תשוקם ותשוב לקדמותה", אומר הר ציון.

בתמונות דגים ורשתות של דייגים לא מורשים שנתפסו ע"י יחידת פיצו"ח של משרד החקלאות, וסירת דיג ללא מספר רישוי שהוחרמה באזור צפון הכינרת ע"י פקחי איגוד ערים כינרת.
צילום: רשות ניקוז ונחלים כינרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר