מחידושי אגריטך 2015: מערכת הפרדת חלב וטכנולוגיית שימור אוכל

תערוכת אגריטך 2015 תיערך בין 28-30 באפריל 2015 במרכז הירידים בתל אביב. התערוכה תשתרע על שטח כולל של מעל 14 אלף מ"ר ועל פי ההערכות צפויים לבקר באירוע מעל 35,000 מבקרים

חברת Afimilk המתמחה בחידושי טכנולוגיה ממוקדי רפתות, תציג במסגרת תערוכת אגריטך 2015, שתיערך בין 28-30 באפריל 2015 במרכז הירידים בתל אביב, את AfiMilk MCS – מערכת להפרדת חלב עוד בשלבי החליבה. באמצעות הפרדת חלב במכון החליבה שברפת, לפי מרכיביו ותכונותיו (כגון כמות שומן, ערכי החלבון ופוטנציאל ההתגבנות), מגדיל ההשירות משמעותית את תשואות ייצור החלב (עד 15%), ומייעל את התפעול והלוגיסטיקה במחלבה.

שירות AfiMilk MCS מבוסס על טכנולוגיה רשומה כפטנט, המאפשרת אנליזה של כל החלב הזורם דרך נקודות החליבה, ובזמן אמת. החלב מנותב, על פי פוטנציאל ההתגבנות שלו, למכלים ייעודיים במכון החליבה. התוצאה: חלב המתאים יותר לייצור גבינות מופרד מחלב המיועד לייצור חלב ניגר ומוצרי חלב אחרים.
סרט הדגמה 

מכון וולקני, מנהל המחקר החקלאי הגדול בישראל ומהידועים מסוגו בעולם, יציג בתערוכה את הדור הבא של טכנולוגיית שימור האוכל: לא עוד החדרת חומרים משמרים לתוך האוכל וחומרים שנכנסים לגוף שלנו כשאנחנו אוכלים את המזון, אלא אריזות משמרות מיוחדות, אליהן קושרים חומרים משמרים..

"הרעיון מאחורי הפיתוח פשוט", אמרת ד"ר ילנה פוברנוב (בתמונה) ממכון וולקני. "אנחנו מפתחים אריזות שקושרות את החומרים המשמרים לאריזה על ידי קשר קוולנטי כימי חזק, כך שמצד אחד ישמרו על האוכל כל עוד הוא ארוז; ומצד שני החומרים נשארים על האריזה והקונים לא יאכלו אותם יחד עם המזון. השלב הבא יהיה פיתוח שיאפשר 'לקשור' חומרים משמרים למשטחים כגון קרש חיתוך, כך שהאוכל שנחתוך עליו לא ידבק בחיידקים מאוכל אחר ששהה עליו לפני כן". 

.
תערוכת אגריטך 2015 תיערך בין 28-30 באפריל 2015 במרכז הירידים בתל אביב. התערוכה תשתרע על שטח כולל של מעל 14 אלף מ"ר ועל פי ההערכות צפויים לבקר באירוע מעל 35,000 מבקרים, כשמתוכם מעל 8000 מבקרים מחו"ל. גם השנה צפויות לקחת חלק במפגש הבינלאומי משלחות רשמיות, שרים וראשי מדינות.

אגריטך 2015

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר