יוניליוור ישראל מציינת עמידה ביעד של אפס פסולת להטמנה בחמישה מפעליה

חמשת המפעלים בישראל מצטרפים ללמעלה מ-240 מפעלי יוניליוור ברחבי העולם שאינם מטמינים פסולת

בשנת 2010 הכריזה יוניליוור העולמית, חברת מוצרי הצריכה מהמובילות בעולם, כי כחלק מתכנית הקיימות של החברה, עד לשנת 2020 היא מתכוונת להפחיתב-50% את כמות הפסולת הקשורה למוצרי החברה ומועברת להטמנה.
לאחר שכל מפעלי יוניליוור בעולם הגיעו ליעד זה כבר ב-2012, 8 שנים מוקדם יותר מהמועד המתוכנן, נקבע יעד חדש לכלל מפעלי החברה ברחבי העולם – אפס פסולת לא מסוכנת להטמנה עד לסוף שנת 2015.

יוניליוור ישראל הגיעה ליעד זה בכל חמשת מפעליה הממוקמים ברחבי הארץ – חיפה, עכו, צפת וערד, ובכך היא מצטרפת ליותר מ-240 מפעלי יוניליוור ב-67 מדינות ברחבי העולם שהגיעו ליעד. 

בחברה מדגישים כי נתון זה ממצב את יוניליוור כחברה הגלואלית הראשונה שהשיגה את יעד אפס פסולת (לא מסוכנת) להטמנה. 

לפניכם פירוט המפעלים והמיוצר בהם:
מפעלי חיפה – מפעל לייצור אבקות, ממרחים, רטבים ומרגרינה (קנור, תלמה,הלמנ'ס, מזולה, בלו בנד ו-778), וגם מפעל לייצור מוצרי טיפוח וניקיון (פינוק, בדין, סיף).
מפעל צפת – ייצור שוקולד ובייגל (קליק, ורד הגליל ובייגל בייגל).
מפעל עכו – גלידת שטראוס.
מפעל ערד – ייצור דגנים (דגני תלמה, כיפלי ופתית).

אבי אשכנזי, סמנכ"ל שרשרת האספקה של יוניליוור ישראל, אומר: "משמעות אי הטמנת פסולת, היא שלכל סוג פסולת באתר יש פתרון של מחזור או שריפה עם השבת אנרגיה. האתגר בישראל היה גדול במיוחד, מאחר ובתחילת הפרויקט לא היו בארץ תשתיות מתקדמות המאפשרות זאת, ואנו היינו צריכים לחפש, ליזום, ולעתים אף להמציא את הפתרונות בעצמנו".

ביוניליוור אומרים כי החברה רואה באפס פסולת להטמנה, מרכיב מרכזי בצמיחה הבת קיימא של החברה. על מנת להגיע ליעד שנקבע, יוניליוור השקיעה במהלך השנים האחרונות בתשתיות הפרדה, פיתוח טכנולוגיות לטיפול בפסולת, ומציאת ספקים חדשים אשר יכולים לתת פתרון הולם העומד בדרישות יוניליוור העולמית.

כדי לחולל את המהפך באתרי הייצור ולהשיג את היעד, נדרשו פתרונות חדשניים ויצירתיים לבעיות פסולת רבות. לדוגמא, באתר חיפה תוכננה מכונה ייחודית המטפלת במחזור מוצרים החוזרים למפעל (למשל מוצרים פגי תוקף ועודפים מהשוק) שהינם בעלי תכולת שומן גבוהה, כמו מיונז ומרגרינה שבעבר הועברו להטמנה. המכונה מועכת את המוצרים ומפרידה בין האריזות לתכולתן. תכולת המוצרים מועברת להפרדה כימית והשמן משמש כחומר גלם למזון בעלי חיים.

באתר עכו החלו בשנת 2014 להעביר את הפסולת האורגנית המופרדת, הכוללת למשל פסולת מחדר האוכל ופסולת גלידות וופלים, לאתר מיוחד בו הופכים את הפסולת לקומפוסט.

היעד הבא של יוניליוור ישראל הוא אפס פסולת להטמנה גם באתרים הלוגיסטיים ובמשרדי החברה עד סוף שנת 2015, וכן יעד חדש של הפחתת כלל הפסולת המיוצרת במפעלים, כולל הפסולת המועברת למחזור.

למידע נוסף על יוניליוור ישראל ומותגי החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר