אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בייג'ין יקימו מכון מחקר משותף לאבטחת מזון בעיר וויפאנג

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר: "המכון החדש יעמיק את הקשר האקדמי והמחקרי בתחום אבטחת המזון בין ישראל לסין"

אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בייג'ין חתמו על מזכר הבנה להקמת מכון מחקר משותף לאבטחת מזון בעיר וויפאנג במחוז שאנדונג בסין. 

 

על פי ההסכם, עיריית וויאנפנג תדאג להקמת קמפוס המכון, שיכלול מעבדות מחקר ושטחי חקלאות, וזאת בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים.

פרופ' דני חיימוביץ, דיקאן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, אומר כי תחומי המחקר של המכון המשותף יתמקדו ביצירת זנים בעלי תכונות תזונתיות משופרות, שייטיבו עם החקלאות הסינית והשוק העולמי כאחד. כמו-כן יעשה שימוש בביולוגיה מודרנית לפתרון בעיות של החקלאות בת זמננו, כגון שינויי אקלים ויבול מצומצם.

המכון החדש יוקם על פי המודל של "מרכז מנה", המכון לחקר צמחים ואבטחת מזון שבאוניברסיטת תל אביב. חוקרים וסטודנטים מאוניברסיטאות תל אביב ופקינג יערכו בו מחקרים משותפים.

בעיר וויפאנג יש אוכלוסייה של 9.5 מיליון תושבים. מחוז שאנדונג מונה כ- 100 מיליון תושבים, והוא מהווה את המרכז לחקלאות מתקדמת בסין, ונחשב לעמק הסיליקון של סין בכל הקשור לרמת החקלאות המתקיימת בו. במחוז זה פועלות כיום מספר חברות המשלבות טכנולוגיות ישראליות.

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, מיין כי אוניברסיטת פקינג נחשבת לאחת האוניברסיטאות הטובות בסין, וכי שיתוף הפעולה המדעי איתה הוא תעודת כבוד לאוניברסיטת תל אביב ולמדינת ישראל. לדבריו, המכון החדש יעמיק את הקשר האקדמי והמחקרי בתחום אבטחת המזון בין ישראל לסין.

 

 

בצילום חתימת מזכר ההבנות – מימין לשמאל: פרופ' דני חיימוביץ, דקן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, וד"ר גוינג וואנג מאוניברסיטת בייג'ין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר