נרקיס עלפי מהמזללה: הזוכה בתחרות מנת פארם טו טייבל הטובה בישראל

לתחרות נרשמו שפים, סו שפים וטבחים מרחבי הארץ. לשלב הגמר עלו 12 מתמודדים אשר ביצעו מנות לטעימת וסקירת צוות השיפוט, במסעדת "מלגו ומלבר" בת"א

לקראת כנס המסעדנות שהתקיים ביום א' 13.3.16, התקיימה תחרות מנת Farm to Table הטובה בישראל, במטרה למצוא את המנה הכי טעימה, אבל גם כזו שמבינה את חשיבות השימוש בחומרי גלם מקומיים; כזו שמדגישה את הטריות, העונתיות והחיבור לאדמה, ששמחפשת את המגדל המקומי, הגבינה האזורית, או אפילו הפרי שנקטף מהגינה.

לתחרות נרשמו שפים, סו שפים וטבחים מרחבי הארץ. לשלב הגמר עלו 12 מתמודדים אשר ביצעו מנות לטעימת וסקירת צוות השיפוט, במסעדת "מלגו ומלבר" בת"א.

במקום הראשון זכתה נרקיס עלפי, סו-שפית מסעדת המזללה
– עם מנה בשם "שער שכם" המורכבת מטרטר דג ים עם שקדים ירוקים, שומר בר, שורש סלרי, נענע, לימון כבוש, פריקי, זמן זית, יוגורט עיזים ואבן יוגורט.
הפרס לזוכה: סופשבוע זוגי במלון "מצפה הימים" כולל אירוח מלא וסיור בחווה האורגנית.

מקום שני: רועי אברהם, שף מסעדת ליבירה וקייטרינג התרנגול – עם מנת של סלט ירוקים על לאבנה עיזים, ריבת אתרוגים וסורבה פיטנגו.

מקום שלישי: נתי דודזון, מנהל מטבח במסעדת קפאסה מבאר שבע – עם מנת צלעות ושקדי טלה על קרם ארטישוק ירושלמי, קונפי ארטישוק ירושלמי בדבש, טימין וציר טלה.
הפרסים למקומות השני והשלישי: קורסים של שפים מובילים מחו"ל בבית הספר החדש לקולינריה "דנון".

מקום רביעי: אליאס מטר, שף קייטרינג מאי מחיפה
– עם המנה של מרתה: שישברק במילוי בשר ביוגורט עיזים, בליווי סלט עגבניות מעושן וסלט עולש בר בטוויל.

מקום חמישי: יאנה פורמן, טבחית במסעדת ליבירה – עוגת תפוזי דם וגלידת סטאוט.

צוות השופטים: עזרא קדם – שף ובעלים סטודיו "ארקדיה"; ארז קומרובסקי – בית הספר לבישול גלילי וקייטרינג "ארז וחנן"; אסף דוקטור – שף ובעלים מסעדת "האחים" ומסעדת הפארם טו טייבל "דוק"; עמית אהרונסון ("מדבר מהבטן") – עיתונאי ומבקר מסעדות; אור מיכאלי ומוטי טיטמן – השפים המארחים את התחרות ממסעדת "מלגו ומלבר".
את התחרות יזמו והפיקו אפרת אנזל, אורלי סגל, וחברת מידע כנסים.

 

 

מלמעלה למטה: שלוש המנות הזוכות לפי דירוגן. צילום חיים יוסף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר