קבוצת ISS ישראל עוברת להסעדה מוסדית בריאה יותר

מעבר לבישול בשמן קנולה, ללא שומן טראנס ושומן רווי, צמצום בישול עם חומרים מעובדים, ותפריטים מבוססי ירקות טריים

חטיבת ההסעדה של קבוצת ISS ישראל מתאגיד ISS העולמי, מפעילה את תכנית "B בריא", במסגרתו תעבור להסעדה מוסדית בריאה יותר. 

כחלק מהתכנית, שתשים דגש על ערכי בריאות וטריות, מתחייבת החברה על מספר שינויים שייטיבו עם סועדיה:

• מעבר לתפריטים מבוססי ירקות טריים וצמצום בישול עם חומרים מעובדים (נקניקיות, בשר אדום וכו').
• בישול בשמן קנולה ומוצרים ללא שומן טראנס, שומן רווי, אומגה 6 ושמן צמחי.
• שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים על ידי בישול בוואקום.
• שילוב תפריטים בריאותיים המבוססים על אורז מלא, דגנים ומוצרים שעברו שליקה (שיטת בישול בחום).
• Meatless Monday (יוזמת "יום שני ללא בשר").
• פירוט ערכים קלוריים במנות האוכל, שיאפשר לסועדים מעקב אחרי הקלוריות אותם הם צורכים.

עודד סעדי, שף המטבח הראשי של ISS בבית שמש, אומר: "תמיד הקפדנו על מנות מאוזנות המורכבות מטבלת המזונות, חלוקה נכונה בין חלבונים, שומנים ופחמימות וכו'. לשמחתנו, עכשיו גם מודעות הסועדים גדלה, רוב הסועדים שלנו מתעקשים ודורשים אוכל בריא יותר, מה שמאפשר לנו לגוון הרבה יותר ולהציע מבחן מנות רחב מבעבר – המבוסס על ירקות טריים, פחות נתרן ופחות בשר מעובד. יש יתרון גדול בכך שאנו מכינים מזון טרי מדי יום, וזה ניכר בטעם ובאיכות המנות שאנו מכינים".

ואנחנו במערכת אכול ושאטו, בכל זאת שואלים: למרות דברי השף, למה עד עכשיו האכלתם את הסועדים הרבים שלכם באוכל פחות בריא?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר