ההמשך של משפחת מונדאבי: יינות עם Continuum

בהיותו צעיר נכנס רוברט מונדאבי לעסקי היין עם אביו, צ'זרה, ואחרי לימודים בקולג' עזר להקים את עסקי היין של יקב Sunny St. Helena בעמק נאפה. בשלב הבא שכנע היזם הצעיר את אביו כי רכישת יקב צ'רלס קרוג תהיה השקעה טובה למשפחת מונדאבי – עסק שאחיו פיטר ממשיך להפעיל עד היום

כאשר אימפריית היין שלו נמכרה לפני כמעט שלוש שנים, החליט רוברט מונדאבי – הגורו של תעשיית היין האמריקנית, להתחיל מחדש.
"התחלות אינן משהו חדש מבחינתו של אבא", אמר בנו טים, יצרן יין מכובד בזכות עצמו.

בהיותו צעיר נכנס רוברט מונדאבי לעסקי היין עם אביו, צ'זרה, ואחרי לימודים בקולג' עזר להקים את עסקי היין של יקב Sunny St. Helena בעמק נאפה. בשלב הבא שכנע היזם הצעיר את אביו כי רכישת יקב צ'רלס קרוג תהיה השקעה טובה למשפחת מונדאבי – עסק שאחיו פיטר ממשיך להפעיל עד היום.
בעקבות קרע במשפחה עזב רוברט מונדאבי את קרוג כדי להקים את המותג שלו. הוא בנה את היקב הראשון מאז תקופת "היובש", והפך ליצרן היין הטוב ביותר בעולם החדש.

אף אחד לא היה יכול לצפות כי היינן המפורסם, עתה בשנות ה- 90 שלו, יבטיח להתחיל מחדש. רוברט מונדאבי חבר עם בנו טים, בתו מארסיה ואשתו מרגרט, ועכשיו יש לו במרתפיו יין חדש, המיועד לשחרור לציבור הצמא, תרתי משמע, באביב הבא.
למרות שלקח זמן להחליט על שם למותג מונדאבי החדש, הבחירה שלהם לא הייתה יכולה להיות מתאימה יותר: "המשכיות" – Continuum הנו בלנד בורדולזי המיוצר במסורת מונדאבי ממגוון ענבים אדומים שהקנו לעמק הנאפה את פרסומו.

"רצינו שם שיספר את הסיפור…המשכיות של המורשת", אמר טים, בנו הצעיר של מונדאבי, שציין כי Continuum לא מדבר רק על המשך מסורת המשפחה, אלא גם על מחזור גידול היין, מקומו של היין בארוחה.

אך למשפחת מונדאבי הייתה בעיה קלה כאשר השם Contimuum עלה לדיון, מפני שהבעלות עליו הייתה ביד המכון הקולינרי של אמריקה (CIA), וההוא שימש למיתוג תוכנית מלגות ללימודי יין.
מאחר שטים ייצר את היין הראשון עבור פרויקט Continuum של ה- CIA, היה לו יתרון כאשר פנה לבקש רשות להשתמש בשם זה עבור היין החדש של משפחת מונדאבי. הפתרון נוסח אמריקה: תרומה ל- CIA, והשם עבר למונדאבי.

טים מונדאבי הנו כיום באותו גיל – 54, בו אביו היה כאשר חנך את מותג מונדאבי המפורסם ב- 1966.
טים לקח אחריות על פעילויות ייצור היין של מונדאבי ב- 1976, ומילא את התפקיד עד מכירת החברה ב- 2004.
גם הוא ייצר יין ברחבי העולם – אוסטרליה, איטליה, דרום אפריקה וצ'ילי – במשך יותר מארבעה עשורים.

ה- 2005 Continuum מיוצר מ- 60 אחוז ענבי קברנה סוביניון ומחלקים שווים של קברנה פרנק ופטיט ורדו, ולדעתו של טים, הקברנה סוביניון המהווה את בסיס הבלנד הנו אחד הטובים ביותר אותם טעם אי-פעם.
הגפנים הוותיקות ביותר הן של הקברנה פרנק, והן תורמות ניחוח, מתיקות בפה, וסיומת ארוכה.
הפטיט ורדו נותן ליין עומק, הקברנה פרנק את התבלון, והקברנה סוביניון את הארומה.

בסך הכל יוצרה מ- 2005 Continuum כמות של 1,500 תיבות, והכוונה להתפתח באיטיות, עם דגש על איכות. אין ספק שזהו שינוי גדול משפחה שעבדה על כמויות גדולות בפורמט הקודם שלה.

מי שרוצה להצטרף לרשימת הקונים של יינות Continuum הראשונים: www.continuum.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר