גג חמישים שקל – ארוחות ביתיות, מהירות ובכלל לא יקרות

גג חמישים שקל" שמחירו: 118 ש"ח, הוא המרכיב היקר ביותר בהכנת ארוחות איתו, הוא ספר בישול עם קונספט חדשני בארצנו: ספר בישול המתמקד בצד הכלכלי של הארוחה, ומציע אוכל ביתי, טעים, מהיר, ולא יקר

גג חמישים שקל
ארוחות ביתיות, מהירות ובכלל לא יקרות
מאת ענבל קליין
עיצוב: אייל קליין
צילום: דניאל לילה
הוצאת ידיעות אחרונות – ספרי חמד
המחיר: 118 שקל


"גג חמישים שקל" (שמחירו: 118 ש"ח, הוא המרכיב היקר ביותר בהכנת ארוחות איתו), הוא ספר בישול עם קונספט חדשני בארצנו: ספר בישול המתמקד בצד הכלכלי של הארוחה, ומציע אוכל ביתי, טעים, מהיר, ולא יקר.
הספר, כפי שתקראו בשיחה עם ענבל קליין בהמשך, נולד בעיצומו של המיתון הכלכלי ב- 2002, כטור שבועי שהתפרסם באתר האינטרנט Ynet תחת שם העט איילת בן יוסף.
ענבל קליין היא בשלנית, עיתונאית אוכל ועורכת. היא כותבת בגלובס, ב- Ynet ובאתרי תוכן אחרים, ו"גג חמישים שקל" הוא ספרה הראשון.

לא תמצאו כאן מתכוני שף מורכבים. כלכלת המטבח בספר זה היא הערך המוסף הייחודי שלו: הספר מאפשר תכנון של ארוחה מלאה (מהמנה הראשונה ועד לקינוח) לארבעה עד שישה סועדים, תוך חיסכון ניכר בקניות המצרכים, בבישול ובאירוח.
הספר מכיל 26 ארוחות, וכל ארוחה תעלה לכם עד 50 שקל. המצרכים להכנת הארוחות זמינים לקנייה בכל מרכול או מכולת שכונתית, וזמן ההכנה של כל מתכון אינו עולה על 30 דקות.

הארוחות בספר של ענבל קליין מבוססות על אוכל יומיומי ביתי ישראלי: קציצות, פשטידות, סלטים ומרקים מהירי הכנה), כזה שיכול להתאקלם במהירות בכל מטבח.
המרכיבים מצויים אצלנו בשפע, וגם כשטורחים לאירועים מיוחדים, המנות עדיין קלות להכנה ודורשות מינימום התעסקות.

ענבל אומרת כי הספר הזה מיועד לא רק לבשלנים, אלא גם לאנשים שלא אוהבים לבשל, לאנשים שלא יודעים לבשל, להורים שחייבים להכין משהו לילדים הרעבים, לרווקים שבאים הביתה בסוף יום העבודה ורוצים משהו חם וביתי. בקיצור: לכל מי שרוצה להכין אוכל ממה שיש בבית או במכולת שבשכונה.

לקראת החגים תמצאו בספר מתכונים המתאימים לאירוח, כמו למשל סלט אורז בר ורימונים, קדרת עוף ודלעת בתפוזים, בטטות ובצלים סגולים צלויים עם רוזמרין, ומיני-קישים מבצק פילו.

ענבל קליין, מה הביא אותך לכתוב את הספר?
הספר החל במדור שנולד בשיא הדיכאון והמיתון של 2002, באתר Ynet תחת השם "איילת בן יוסף" – סטודנטית תפרנית שכל שבוע הציעה ארוחה ל- 6-4 אנשים במחיר רכישת מצרכים עד 50 שקל.
במשך שנתיים כתבתי את הטור, ואחר כך מדור דומה, אבל גם אני השתניתי, ילדתי ילדים, ואיילת כבר לא הייתה רלבנטית.
החלטתי להוציא ספר, עיבדתי וערכתי את המתכונים וההצעות ושיניתי את הפורמט – אך הקונספט נשאר של ארוחה ל- 6-4 אנשים עד 50 שקל.

את עומדת בתנאי הסף של עד 50 שקל ?
ה- 50 שקל זה בערך. יש תנודות במחירי המוצרים, למעלה ולמטה, אפשר לקנות מצרכים בשוק או במעדנייה, אבל הרעיון שהארוחות לא יקרות, ומשפחה ממוצעת יכולה לפתוח ספר בישול ולאכול טוב בלי לקנות דג יקר או נתח קצבים מקצביה יוקרתית. להסתפק באוכל טוב מחזה עוף, בשר טחון ופסטה.

אז למי מיועד הספר?
הספר מאוד ביתי. הרעיון הוא ספר לאנשים אמיתיים עם אוכל אמיתי, פשוט וקל להכנה.
כל אחד ימצא מה לאכול ולבשל, לא צריך להיות בשלנים גדולים, והוא מתאים אפילו למי שחייבים לבשל, ולא אוהבים לעשות זאת. אפילו אני, שאוהבת לבשל, עושה זאת 90 אחוז מהזמן כי אני צריכה להיכנס למטבח להכין לילדים או לאורחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר