סאנוק – אוכל, אנשים ומקומות בתאילנד

עדי עליה, טבחית, עיתונאית ומוזיקאית, הגיעה לתאילנד בשנת 2005 ונשבתה בקסמי האוכל התאי. הטעמים הנועזים, העושר הבלתי נדלה של מאכלים חדשים ומרגשים – ויותר מכול – האנשים שמכינים את האוכל והרצינות שבה הם מתייחסים אליו. כל אלה עשו לה את זה.

סאנוק – אוכל, אנשים ומקומות בתאילנד
מאת עדי עליה
צילומים עדי עליה
כנרת בית הוצאה לאור
מחיר מומלץ 99 ש"ח

הנה משחק מילים לא חיוני, אבל בכל זאת: עדי עשתה עליה.
עדי עליה, טבחית, עיתונאית ומוזיקאית, הגיעה לתאילנד בשנת 2005 ונשבתה בקסמי האוכל התאי. הטעמים הנועזים, העושר הבלתי נדלה של מאכלים חדשים
ומרגשים – ויותר מכול – האנשים שמכינים את האוכל והרצינות שבה הם מתייחסים אליו. כל אלה עשו לה את זה.

בחמש שנות מגוריה בתאילנד חרשה עליה את המדינה לאורכה ולרוחבה, מצוידת במחשב, במצלמה ובתיאבון בריא, בחיפוש אחר בשלנים שילמדו אותה את סודות המטבח שלהם – לא בבתי ספר לבישול אלא במטבחים הביתיים שלהם. בתמורה היא זכתה במשפחות מאמצות מכל המעמדות, ובהיכרות אישית עם מומחים לבישול אותנטי מארבעת האזורים הקולינריים של תאילנד: מרכז, דרום, צפון וצפון–מזרח.

בספר סאנוק (בתאית = כייף) תמצאו את כל הלהיטים הגדולים של המטבח התאי, אבל גם מתכונים אחרים שלא זכו לתהילה לה הם ראויים.
כל זה בצד סיפוריהם האישיים של כמה מהאנשים שפתחו בפני עליה את מטבחיהם, וחלקו איתה את המתכונים הכי טובים שלהם. את כל המרכיבים המופיעים בספר אפשר להשיג בישראל. 

פרקי הספר נושאים שמותיהם של אנשים שהפכו לחבריה של עדי והמקומות בהם פגשה אותם, יחד עם מאכלי האזור.
יש כאן כל כל הרבה דברים טובים, עד שקשה לבחור על קצה המזלג. אולי סלט דג בלמון גראס, קציצות שרימפס (הספר ממש לא כשר), סלט פפאיה ירוקה, עוף עם אבקת קארי, מאכלי חזיר, אורז דביק (סטיקי רייס) מתוק בחלב קוקוס ומנגו.
מי שהיה בתאילנד יודע שאוכלים שם כל היום וכל הלילה. עם הספר של עדי עליה תוכלו גם אתם להיות תאילנדים בממד הגסטרונומי.

 סאנוק ברשת: thai-food-blog.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר