נבחרת החלומות מגישה – מתכון בטוח 2

הספר מציג 63 מתכונים מובחרים של טובי המומחים בארץ: יוסי שטרית (בישול), גלי ברמן (בישול), איילת לטוביץ' (בישול), ליה שומרון פינדר (בישול בריא), מיקי שמו (אפייה) מישי בלוג (שוקולד). כל מתכון כתוב בבהירות ובשלבים, ומלווה בתמונה מרהיבה – מתכונת להצלחה

נבחרת החלומות מגישה
מתכון בטוח 2
מישי בלוג / גלי ברמן / איילת לטוביץ' / ליה שומרון-פינדר / יוסי שטרית / מיקי שמו
הוצאת פן וידיעות ספרים
המחיר 128 ש"ח


שיתוף פעולה פורה בין אולפני הרצליה שיזמו את תוכנית הטלוויזיה המצליחה מתכון בטוח, לבין הוצאות הספרים "פן" וידיעות ספרים", הביא להוצאתו לאור של הספר הייחודי הזה – שני בסדרה.

הספר מציג 63 מתכונים מובחרים של טובי המומחים בארץ: יוסי שטרית (בישול), גלי ברמן (בישול), איילת לטוביץ' (בישול), ליה שומרון פינדר (בישול בריא), מיקי שמו (אפייה) מישי בלוג (שוקולד). כל מתכון כתוב בבהירות ובשלבים, ומלווה בתמונה מרהיבה – מתכונת להצלחה.

תמצאו כאן מתכון בטוח למרק, סלט, דגים, אורז, פסטה, קטניות, בשר, עוף, מאפה מתוק, מאפה מלוח, קינוחים וממתקים, והפעם נוספו גם מתכונים המתאימים במיוחד לילדים.

אם תרצו להתמקד באחד השפים החביבים עליכם תוכלו לחפש את המתכונים שלה או שלו לפי תוכן העניינים שבתחילת הספר או ב"מפתח השפים" שבסופו, צלליתו של כל אחד מהשפים המופיעה בתחילת המתכון תזכיר לכם שאתם במקום הנכון. תוספת של סמיילי ליד המתכון מסמנת שהוא מתאים במיוחד לארוחה עם ילדים.

מתכון בטוח 2 – השפים
ליה שומרון פינדר
– שפית ויועצת קולינרית, למדה בבית הספר היוקרתי לבישול גורמה בריא – Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts בניו יורק, וכיום ממשיכה בלימודי נטורופתיה במכללת רידמן. לפני שפנתה אל הבישול הבריא למדה ליה משפטים, סיימה בהצטיינות ואף עבדה כעורכת דין באחד מהמשרדים המובילים בארץ. כיום היא עובדת כיועצת קולינרית לאוכל בריא ולבישול בריא, מנחה סדנאות בישול בריא ומעבירה הרצאות בנושא תזונה נבונה, כותבת את מדור הבריאות במגזין דרך האוכל, מנהלת פורומים בנושא בישול בריא באינטרנט ומשמשת עורכת קולינרית של ספרי בישול.

מיקי שמו – קונדיטור ומאסטר-שף. למד בבתי ספר מובילים בתחומי האפייה והקונדיטוריה בצרפת, בלגיה, גרמניה, שווייץ ואיטליה. בארץ רכש ידע כללי בתחומי הקולינריה, בין היתר בקורס בטכנולוגיית מזון מטעם האוניברסיטה העברית. מיקי ממשיך לפתח מוצרים ב"שמו הקונדיטוריה", רשת המונה ארבעה סניפים, אחד ברמת אביב ושלושה בחיפה. בשנת 2009 התפרסם ספרו "מיקי שמו – המיטב" (הוצאת על השולחן), וזה כמה שנים הוא משתתף באופן קבוע בתוכניות טלוויזיה כגון "קרין מגריזו", "אודטה" ו"שורדות בבית".

יוסי שטרית – השף והבעלים של מסעדת "ויולט" שבמושב אודים. יוסי החל לעבוד במטבחי צפון הארץ עוד כשהיה תלמיד תיכון. את השכלתו הקולינרית רכש בצרפת ואת הכשרתו המעשית קיבל בעבודה עם טובי השפים בארץ – ארז קומורובסקי ("לחם ארז"), השף רונן דברת בלוך ("ארטישוק") ורפי כהן ("רפאל"). אחרי שהדרים בעקבות עבודתו עד אילת, כדי להוביל את מסעדת "ג'ולסון" של דברת בלוך, חזר יוסי למרכז ופתח עם אשתו נעמה את מסעדת "ויולט". במסעדה מציג יוסי מטבח שף עדכני עם אוריינטציה צרפתית, והוא נחשב למאסטר בפלייטינג – צִלחוּת – אשר כל מנה שיוצאת תחת ידיו נראית כיצירת אמנות של ממש.

גלי ברמן – קונדיטורית ושפית, בעלת חברת הקייטרינג "גלי ברמן קייטרינג שף". ניסיונה העשיר של גלי כולל סטאז' בצרפת, עם התמחות במנות אחרונות ובבולנז'רי, ייעוץ למסעדות גורמה כגון "קדיתא" ו"דרך האוכל" ושיתוף פעולה ארוך שנים עם השף חיים כהן, כטבחית ומנהלת מטבח ב"קרן" וכקונדיטורית של "קרן" ו"דיקסי". ניסיונה העשיר, וכן השתתפותה בתוכניות טלוויזיה שונות – "הכי טעים שיש" (על פי הפורמט ready study cook), "אודטה" ו"המטבח" (עונה ראשונה) – הפכו אותה ליועצת קולינרית מבוקשת, למנחת סדנאות אוכל ולשפית פרטית מוערכת. בשנת 2007 הקימה גלי את "גלי ברמן קייטרינג שף", חברת קייטרינג למאיון ולאלפיון העליון, היודעת להעניק חוויה קולינרית משובחת לכל מספר של סועדים.

איילת לטוביץ' – מחלוצות תוכניות הבישול בארץ ומחברת ספרי בישול מצליחה. בשנת 1993 יצאה איילת ללמוד בישול בלונדון, בדיוק כאשר זו החלה את פריחתה הקולינרית. היא שבה לישראל כדי לעבוד כשפית פרטית בבית השגריר הבריטי ובמקביל כתבה למגזין על השולחן.
בהמשך עברה לעבוד במסעדות גורמה מובילות כמו "קרן" ו"לילית", תוך כדי שהיא מגישה את תוכנית הבישול שום פלפל ושמן זית בעונותיה הראשונות, יחד עם גיל חובב. התוכנית, שעסקה בבישול ים תיכוני, הובילה לפרסום הספר שמש ים ואוכל גם (הוצאת מודן) שאותו כתבה עם גיל חובב ודליה פן-לרנר. שיתוף הפעולה עם הוצאת מודן נמשך עד היום, בפרויקט של תרגום ועריכת סדרת ספרונים הנקראת "אז מה אוכלים היום?" ואשר בה יצאו עד היום למעלה מ-40 כותרים. השביל הקולינרי הוביל את איילת לבשל אוכל עם השפעות ים-תיכוניות, במתכונת ביתית, נגישה ומזינה. היום, אחרי יותר משנתיים שבהן "נפשה" בקריירת אמא טרייה, חזרה איילת לתוכנית טלוויזיה משלה, "מדריך האוכל עם איילת לטוביץ'" והיא כיום השפית של קפה-מסעדה קסום בשם Beta Caffe ברמת אביב ובצהלה, המקפיד על איכות, טריות וטעמים מרעננים.

מישי (מיכאל) בָּלוג – קונדיטור ושוקולטייר, ומעביר סדנאות שוקולד. כבר בגיל 8 צפה מישי באמו בשעה שאפתה עוגות וידע שכשיהיה גדול יהיה קונדיטור. מאז ועד עתה עברו שנים, והמון עוגות ופרלינים זרמו תחת ידיו של מישי. מישי החל את דרכו המקצועית בשנת 1963, בלימודי טבחות וקונדיטוריה בחיפה. את התמחותו בתחומי הקונדיטוריה השונים רכש בקונדיטוריה היוקרתית “הונולד” שבציריך, שוויץ, ובשנת 1979, כאשר חזר לארץ, הוא פתח קונדיטוריה בקרית טבעון והחל לייצר בה מגוון מוצרי קונדיטוריה מיוחדים. בשנת 1994, כשחומרי גלם באיכות מעולה החלו להיות מיובאים לארץ מבלגיה, צרפת, גרמניה ודנמרק, החל מישי לייצר בקונדיטוריה שלו שוקולד ופרלינים, והם הפכו עד מהרה לגולת הכותרת של המקום. בשנת 2008 הוסבה הקונדיטוריה לחנות בוטיק של שוקולד, שבה מייצר מישי מדי יום מגוון מוצרי שוקולד בעבודת יד וכ-50 סוגי פרלינים בטעמים שונים ומגוונים. הפרלינים האיכותיים של מישי זכו להערכה ולפרסום בכל רחבי הארץ, וכיום החנות שלו כוללת גם מרכז סדנאות שוקולד מבוקש.

וכמה מנות מעוררות תאבון מהספר: מרק קרם שעועית לבנה עם פתיתי ניוקי, פורל מאודה עם כרישה וג'ינג'ר ברוטב מיסו,  פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר, מעדן דלעת וטחינה, עוגיות תמרים מבצק שמנת, שטרודל מבצק פילו עם תפוחי עץ וצימוקים לבנים, חטיפי שוקולד-קפה, פרלינים של קרם תפוז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר