חגיגה ים תיכונית

חגיגה ים תיכונית
מאת אבנר לסקין
הוצאת ספרים פן וידיעות ספרים
מחיר מומלץ: 118 ₪

אבנר לסקין, שף ומומחה לחם, אוהב לפתוח שולחן, אוהב לארח, ואוהב כמובן לאכול.
חגיגה ים תיכונית הוא ספר בישול ששם דגש על נושא הבריאות והפשטות. המתכונים קלים להכנה, לא מתיימרים, והתוצאה טעימה ביותר.

המתכונים בספר מבוססים בחלקם על מנות ים תיכוניות קלאסיות, אבל הטוויסט האישי של אבנר לסקין תמיד מורגש בהן, כמו תוספות מפתיעות או צורת בישול יוצאת דופן: צלעות טלה בציפוי אגוזים מתובלים, סקלופיני עגל ברוטב זיתים, סלט טבולה עם פיסטוקים, או פנה קוטה עם זעפרן ודבש.

אבנר לסקין הוא שף, אופה וקונדיטור עתיר ידע וניסיון. הוא סיים את לימודיו בבתי הספר היוקרתיים "קורדון בלו" ו"לה נוטרה" בפריז, והחל לעבוד במסעדות יוקרתיות בצרפת, בגרמניה ובישראל. הוא מרבה להסתובב בעולם, בעיקר בארצות הים התיכון, חוקר ולומד ללא הרף. עוסק בייעוץ למסעדות ולמאפיות בארץ ובחו"ל, וחיבר ספרי בישול באנגלית ובעברית – שחלקם תורגמו גם לספרדית, לפולנית ולצ'כית. ספריו של לסקין פטיסרי – אומנות הקונדיטור הביתי, לחמים ומאפים ביתיים, בישול עם שוקולד, אגוזים וזיתים, ראו אור בהוצאת פן וידיעות ספרים.

אבנר כותב יחד עם אשתו את ספריו. מטרתו בחגיגה ים תיכונית היא לגוון את התפריט היומי של המשפחה ולבשל אוכל טעים בפשטות, בקלות ועם דגש על הפן הבריא.
הוא אומרן: "במשך השנים הרביתי לטייל במדינות הים התיכון: צרפת, איטליה (ממשפחתה של אשתי למדתי סודות בישול רבים שמקורם בחבל ארץ זה), ספרד ופורטוגל – בכל מקום התבוננתי וספגתי מידע ואווירה. אחר כך גם נסעתי להשתלמויות רבות – למדתי להכין גלידה איטלקית בגלידרייה ברומא, פיצה איטלקית בפיצרייה באיטליה ועוד ועוד. כמו כל שף שגדל באזור הים התיכון, אני מרבה להשתמש בשמן זית ובזיתים (בגינת ביתנו גדל עץ זית, ואני נוהג לקטוף אותם עם ילדי ולכבוש אותם בבית). גם את עשבי התיבול אני מגדל בעצמי ומשתמש כל פעם בעלים טריים שנקטפים בעת הבישול ממש. אני מאוד אוהב ירקות טריים, וחלקם גדלים אצלי בגינה, במגוון צבעים. יש בי אהבה גדולה לעגבניות, ומוכן תמיד להתנסות בזנים חדשים ולצאת עמם להרפתקת בישול חדשה. המתכונים שבספר הזה מבוססים בחלקם על מנות ים תיכוניות קלאסיות, אבל תמיד-תמיד עם טוויסט אישי שלי, כמו תוספות לא צפויות או צורת בישול מעט שונה. מכיוון שאני בן האזור, מצאתי לנכון לספק גם כמה מנות שהן פרי המצאתי, כל המוצרים נגישים, המתכונים קלים להכנה, יפים לעין וטעימים לחך. אז בואו נפתח שולחן ונכין לנו חגיגה ים-תיכונית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר