מיכל אנסקי – אוכל מהבית

"האוכל מהבית שלנו", אומרת מיכל אנסקי, "הוא הרבה יותר מסך הטעמים והריחות שלו. הוא מערכת שלמה של זיכרונות וגעגועים, המגדירה אותנו ואת המקום שאליו אנו שייכים"

מיכל אנסקי 
אוכל מהבית
עריכה: רותי קינן
עיצוב ספר ועטיפה: סטודיו מיכל ודקל
צילומים: דן פרץ
עיצוב וסטיילינג: עמית פרבר
הוצאת כתר
המחיר 138 ₪

"האוכל מהבית שלנו", אומרת מיכל אנסקי, "הוא הרבה יותר מסך הטעמים והריחות שלו. הוא מערכת שלמה של זיכרונות וגעגועים, המגדירה אותנו ואת המקום שאליו אנו שייכים"..

אנסקי גדלה בבית שהמטבח היה הלב שלו. שם, ללא ספק, נולדה תשוקתה העזה לאוכל.
אוכל מהבית הוא ספר המתכונים הראשון שלה. הספר חושף את התבשילים הטעימים ביותר שטעמה בביתה שלה, בבתים של חברים, בלימודיה באיטליה, בהשתלמות באירלנד, בחופשות בתאילנד, וכמובן בשוק האיכרים בנמל תל אביב אותו ייסדה.

מתכוני המנות מחולקים לפרקים על פי המוצר העיקרי בהן:
ירקות – נסו קרם תרד עם כופתאות גבינה הודיות, או כרוב סגול בחמאה וצימוקים.
מרקים – מרק תירס ושומר עם גבינה מותכת, מרק פטריות מהרבה זנים.
דגים, בשר ועוף – פרידה קבורה במלח, מוסקה עשירה.
פסטה, אורז ומאפים – לחם בירה ושיפון קל להכנה, ריזוטו "פשוט",  פסטה ברוטב עגבניות חריף.
מתוקים – תפוח מתוק מזוגג בחמאה וגורגונזולה, קומפוט בננה ופפאיה בסירופ ליים.
תוצרת בית – מיונז ביתי, ממרח אנשובי צרפתי, ריבת עגבניות שרי וצ'ילי.

מיכל אנסקי, גסטרונומית ועיתונאית אוכל, היא בתם של העיתונאית והבשלנית שרי אנסקי ואיש התקשורת אלכס אנסקי.
יש לה תואר שני באוניברסיטה הגבוהה למדעי הגסטרונומיה באיטליה, ותואר ראשון בהיסטוריה וספרות מאוניברסיטת תל אביב.
בשנת 2007 הקימה את "שוק האיכרים" בנמל תל אביב ואת "שוק הנמל" – השוק המקורה הראשון בישראל. אנסקי הנחתה תוכניות בישול רבות בטלוויזיה. כיום מכהנת כשופטת בתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר