גלית והנס ברטלה אופים שמרים

ספר ראשון לזוג הקונדיטורים הידועים, המציג עשרות מתכונים קלאסיים למאפי שמרים. קרואסונים, דניש, בריוש ופרצל, הם רק אחדים ממבחר מאפי השמרים שהספר מציע

גלית והנס ברטלה אופים שמרים
מאת גלית והנס ברטלה
צילום: שחר פליישמן
הוצאת קוראים
המחיר: 139 ₪

"גלית והנס ברטלה אופים שמרים", ספרם הראשון של זוג הקונדיטורים גלית והנס ברטלה בהוצאת "קוראים", כולל כ- 93 מתכונים להכנת עוגות ומאפי שמרים. הפרקים בספר מחולקים על פי סוגי בצק השמרים: קרנץ, קרואסון, בריוש, דניש, פרסבורגר, גוגלהופף ועוד.
כן יש פרק מיוחד לבצק שמרים ללא סוכר, ופרק מתכוני עזר של קרמים ומילויים מיוחדים. כל מתכון מלווה בתצלומי השלבים והתוצאה הסופית, ובטיפים חיוניים שיעזרו להצליח.

ספר זה עונה על השאלות: איך לשים את הבצקים?, באיזו מהירות תחילה? ומה בהמשך?, איך שומרים על הבצק?, כיצד מתפיחים? וכמה?, ומאפשר להתגבר על הפחד שיש לרבים מאתנו מאפייה עם שמרים. לאור התוצאות, שווה לנסות פעם אחת, וכנראה שהשנייה לא תאחר לבוא.

גלית והנס ברטלה הם שף קונדיטורים בקונדיטוריה ובית הספר לאפייה "גאיה ברטלה", באזור התעשייה בסגולה, פתח תקווה.
גלית, בעלת תואר B.A. במתמטיקה מאוניברסיטת תל אביב, עזבה עיסוק זה כדי ללמוד קונדיטוריה בארץ ובחו"ל. אחרי שנים של לימודים ועבודה בחו"ל חזרה ארצה ופתחה את הקונדיטוריה ובית הספר לאפיה "גאיה ברטלה", ואת כשרונה בעיצוב וציור מיישמת על העוגות.
הנס הגיע ארצה מגרמניה על פי הזמנת רשת מלונות "הילטון", התגייר ונשאר בארץ. הוא הביא את הפטיסרי המעולה ארצה, והיה הראשון עם תוכנית אוכל בטלוויזיה, שנקראה "עוגה לשבת". לפני 15 שנה הנס הצטרף לקונדיטוריה שגלית פתחה, ומאז הם אופים ומלמדים יחד, וגם מופיעים בתוכניות טלוויזיה: "אופים עם ברטלה", "מה אוכלים היום" ו"מאפים ומתוקים עם גלית והנס ברטלה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר