ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מסעדות
מתכונים לראש השנה
	מסעדות

שילה בר עם אוכל – כוכב בבן יהודה


עודכן בתאריך: 19.8.2007

לא הייתי מכיר את שילה, ולא הייתי מגיע לאכול ב"בר עם אוכל" כפי שנכתב על כרטיס הביקור הריבועי והשחור שבצידו האחורי מתווה המסעדה וחלוקתה הפונקציונלית, אלמלא הייתי קורא נאמן, פעם מתלהב ופעם מתאכזב, של יובל–ג'וב הרגיל, מבקר המסעדות היעיל של טיים אאוט.

הגענו שלושה אל שילה ברחוב בן יהודה מוקדם, כלומר ב- 20.00 ביום שישי בערב. מחניה חוקית ונורמלית תשכחו, אבל אני סומך עליכם שתסתדרו. למי שרוצה לאכול השעה מצוינת, כי המסעדה שקטה עם מוזיקת רקע מצוינת. מאוחר יותר מלא ורועש, והאפלולית השורה על פנים המסעדה מקשה מעט על המבוגרים שבינינו לראות מה יש בצלחות – אבל מבחן הטעם לא נפגע.

אז שילה בת שנתיים, וב- 28 באוגוסט מובטחת במקום מסיבת ריקודים סוערת, שאמנם לא ברור לי היכן תתקיים בצפיפות המקום, אבל המלצרית החביבה מבטיחה כי ירקדו על השולחנות וביניהם. נרגעתי.
עיקר המסעדה הוא בר מדוגם, והשולחנות בהיקף ויש גם מתחם אחורי ומרפסת הסבה ואכילה חיצונית, מוקפת בקיר מגן.
גם המטבח פתוח, אם כי חשוף רק לחלק מהסועדים, ונראה כי הצוות בו לא רק עליז וטוב לב כי אם גם מקצועי בניצוחו של שרון כהן. אתה בעל המסעדה? "לצערי כן" – וצחוק גדול של צוות המטבח.
מה הסגנון? "אין סגנון. מה שבא לבשל ואיזה חומרים שמוצאים".
ומי קהל הסועדים? "מאנשים עם יגואר עד אנשים עם טוסטוס משנת 44".

שימו לב: שילה היא בר מסעדה – למעשנים. אין הפרדה ואין הגבלה.
ועכשיו לאוכל, ויש בהחלט מה לספר על האוכל בשילה.
אל השולחן הגיעה פוקצ'ה חמימה וטרייה, אליה התלוו צלוחית שמן זית עם עגבניות, מחית חומסית של שעועית לבנה חמימה (לא מספיק מתובלת) בנוסח חומוס, וכרוב מוחמץ.

פתחנו בסביצ'ה דג בלימון סויה, שמן שומשום וג'ינג'ר מוחמץ (42 ₪) – מנה מוצלחת שהרוטב שלה נספג היטב בפוקצ'ה.
שרימפס בחלב קוקוס, קארי ולמון גראס (56 ₪) הגיע בקערית עמוקה. טעים ביותר, והכף שביקשנו אפשר ליהנות מהרוטב החריף עד תומו.
מנת הכוכב בראשונות הייתה ללא ספק קוקי סאן ז'ק עטוף בפרושוטו על קרם שעועית ירוקה ושמן שרימפס (65 ₪). אמנם לא זול, אבל ארבעה קוקי סן ז'ק שמנמנים עטופים בפרושוטו שוחים בחדווה בשלולית הרוטב המופלא, הם בהחלט יצירה גסטרונומית המזכה שפים בשבחים רבים.
שרון כהן ראוי לשבחים אלה ולבאים בהמשך.

את הארוחה ליווינו בבקבוק מודלנו רוסו 2005 של מאסי (יבואן: קבוצת ישראל צרפת) במחיר של 119 ₪ לבקבוק (אפשר בכוס – 32 ₪), שהיה מצוין, וממש לא הפריע לנו כיין אדום בארוחת דגים ופירות ים.

המנות העיקריות שלנו היו פלמידה על שעועית ירוקה, תרד ושרימפס בחמאת סרטנים, עם מחית תפוחי אדמה בצד. הדג היה משובח, והסך הכל השתלב למנה מוצלחת ביותר. (98 ₪).
אבל הנה עוד כוכב של השף – מנה מהספרים וממסעדות מעוטרות במזלגות וכוכבים, שאני לא אכלתי כמוה בארץ: טאטן של בסיס בצק מכוסה בפרוסות תפוח אדמה וממולא בגבינת עזים ושרימפס (75 ₪). לצד הטאטן סלט של עלים ירוקים עם פרוסות אגס וחומץ בלסמי.
פשוט יצירה מושלמת של מראה (למרות האפלולית) וטעמים. אתם חייבים לעצמכם.

התפריט של שילה מציע עוד מגוון מנות ממשפחות הדגים ופירות הים, עם שינויים עונתיים (אל תצפו למולים עכשיו בשיא אוגוסט, למשל) – אנחנו נחזור ונדגום.

עם היין, שני בקבוקי סודה ואספרסו קצר אחד שילמנו (לפני תוספת טיפ למלצריות) 501 ₪.

שילה היא מסעדה מומלצת של כוכב בשם שרון כהן.


שילה – בר עם אוכל
רח' בן יהודה 182 ת"א
טל. 03-5221224







     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©