דוריס קצבים בראש פינה – אכזבה בצלחת

לאחרונה השתתפתי בתרגיל הצה"לי הגדול שהתבצע בצפון הארץ. זו הייתה הזדמנות מצוינת לבקר במסעדה, ואכן, באחת ההפוגות בין "הקרבות" החלטתי לבקר בסניף הצפוני של מסעדת "דוריס קצבים" הידועה הממוקמת בראש פינה

לאחרונה השתתפתי בתרגיל הצה"לי הגדול שהתבצע בצפון הארץ. זו הייתה הזדמנות מצוינת לבקר במסעדה, ואכן, באחת ההפוגות בין "הקרבות" החלטתי לבקר בסניף הצפוני (למעשה הראשון בוותק) של מסעדת "דוריס קצבים" הידועה הממוקמת בראש פינה.

בהתאם להערכות מצב מודיעיניות מוקדמות, מתחם המסעדות באזור ראש פינה שקק חיים, וכוחות רבים על שלל הדרגות נצפו מסיירים ובודקים את טיב המזון כדי לוודא האם עומד בסטנדרטים המטכ"ליים.

ככוח חיפוי, לביקורי במסעדה הצטרף חבר ליחידה, מומחה לעישון בשר, כדי להתרשם גם הוא ממבחר הבשרים בדוריס קצבים.
חיש קל ניווטנו את דרכנו לעבר המסעדה, נכנסנו פנימה ומיד תפסה את עינינו בכניסה ויטרינה מרשימה של תצוגת נתחי בשרים שונים.

המסעדה עצמה נעימה למראה, המוסיקה שנשמעה ברקע השרתה אווירה די נינוחה, והתאימה מאוד למנוחה לה היינו זקוקים עם שוך הקרבות.
לעברנו ניגש המלצר המארח, וקיבלנו בשמחה את הצעתו לקבל הסברים על הנתחים השונים. הסבריו ותיאוריו על הבשרים השונים קלחו כמעין ורעבוננו רק גבר, אך בצד הסבריו המופלגים צרם באוזניי כשריטת ציפורניים על הקיר הסברו המעמיק על מעלותיו ותכונותיו של האנטריקוט, כאשר הוא מצביע על נתח פורטרהאוס במלוא הדרו.
כל כך בולט השוני בין הנתחים, שתמיהה עמוקה העלתה קמטים במצחי על פשר הדקלום ששמענו. נו טוב, זו התוצאה כנראה בגיבוש תמונת המצב בערפל הקרב.

פתיחה
תפסנו את מקומנו על הדלפק במקום טוב עם תצפית על הגריל-מן בזמן עבודתו. מראה די מלבב לאוהבי הבשר. עם בירה קרה מהחבית הרווינו את צמאוננו, ובבוא בזמן קיבלנו מנה של מזטים מכובדת למראה. טחינה ירוקה שהייתה סבירה, סלט ירוק שבעצם היה מורכב מגבעולי פטרוזיליה בלימון והיה מרענן ומצוין, חציל קלוי על האש בליווי טחינה ועגבניות קצוצות היה גם הוא מצוין. מזט של בשר טחון עם גרגרי החומוס היה תפל, ולא ברור מה היה ייעודו. סלט הבורגול היה במידה וטעים. מבחר המזטים היה טוב, ובסך הכל סיפק את הסחורה ופתח את התיאבון.

עיקרית
שותפי הזמין המבורגר טלה 280 גר` עם קותלי טלה מעל (74 ₪). להפתעתנו, להמלצת המלצר לקבל את ההמבורגר Well-Done הרמנו גבה וסירבנו בנימוס. אני בחרתי הפעם לבדוק את נתח הקצבים המפורסם, שהמיתוס סביבו הרקיע שחקים.
נתח אשר לא ניתן להשיגו בכל מסעדה ואטליז, ובדוריס קצבים נחשבת מנה זו גם לספינת הדגל. אז כנראה שלא רק המיתוס הרקיע שחקים אלא גם מחירו, כך שמנת ה- 350 גר` נסקה ל- 159 ₪.

מדיום-רייר זו רמת הצלייה האהובה עלי, וכך אכן גם קיבלתי את הנתח. המנות הגיע בליווי חצי עגבנייה וחצי בצל יבש צרובים על האש, ושני חצי תפו"א אפויים, ליווי תמציתי ומספק.
ולבשר עצמו: "ההמבורגר בינוני. הבשר קשה וללא טעם", סיכם את חווייתו שותפי לדלפק, והוסיף כי מניסיונו, רבים העוסקים במלאכת ההמבורגר מוציאים מנה טובה ממנה בקלות יתרה.

נתח הקצבים הגיע משוח ברוטב מתקתק רווי חמאה, שהיה מיותר לחלוטין ורק פגע בטעמו של הבשר. הבשר עצמו היה די "מסטיק". לעניות דעתי הסובייקטיבית יש להדגיש, אין הוא מתחרה עם האנטריקוט, ומחירו אינו מצדיק את התמורה, ובמיוחד בהשוואה לנתחים האחרים.

סיכום: אכזבה בצלחת
זה התחיל בדקלום "המאלף" שהופגן על הבשר, עבור בהצעה ל"הרוג" את ההמבורגר ובהמבורגר בינוני למדי, וכלה בנתח קצבים מאכזב גם הוא מכל הבחינות.
המחיר: כ- 190 ₪ לאדם.


דוריס קצבים
כביש ראשי ראש פינה
טל. 1599-500021



יורם קוהן הוא מומחה לבשר גורמה ומקיים אירועים וסדנאות של בשר גורמה, ובעל אתר www.MeetTheMeat.com המספק בנוסף טיפים, מתכונים, המלצות על מסעדות, ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר