78% מהמסעדות בישראל אינן נגישות לנכים

עמותת נגישות ישראל פרסמה נתונים עגומים מהם עולה כי בסקר של 476 מסעדות נמצא ש-78% מהמסעדות אינן נגישות לנכים. ח"כים סיירו ונוכחו בעצמם

ביוזמת עמותת נגישות ישראל, יצאו לאחרונה חברי הכנסת מוץ מטלון (נכה צה"ל), אילן גילאון (נכה פוליו), אורי אורבך ואורלי לוי, לסיור נגישות לבדיקת נגישות מסעדות בתל אביב, בליווי עיוורים עם כלבי נחייה ואנשים על כיסאות גלגלים.
המטרה הייתה לבדוק האם יש נגישות, האם נותנים להכניס כלבי נחייה, והאם יש תפריטים מותאמים ללקויי ראייה?
לאחר הסיור נסעו חברי הכנסת באוטובוס נגיש של אגד עד למסעדת לילית, לארוחת חושים ונגישות בה התנסו וחוו מוגבלויות שונות תול נסיון לאכול ללא ראייה, עם מוגבלות בידיים ועם אוזנויות לדימוי לקות שמיעה.

במקביל לסיור הח"כים פרסמה עמותת נגישות ישראל נתונים עגומים על מצב הנגישות במסעדות בישראל. מסקר נגישות בקרב 476 מסעדות בערים מרכזיות ובכל הארץ ,נמצא ש-78% מהמסעדות אינן נגישות לנכים 

 בארץ יש 720.000 נכי צה"ל ופעולות איבה, נכי תאונות דרכים ועבודה, נכים כתוצאה מגיל או מחלה. מדובר על אדם עם מוגבלות בכל משפחה עשירית.
בשנת 2005 חוקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. החוק מחייב הסדרי נגישות, על מנת שציבור האנשים עם מוגבלות יוכל להגיע לכל מקום בכבוד, שוויון ועצמאות.

עיקרי ממצאי סקר הנגישות במסעדות
• נסקרו 476 מסעדו בכל הארץ.
• רק 21.8% מהמסעדות נגישות לנכים
• 22% מהמסעדות נגישות חלקית
• 56% אינן נגישות כלל לנכים.
• רק ב-8% מהמסעדות יש תפריט המודפס בברייל.

סקר הנגישות בוצע ע"י סוקרי העמותה בשטח, שתיעדו בטופס מיוחד וצילמו את מצב הנגישות.
הסקר כלל בדיקה של הפרמטרים הבאים:
• נגישות הדרך מהחנייה לכניסת המסעדה.
• נגישות דלת הכניסה.
• שירותי נכים ותקינותם, בדיקת אבזור נדרש,ג ודל תקני.
• המצאות תפריטי ברייל.

הדירוג נקבע לשלוש רמות נגישות:
נגיש – יש גישה ויש שירותי נכים תקניים.
נגיש חלקית – שירותי נכים לא תקניים (חוסר אבזור, מידה לא תקנית) ו/או מדרגה קטנה בכניסה (7 ס"מ).
לא נגיש – מדרגה ויותר בכניסה, וללא שירותי נכים.

יובל וגנר, יו"ר נגישות ישראל, מציין כי עסק נגיש עשוי להרוויח יותר, שכן הוא מגדיל את פוטנציאל לקוחותיו בעוד 10% עד 40% – האדם עם המוגבלות ובנוסף בני משפחה שמגיעים לאכול ביחד איתו.

עוד אומר יובל וגנר: "עמותת נגישות ישראל פועלת בכל דרך אפשרית לאפשר לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם לחיות בישראל באופן נורמלי. מסעדות ובתי קפה הם חלק חשוב ביותר. לא יתכן שרשויות מקומיות, יאפשרו במסגרת רישוי עסקים למסעדות להיפתח ללא הסדרי נגישות כמתחייב בחוק, לצערנו, נתוני הסקר מלמדים על אי הקפדה בלשון המעטה. יזמי ובעלי מסעדות חייבים להבין את המשמעות החברתית, את הפוטנציאל העיסקי הרווחי ואת הסיכון מתביעות משפטיות ופגיעה תדמיתית במוניטין המסעדה. הגיע הזמן שישראל תשפר את מצב הנגישות במסעדות".

התמונות מסיור הח"כים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר