ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מסעדות
מתכונים לסוכות
	מסעדות

איטלקיה בתחנה: הקטר יוצא לדרך


עודכן בתאריך: 9.5.2010

כדי לספר לכם על האיטלקיה בתחנה - מסעדה חדשה שתיפתח בתחילת יוני במתחם התחנה בין נווה צדק ליפו, שיהיה המקום הלוהט של תל אביב כבר מהקיץ הקרוב, אתחיל דוקא במסעדת פורלין הוותיקה.

מהפייסבוק למדתי שלאחר 18 שנים בהן מסעדת פורלין פעלה במיקומה הנוכחי, פרישמן 10 תל אביב, ייהרס בחודשים הקרובים הבניין בו שוכנת המסעדה, ובמקומו יוקם בניין חדש.
בשנה האחרונה נערכו הבעלים לשינוי שנכפה עליהם, והחליטו לנצל את ההזדמנות בצורה הטובה ביותר. לפיכך, בחודשים האחרונים הם עמלים במרץ רב, ובקרוב יפתחו מסעדה חדשה במתחם התחנה (תחנת הרכבת הראשונה של תל אביב). זו תיקרא "איטלקיה בתחנה", והיא תהיה מסעדה איטלקית שתתמחה בדגים ופירות ים, עם מאכלים אופייניים לדרום איטליה, וליאור בן עדי ושף אמיר מרקוביץ, מובילי פורלין בפרישמן, יעברו עם כל צוות פורלין הנוכחי ל"איטלקיה בתחנה".

כדי להבין מה קורה ומה מחכה לנו במסעדה החדשה, הגעתי בצהרי יום שטוף שמש למתחם התחנה, ופגשתי את ליאור בן עדי ואמיר מרקוביץ אפופים פועלים ושולפים צ'קים, הכל כדי להשלים את ההקמה במועד המתוכנן.
ליאור נעלם עם אחד מהקבלנים, ואני תפסתי את שף אמיר מרקוביץ במראה כלל לא שפי, לשיחה קצרה.

אמיר, למה מסעדה בסגנון איטלקי?שף אמיר מרקוביץ
המתחם בנוי כך שכל מה שיהיה בו יהיה בוטיקי והטוב ביותר. יש לנו שכנים כמו גלידריה וניליה, ממול קפה גרג וחנות דגל של צומת ספרים, מימין חנות מוצרי ים המלח אהבה כולל ספא, ובוטיקים של תכשיטים, בגדים, נעליים – מיכל נגרין, יוסף ועוד.
האיטלקיה שוכנת על הפיאצה המרכזית. התאמנו עצמנו למבנה המוארך המיועד לשימור, והאווירה במקום נראתה לנו מתאימה למסעדה דרום איטלקית.

מה תכלול המסעדה?
המסעדה בנויה משני מבנים: אולם הישיבה יכיל בפנים כ- 50 איש, על הבר מקום ל- 6 נוספים, ובמרפסת בחוץ כ- 80-90 מקומות ישיבה. במבנה זה גם המטבח הקצת קטן בגלל אילוצי השטח. יחד עם חברת נחשון מטבחים עיצבנו ותכננו את המטבח תוך עמידה בדרישות משרד הבריאות. לאלה נוספו דרישות השימור.
כך, אסור לקדוח קירות, ומאחר שהמטבח צריך להיות מכוסה בחרסינה לבנה, הקירות צופו בקירות גבס, ועליהם יונחו האריחים.המטבח בבנייה
המבנה השני כולל שירותי גברים נשים ונכים, חדר שטיפת כלים, מחסנים וחדר קירור.
את המסעדה מעצב האדריכל יואב מסר, מהמובילים בארץ בשימור. הכיוון הוא עיצוב איטלקי, הקיר הארוך מול הכניסה ישאר עם הכורכר שעליו, עם ציפוי סילר אוטם. התקרה תישאר תקרת עץ עם ציפוי הלוחות. ליד החלונות אריחים איטלקים מאויירים - זה יהיה סגנון מעורב של ישן ומודרני.
בפנים יהיו שולחנות עץ עם מפיות לבנות וסכו"ם, בחוץ יהיה ריהוט קליל ומודרני – שולחנות קרמיקה מאוירת וצבעונית. הדלתות ישארו אותנטיות. בפנים יהיו שני קירות יין – יהיה נחמד.
 
למה אוכל דרום איטלקי, ומה מאפיין אותו?
דרום איטליה שונה מצפון איטליה – בדומה להבדלים בבישול צרפתי בין אזור פריז לפרובנס.
אני נוטה לבישול דרומי עם פירות ים ודגים, ולכן הלכתי על כך גם בתחנה. נסעתי עם ליאור לדרום איטליה כדי לחקור מאכלים ותרבות, וגיליתי שאין שוני מהותי בין מטבח דרום צרפתי לדרום איטלקי – למעט תוספת פסטות ופיצות, אבל סרדינים אנשובי שמן זית, עגבניות, גבינות עזים, לדוגמא – הם מוצרים בעלי מכנה משותף. ליאור ואמיר
התפריט יכלול 7-8 מנות אנטיפסטי מהמטבח הדרום איטלקי, כמו סלט מתמנונים וארטישוקים בתיבול שמן זית, לימון וזיתי קלמנטה; טרטר טונה אדומה על פלחי תפוז, וסלט קפרזה. יהיה פרושוטו.
נציע ארבעה סוגים של פסטות וארבעה סוגי פיצות, ומנות עיקריות בעיקר של דגים ופירות ים, כי זה דרום איטליה, אבל גם בשר כמו סינטות, אנטריקוט, סטייקים טובים. 
יהיו חמישה סוגי קינוחים, כמו פנקוטה ומנות הפתעה שאני עוסק בפיתוחן.
אנחנו נשמור על שימוש במוצרים טריים בלבד ומקומיים, כמו סרדינים ואנשובי ממגיע מהדייגים שאני כובש לבד, דגים ופירות ים טריים, בשר טרי מיושן, וגם את הלימונצ'לו אני מכין, כלומר כבר הכנתי, לבד.

מתי תפתחו את האיטלקיה בתחנה?
אנחנו מקווים לעמוד בלו"ז הפתיחה המתוכנן של 1 ביוני, ובמקרה הפחות טוב נפתח עד 5 ביוני.

ממערכת אכול ושאטו שפע איחולי הצלחה לליאור ואמיר, ולכל צוות קטר האיטלקיה בתחנה היוצא לדרך.








     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©