פטרה – לבנון, נס ציונה

אם תרצו להגיע אל "פטרה" הלבנונית בנס ציונה, וכדאי לעשות זאת, הפעילו את ה- GPS. הכי פשוט. מה שבטוח זה שרעבים לא תצאו מפה. וגם תהנו

האמת היא שאין סיכוי שאל מסעדת פטרה בנס ציונה תגיעו במקרה. פשוט אי אפשר, כי היא לא על אם הדרך או במקום בולט לעין, אלא בחזית של מבנה תעשייה/מסחר שעיקר הפעילות בו בחצר הפנימית שמאחורי המסעדה.
עצתי לכם: אם תרצו להגיע אל "פטרה" הלבנונית בנס ציונה, וכדאי לעשות זאת, הפעילו את ה- GPS. הכי פשוט.

כששמעתי שמדובר במסעדה לבנונית ושמו של השף-בעלים ג'קי זערור, חשבתי שמדובר במסעדה של צד"לניקים, אבל מסתבר כי משפחת זערור היא משפחה נוצרית שורשית עם מקורות בלבנון, המתגוררת כבר 500 שנה ברמלה.
ג'קי זערור, שבנוסף להיותו הבעלים הוא גם הטבח המוביל של המסעדה, הוא אמן שכל השנים, משחק, שר ומנגן, ומעורב בקהילה עם הנוער הרמלאי. ג'קי לא למד בישול, וכל מה שהוא מכין מתבסס על מתכונים מהסבא ומנות שג'קי מפתח בעצמו.
בנוסף אליו עובדים במסעדה מייקל האחיין, ועוד חמישה בני משפחה.

מייקל, שהיה במסעדה בעת ביקורי, סיפר לי כי פטרה קיימת כבר 12 שנים. עד לפני שנה שכנה בתחנת הדלק בגבעת ברנר, וכשהמקום היה קטן מדי נוכח הקהל הרבה שהגיע, עברו לנס ציונה.
המסעדה מפורסמת בחומוס שלה שהיה הבסיס לפעילותה, וממנו התרחבו. מייקל טוען כי לאנשים לא מפריע המיקום, והם באים לאכול בפטרה.

תוך שאני נהנה מ- 16 סוגי הסלטים והמנות הראשונות הנוחתים על השולחן עם פיתות טריות וחמות, ומציין לעצמי במיוחד את הכרובית המטוגנת חמצמצה–חרפרפה המעולה, זימנתי את מייקל לשולחני לשיחה קצרה.
מייקל הוא רואה חשבון בהכשרתו, אבל עובד במטבח כי את זה הוא אוהב יותר. האמת היא שהוא רוצה לפתוח קונדיטוריה, ושואף להיות גורדון רמזי הרמלאי. הוא אומר לי: "כל המשפחה עובדת פה, גם אימא של ג'קי ואימא שלי – כל האמהות עוזרות בתבשילים מיוחד".

אני תוהה מה קרה עם הלקוחות שגדשו את המסעדה בגבעת ברנר. "הם ממשיכים לבוא, אמנם בתדירות נמוכה יותר, אבל באים. מגיעים אלינו מסוף העולם, אז מצומת בילו לא יבואו?".
ומה זה סוף העולם? "באים אלינו לקוחות מרמת הגולן פעם בשבוע וממלאים מספר שולחנות, וגם קונים חומוס הביתה".

מה המנות הפופולאריות? מהסלטים: חומוס, הכרוביות, הטחינה.
ממנות הבשר: מסחאן, קבב לבנוני, סיניה בגרסאות שונות, וכבש. "אנשים באים מרחוק בשביל הכבש שלנו, לא מתפשרים", הוא אומר בגאווה.

שחררתי את מייקל לעבודה, ואל השולחן הגיע המסחאן בפלטה לוהטת ובה מונחים על פיתה נתחי עוף, שקדים, צנוברים, בצל. זו מנה גדולה מאוד וטעימה – שמספיקה בקלות לשניים.

עיון בתפריט העשיר מגלה כי עסקיות מוגשות בימים א – ה בשעות 16:00 – 11:00, ב- 42 ₪ לעסקית בשרית, 39 ₪ לעסקית צמחונית, ויש עוד עסקיות במחירים מטפסים עם תפריט משודרג. 
מה שבטוח זה שרעבים לא תצאו מפה. וגם תהנו.

פטרה – מסעדה לבנונית
רח' בן גוריון 4, נס ציונה
טל. 9354807–08 9354807–08
א – ש 23:00 – 11:00

.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר