ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מסעדות
מתכונים לסוכות
	מסעדות

שף דרור שושן מרענן את תפריט רשת ג'פניקה


עודכן בתאריך: 27.3.2012

ג'פניקה, רשת מסעדות הסושי, מחדשת את התפריט עם מנות סושי חדשות, משף דרור שושן, ג'פניקהעדנים מהמטבח האסייתי, וקומבינציות מעניינות.
למנות החדשות אחראי שף הרשת דרור שושן, שנמצא במטבחי מסעדות מגיל 16,  התמחה במסעדות ביפן וניו יורק, ובעל מוניטין בתחום ייעוץ קולינרי בארץ ובעולם.

כשדרור שושן השתחרר מהצבא הוא עבד במסעדה יפנית בניו יורק, כדי לחסוך כסף לטיול בדרום אמריקה. הדברים התגלגלו, והתאהבתי במטבח היפני", הוא אומר.

על רענון המנות בתפריט ג'פניקה הוא מסביר: "יצרתי מנות קצת יותר קלילות, פחות קלוריות, פחות מתוקים, עם דגש על פחות טיגונים ופחמימות".

על שאלתי למה בולטות בתפריט מנות עם דג סלמון, אומר שושן כי מלבד מחירו הנמוך של הדג לעומת דגין אחרים, הקהן הישראלי אוכל סלמון בכמויות. "סלמון נותן למסעדה פיתרון לעומת דגים אחרים. פעם הוא היה דג של אניני טעם. היום הוא זמין וכולם אוהבים אותו", אומר שף שושן, ומוסיף כי הישראלי אוהב היום לאכול גם דגים נאים בכבישות קלות, כמו סביצ'ה וסשימי.

אך מה שבאמת אוהבים אצלנו, אלה הם המטוגנים: ג'פנקו, ספרינגרול, ולהיט חדש - רול חם. זו מנה שנוצרה כמענה לבקשתו של לקוח מחו"ל, ומצליחה במסעדות הרשת כמענה למי שלא אוהבים דג נא. בכל מסעדה יש תנור קטן עבור הכנת רול זה.
יש גם מנות שיצאו מתפריט ג'פניקה, כמו סלט פאפאיה תאילנדי, שהיה חביב על מבוגרים אך לא על צעירים, ומכל מקום היום מושך השף לכיוון יפני יותר.

ואם ציינתי צעירים, הרי אלה אוהבים מטוגנים, רול חם וקריספי, וגם מעדיפים רטבים מתוקים.
למען בריאותם, דרור שושן משתדל להוריד כמויות סוכר ברטבים, אותם הוא מעביר לכיוון חמצמץ-פיקנטי יותר. בויניגרטים החדשים הוא הפחית שומן; אחד עשוי בלי שמן בכלל, ובשני 20 אחוז שמן במקום 50-60 אחוז המקובלים.
"הכוונה יותר לדאוג לסועדים מתוך מודעות לבריאות, טעם וקלוריות", אומר שף שושן.

מה הוא אוהב לאכול? ובכן, את הסביצ'ה שהכניס לתפריט, ואותה הוא מנשנש כל היום;
סלט ספיישל של אטריות שקופות עם נבטי צנונית ובצל ירוק; וסשימי דג צרוב; טטקי עם סלט אצות; ואת הסלמול גריל רול - אך עם סיבס או דניס.
והכי פשוט: רול בסיסי מטונה טרייה. את זה הוא יכול לאכול כל יום.

ומאחר שדיברנו על מנות אהובות, לא יכולתי להימנע מלתת צל"ש לאגדשי טופו של שושן - קוביות טופו מצופות מטוגנות בתוך ציר דשי. מסתבר שלא רק אני אוהב את המנה הזוכה להצלחה ברוב סניפי ג'פניקה, וגם המחיר אטרקטיבי מאוד: 19 ש"ח. "הכי זול שיש", כפי שאומר דרור שושן.

המנות החדשות של דרור שושן בג'פניקה: טרטר סלמון - קוביות סלמון אטלנטי על אבוקדו, בצל סגול, ג'ינג'ר ועירית, ברטוב מיסוי וזו 34 ₪, הרומאקי - 3 יחידות של עלי וונטון במילוי עוף, פטריות שיטאקי, ג'ינג'ר ובצל ירוק, מוגש עם מטבל סויה, טוגראשי וג'ינג'ר. 24 ₪, אגאדאשי טופו - קוביות טופו פריכות בציר דאשי, ג'ינג'ר שבבי נורי ובצל ירוק. 19 ₪, סלט ספייסי שרימפס - (מנה דלת קלוריות, לא במסעדות הכשרות) חסה עלים ירוקים , פלפלים, בצל ירוק ואדום, עגבניות שרי, אבוקדו וברוקולי (בעונה) עם שומשום קלוי וג'ינג'ר בוינגרייט לימון פיקנטי . 32/36 ₪, שימאג'י אודון - אטריות אודון יפניות עם ירקות ירוקים ונתחי טופו/ עוף/בקר ברוטב פטריות שימאג'י יפני מסורתי. 36\42\49 ₪.
קומפוזיציה זוגית - 4 יחידות סאקה טריאקי רול, 4 יחידות סאנסט רול, 6 יחידות מאקי אבוקדו, 4 יחידות ניגירי סלמון טונה ילו טייל טמאגו, 4 יחידות טטאקי טונה צרובה. 76 ₪.
מהתפריט החדש אפשר ליהנות ב-18 סניפי רשת ג'פניקה, כולל אפשרות למשלוחים ו-Take Away. 


ג'פניקה (Japanika)
אשדוד, בת ים, גבעתיים, הרצליה פיתוח, חיפה, ירושלים, כפר סבא, נתניה, פתח תקווה, ראשון לציון, פארק המדע רחובות, קניון איילון רמת גן, רעננה, דיזנגוף תל אביב, ירמיהו תל אביב, רוטשילד תל אביב, הברזל תל אביב וקריית אתא. 3636*








     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©