ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מסעדות
מתכונים לחנוכה
	מסעדות

שיין אנד שארפ – נוצץ וחד


עודכן בתאריך: 12.5.2012

דרק שארפ - כדורסלן העבר הוותיק, ועדיין איש מכבי תל אביב, מרגיש בבית כשהוא מגיע למסעדה הנושאת את שמו, בה הוא שותף עם השף והמסעדן יענקל'ה שיין -
SHINE&SHARP . הסיבה לכך היא מיקומה של המסעדה, הכי קרוב להיכל נוקיה ביד אליהו, המקום בו שיחק עד גיל 38 והיה קפטן מכבי תל אביב, והיום הוא עוזר המאמן.

במקום שכן הסניף התל אביבי של 'דוריס קצבים' מראש פינה, ושיין אנד שארפ לוקחת את הבשר כמוטיב מרכזי, ומעלה אותו רמה, עם ויטרינת בשרים בה לדברי הבעלים יש כ-2,500 קילו של בשרים מתיישנים. כל נתח נבחר בקפדנות על ידי יענקל'ה שיין, מומחה בשרים ומסעדן רב פעלים, ועולה להכנה רק אחרי לפחות 21 יום שהייה במקרר המקצועי בטמפרטורה של מעלה אחת, והגעה לדרגה אופטימלית של יישון, רכות ועסיסיות..

את הבשר מכינים בתנור גחלים JOSPER שמגיע לטמפרטורה של 600 מעלות צלזיוס, נשלטת ע"י הגריל-מן, לצלייה אידיאלית של סטייקים משובחים.
מה שמלחיץ הוא הלוח השחור בכניסה למסעדה, עליו מצוינים סוגי הבשר וכמותם, וכל נתח שמוזמן מסומן מייד בגיר לבן כ'אזל'. אז אל תדאגו. יש עוד בשר.

לפני תיאור ארוחתנו, כמה מילים על יענקל'ה שיין – שף ותיק והאחראי לתפריט הבשרים של מסעדות כמו Meat Bar, אגדיר, אמבסי, קפה נואר בתל אביב ומדזו במרינה של הרצליה. שיין הוא גם שף-יועץ ברשת המסעדות הבינלאומית Goodman, שיש לה סניפים בשוויץ, בלונדון ובמוסקבה, ולאחרונה נכללה ברשימת 100המסעדות הטובות בלונדון, וכש'טיים אאוט' הלונדוני זיכה אותה בתואר הסטייק-האוס הטוב ביותר בלונדון. 

רעייתי הגיעה למסעדת הבשרים באווירה של 'ללכת על הפוך' – רק דגים. האמת היא שעודד המלצר לא נבהל ממנה, ובשלב ראשון הביא לנו את לחם הבית עם שמן זית ופלפלים חריפים ורסק עגבנייה, כרובית בטחינה, ושעועית לבנה.
היא התחילה עם סביצ'ה דג ים עם סלט פנצאלה – 54 ₪, ולמנה עיקרית ביקשה פילה דג ים ברוטב טום יאם וקארי אדום – 96 ₪.
אני הקדמתי את הבשר עם קלמארי סגול ממולא בשרימפס לחם ובזיליקום, רוטב לימון חמאה ולימון כבוש – 67 ₪.
למנה עיקרית הזמנתי 300 גרם סינטה (28 ₪ ל-100 גרם) עם תרד בשמנת – קונטרה לבשר הסינטה הרזה - 18 ₪, ואורז עם רוטב חלב קוקוס – 18 ₪.

בחרנו בבקבוק ריזלינג (לבן) ארתור מץ אלזסי – 72 ₪ בלבד לבקבוק (21 ₪ לכוס), שהתאים מאוד לשתי מנות הפתיחה המצוינות ולדג שזכה לשבחים על עושר הטעמים שלו.
הנטייה בעולם היום היא להפריך את השיוך החד ערכי בין בשר ליין אדום, ואני נהניתי מאוד להמשיך ללגום את הריזלינג עם הסינטה שלי אותה הזמנתי במידת עשייה מדיום רייר, וכך היא גם הגיעה.

לא תאמינו, אבל בבשר הייתה מתיקות קלה משל עצמו. לא רציתי לפגוע בהנאה אבל עודד המלצר עמד על כך שאנסה את רוטב השמנת וחרדל של המסעדה. לא רע, אבל אני בעד לתת לבשר משובח לשיר את השיר של עצמו סולו.

אחרי ארוחה כזאת לא צריך קינוח שימחק במתיקותו את עושר הטעמים בפה. סיכמנו את הארוחה ב'חד וחלק, המסעדה היא נוצץ (שיין) וחד (שארפ). רק שימשיכו כך ולא ילכו בדרכה של דוריס קצבים'.


SHINE&SHARP
רח' יגאל אלון 65 תל אביב
טל. 03-5364755








     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©