טריולה – סיפור שמתחיל באיטליה

שני אחים, פעילים בתחום המסעדנות, טסים לטיול באיטליה. הם מגיעים לעיירה נחמדה, נכנסים למסעדה, אוכלים פיצה שהטעם שלה נשאר בפה, מזמינים עוד אחת: פרושוטו ושמן כמהין עם שני קראפים של יין, ואומרים מה שרבים לפניהם כבר אמרו אחרי חוויית פיצה איטלקית משובחת: שבישראל זו לא באמת פיצה

זה מתחיל בסיפור: שני אחים, פעילים בתחום המסעדנות, טסים לטיול באיטליה. תמיר (משמאל) וחן חכים, טריולההם מגיעים לעיירה נחמדה, נכנסים למסעדה, אוכלים פיצה שהטעם שלה נשאר בפה, מזמינים עוד אחת: פרושוטו ושמן כמהין עם שני קראפים של יין, ואומרים מה שרבים לפניהם כבר אמרו אחרי חוויית פיצה איטלקית משובחת: שבישראל זו לא באמת פיצה.

אצל רובנו הסיפור מסתיים כאן, אבל לא אצל האחים חן ותמיר חכים. הם הבינו שסוד הפיצה אותה אכלו טמון בטבון – תנור האפייה מלבני שמוט בו נאפתה. שורת בירורים הביאה אותם לרכישת וייבוא טבון מאיטליה שנבנה בעבודת יד לבנה אחרי לבנה ע"י מומחה איטלקי, במרכז המטבח של מסעדת-בר שף נוסח איטליה אותה הקימו בפתח תקווה ושמה בישראל טריולה.

למה טריולה, שהמקור לה הוא 'טריו', שלישייה, כשמדובר בשני אחים? כי הם צירפו אליהם שותף שלישי: תמיר פיירמן. כאמור לשלושתם רקע וניסיון עשיר במסעדנות; אם זה תמיר חכים השף במטבח, ואם אלה חן ותמיר השני באירוח וניהול. זהו טריו שהגשים חלום ופתח לפני כשנה את המסעדה-בר באזור ההיי-טק של קריית מטלון בפתח תקווה..

חן מספר כי בין 12.00 ל- 17.00 מוגשות במקום ארוחות עסקיות, השעות 16.00 עד 21.00 הוכתרו כ- happy hour, ומעשר בלילה יוצרים בטריולה אווירת בר – מגבירים ווליום של המוזיקה ומורידים תאורה. מכל מקום הדגש כאן הוא על אוכל, וחן מצהיר כי הם הראשונים בפ"ת עם פסטות טריות ובצקים טריים.

הטבון המפורסם הוא סוד המטבח של טריולה, וגורם לכל הבצקים לצאת ברמה גבוהה – כך מבחר הפוקצ'ות (סלמון, סינטה, עגבניות, טבעית צוברים עם גאודה, פסטו), הלזניה שאני אכלתי, ואפילו כרובית טרטופו משגעת.
כל אלה נולדים מהטבון, שכמובן מפיק פיצות, כולל כאלה מיוחדות עם ארטישוק ובצל. פיצה בקוטר 37 ס"מ נחשבת כאן לפיצה אישית, ותמיר השף מכין במקום גם את כל הרטבים והקינוחים.

בצהרים מגיע לטריולה קהל עסקי מהסביבה, וקהל שכפי שחן אומר, בא לאכול טוב. הוא מכיר כל שולחן ואת רוב הסועדים גם בשמות. יש סועדים שבאים כל יום, ובעת ביקורי מתנחלת חבורה שמגיעה כל יום לשבת על הבר.

העסקיות נדיבות ומוגשות מכל הלב, כולל פסטה טרייה כמו בערב – אותם חומרים ואותןמימין: תמיר פיירמן, תמיר וחן חכים, טריולה כמויות, בהחלט תמורה טובה לכסף. העסקית מוצעת בשלוש רמות: 42 ₪ (בלי מנה ראשונה), 48 ₪ – כולל מנה ראשונה, שתייה ועיקרית, ו- 56 ₪ – הרמה הגבוהה ביותר.
עם העסקית מציעים בטריולה כוס יין הבית – לבן ואדום ב- 19 ₪: קיאנטי דה וינצ'י אדום, ואורבייטו קסולה קלאסי לבן מיקב אנטינורי – יינות קלילים ומתאימים לארוחת צהרים, מגדיר אותם חן, ולשוחרי הבירה: 50% הנחה על כל הבירות בצהרים.

מהעסקיות הזמנתי פוקצ'ינה סינטה מהטבון – פרוסת סינטה על מיני פוקאצ'ה עם רוקט פרמז'ן ובלסמי מצומצם. יופי של מנת פתיחה קלה עם טעם מיוחד של הבצק, שאת הסוד שלו מגלה  לי השף תמיר: בצק טרי. מה, אצל האחרים הבצק לא טרי? עובדה.
הפוקצ'ינה טעימה מאוד. המאפה לא בסגנון באגט כמו במקומות רבים. הבצק עצמו מעט מתקתק, ומשתלב מצוין עם התוספות.
ביקשתי גם סלט אישי – מיקס חסות ועלי בייבי, שרי תמר, בצל סגול, ברוטב וינגרט בלסמי – טרי וטעים אך לא משהו מיוחד.

כשוחר מובהק של כרובית, לא יכולתי לוותר על כרובית הטרטופו היוצאת גם כן לוהטת מהטבון – 34 ₪. הכרובית מבושלת למחצה, ומוכנסת לטבון עם רוטב איולי כמהין, שבבי עירית ופרמזן . יש כאן עושר של טעמים שמגיעים מהרוטב וההכנה בטבון. מנה מספיקה בהחלט לשניים.

מתפריט העסקית ב- 48 ₪ הזמנתי וקיבלתי לזניה עם בולונז בשר טחון ועגבניות עדין ולא משתלט, חצילים, מוצרלה, פרמז'ן ובשאמל. גם הלזניה שמגיעה לשולחן בכלי בו הוכנה בטבון – רוחשת ולוחשת טמפרטורה וגבינה, מנה שמספיקה לשניים או לפחות לסועד וחצי. אין ספק, המנות מוגשות כאן ברוחב יד.
הלזניה מוצלחת הודות לעושר המרכיבים והשילוב הטוב של שכבת הפסטה עם החצילים הגבינה והבולונז.

מכיוון שהפסקת הצהרים הסתיימה והאורח הבא כבר המתין לי במשרד לפגישה, לא התפתיתי לקינוח, ואפילו ויתרתי על הלימונצ'לו שתמיר מכין בעצמו. לא יכולתי להרשות לעצמי שהאורח שלי יהיה פיכח, ואילו אני מלא באוכל ואלכוהול מבית היוצר של טריולה. בשביל זה יש ליילה.

TRIOLA
רח' שחם 14, פתח תקווה
טל. 03-9198444

א'-ו' 12:00-אחרון הסועדים. שבת 19:00- אחרון הסועדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר