ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מסעדות
מתכונים לראש השנה
	מסעדות

מו ומו – יש ויש בשר ברחובות


עודכן בתאריך: 17.9.2012

שמוליק (שמואל) בוקסר, מנכ"ל יקבי ברקן וסגל ובעל כרמים רבים, אוהב לאכול טוב, ובמיוחד אוהב לאכול בשר. ולא סתם בשר או בשר טוב, אלא משובח.
איך אני יודע? אכלתי איתו כבר פעמים רבות, מהן פעמיים ב'מקום של בשר' בנווה צדק, שם הוא בן בית וחבר אישי של ניני נוף, הבעלים והשף.

אך כשהיקב ממוקם בקיבוץ חולדה, ותל אביב רחוקה, צריך מסעדת בשר קרובה יותר.
אם כן: יש ויש, או ליתר דיוק: מו ומו, ואנחנו מגיעים לשם בשעת צהרים מאוחרת; שמוליק בוקסר, בתו הייננית עירית בוקסר-שנק, ושלושה חברים טובים שקודם לכן ביקרנו ביקב המשוכלל ובמרכז המבקרים החדש ומהיב העין שלו, כששמוליק גם בחר במחסן היינות המתיישנים המקורר של היקב, את היינות המשובחים שילוו אותנו בארוחה.

מו ומו החלה פעילותה כאטליז שהוקם ברחובה הראשי של עיר השפלה ב- 1984, והמסעדה הוקמה לפני 10 שנים ע"י תמיר כהן הבן, ומנהל אותה נדב.

המסעדה שצמחה מתוך האטליז ומעדניה, התרחבה וגדלה, וככזו היא בנויה בסגנון אקלקטי של תוספות לאורך השנים כדי לקלוט את קהל הסועדים הנאמנים הגדול.

מו ומו צמחה אכן מפה לאוזן. אין שלט בכניסה. פה מטפלים בבשר לבד, מתבלים לבד, עובדים עם פרות מבכירות ועגלות. מוצר הבשר היחיד מעגל הוא פילה. כל השאר בקר.
המנות הפופולריות הן אנטרקוט, כבד קצוץ ופרגית, ויש נתחים מיוחדים שלא מופיעים בתפריט. ביום ביקורנו היו אלה אנטרקוט על העצם וסינטה על העצם – "יום מיוחד", כפי שאמר נדב המנהל, ויש גם פורטרהאוס וטיבון.
המבורגר, נקניקיות וקבב עושים במו ומו כל יום מבשר טחון איכותי טרי – לא שומרים ליום המחרת.




שמוליק בוקסר לא מזמין כאן. מנות מתחילות לזרום לשולחן, והן יפסיקו להגיע רק שנזעק כי איננו יכולים יותר.
זה מתחיל עם כבד קצוץ מעולה, וסלט חסה טרי מעוטר בצנוניות, ונמשך עם כבדי עוף עטופים בבייקון – מנה נפלאה המשוכפלת ומגיעה שוב לשולחן (האמת שזה קרה גם עם כל המנות האחרות), ואחריהם נקניקיות מרגז ונקניקיות עגל על מצע נזיד שעועית אדומה.
הפסקה קלה להמשך השיחה על מצב ענף היין בישראל, הכל תוך לגימת היינות המשובחים שבוקסר הביא למו ומו (פירוט בהמשך), והנה מגיעות צלעות טלה – פשוט נמסות בפה. לאכול היישר מהעצם, בלי התיפייפות של סכין ומזלג.
מנת הדגל של הארוחה היא לא פחות מ-מו ומו ניו יורק סטייק – סינטה על העצם. קשה לתאר את איכות הבשר ואת שלמות הכנתו. בקיצור, פיטר לוגר ברחובות, וכל מילה נוספת מיותרת.

היינות שליוו את ארוחתנו היו כמובן של יקבי ברקן:
פינוטאז' רזרב 2001 – מדהים. קברנה סוביניון רזרב 2002 – נפלא.
אלטיטיוד 412 – 2003, ואלטיטיוד 412 – 2005, יינות טובים מאוד, כאשר זה מ- 2005 מוצלח יותר.

מה אומר ומה אדבר: מו ומו – מושלם.


מו ומו
רח' הרצל 177 רחובות
טל. 08-9462690, 08-9473073
לא כשר, סגור בראשון ושבת








     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©