ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מסעדות
	מסעדות

השבוע (4-8 בפברואר): פסטיבל שפים צרפתיים בישראל


עודכן בתאריך: 2.2.2013

פסטיבל שפים צרפתיים ראשון בישראל תחת הכותרת so French so Good
יתקיים בין התאריכים 4-8 בפברואר 2013 . את הפסטיבל יוזמים שגרירות צרפת בישראל והשף של שגריר צרפת, טיבו ברה, והוא יתקייםובאמצעות המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת.

לפסטיבל תגיע נבחרת של 11 שפים מובילים מצרפת, שבמשך שבוע יבשלו ביחד עם שפים ישראלים במסעדות בתל אביב וירושלים, ישתתפו בפורום גסטרונומיה במכון הצרפתי בתל אביב, יקיימו כיתות שף וסדנאות בישול לקהל הרחב,יערכו קורסים מקצועיים לבישול, יקיימו מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר.
ויערכו סיורי אוכל ברחבי הארץ.

במסגרת הפסטיבל תתקיים הקרנת הבכורה של סרט הקולנוע "הטבחית של הנשיא", המבוסס על סיפורה האמיתי של דניאל דלפש - הטבחית של הנשיא לשעבר פרנסואה מיטראן בארמון האליזה. דלפש תגיע לישראל כאורחת הפסטיבל.

בין האירועים הנוספים בפסטיבל: יריד ספרי קולינריה ובישול, טעימת יינות ותערוכת צילומי אוכל מרהיבים תחת הכותרת "Art & Food" מהפסטיבל הבינלאומי לצילום קולינארי בצרפת.
התערוכה תוצג בחלל "הבועה" במכון הצרפתי בתל אביב כמו כן תוצג במכון הצרפתי בחיפה ובנצרת ובמבחר מסעדות המשתתפות בפסטיבל.

פורום גסטרונומיה צרפת/ישראל - יתקיים במכון הצרפתי בתל אביב,ביום שלישי 5.2.13 החל מהשעה 10:00 בבוקר. בפאנלים הפתוחים לקהל, ידונו בנושאי גסטרונומיה בצרפת וישראל. בין המשתתפים:השפים האורחים מצרפת, ייננים, כותבי ספרי בישול ואנשי תקשורת, ביניהם גיל חובב, מיכל אנסקי, עזרא קדם, ישראל אהרוני, דן אלכסנדר, ולרי אבקסיס, ועוד רבים.

הבכורה הישראלית של הסרט "הטבחית של הנשיא" (צרפת 2012 , 95 דקות, שפית דניאל דלפשצרפתית ואנגלית תרגום לעברית ואנגלית), תתקיים במסגרת הפסטיבל. סרטו של כריסטיאן וינסן , שמופץ על ידי סרטי אורלנדו החל מה-7 בפברואר בישראל. הוא דרמה מעוררת תיאבון, מרהיבה ומרגשת, .בכיכובה של קת'רין פרו ("כאוס").  כאמור,דניאל דלפש תגיע כאורחת הפסטיבל לפרמיירה.

בשלישי ורביעי 5-6 בפברואר השפים הצרפתיים יבשלו מנות מיוחדות ביחד עם שפים מקומיים במסעדות ארקדיה, מול-ים, דלאל, הוטל מונטיפיורי,הסלון, מסה, שרתון תל אביב, , פרה על הגג, שילה, Kitchen Market ואידלסון 10.

שף טיירי מרקס - Thierry MARX - Sur Mesure, Par Thierry Marx - מלון מנדרין אוריינטל - יבשל עם השף יורם ניצן במסעדת מול-ים. 
שף טיירי מרקס הוא גם השופט הראשי של מאסטר-שף צרפת, והוא חובר ליורם ניצן להכנת ארוחה משותפת בהשראת המטבח הצרפתי העילי.שף טיירי מרקס
ב-6.2.13 החל משעה 19:00 יוצעו במסעדת מול ים מנות משובחות המבוססת על עילית הדגה ופירות הים. התפריט יורכב מ-8 מנות דגל של שני השפים.
למסעדת מול ים תפריט יינות עשיר הכולל יינות צרפתיים מובחרים, ובמהלך הארוחה ניתן יהיה להזמין יינות צרפתיים מיוחדים בכוס, כשבמהלך הערב השפים יסתובבו בין הסועדים ויספרו למתעניינים על תהליך יצירת המנות.
בין המנות: שעועית לבנה עם אגוז מקדמיה ובוטרגו "מריר"; ביסק סרטנים קטיפתי; דג בר אטלנטי עם סלק-אוכמניות וקצף חזרת; לובסטר א-לה בנדיקט; תרנגולת עם צ'דר, ביסקוויט קוקוס ו-גרהאם מאסאלה; צלעות טלה כמו באיל-דה-פראנס; תפוח לחוץ עם ג'ינג'ר-ברד וגבינת מסקרפונה; פטיפורים
להזמנות: מסעדת מול ים, נמל תל-אביב 03-5469920
reservations@mulyam.com

שף דניאל דלפש (Danièle Mazet-Delpeuch ) תבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל.

שף מוראד האדוש
- Mourad Haddouche) Loiseau des Vignes- יבשל עם השף אייל שני במסעדת הסלון.

שף פרנק דטריי
-  Franck Detrait-  Hyatt Regency Paris Madeleine - יבשל שף פרנק דטרייעם השף דידי בן ארוש במסעדת Cavalier בירושלים. הארוחה החד-פעמית תתקיים ב-6.2.2013, החל מהשעה 19:00.
פרנק דיטרייט עבד במסעדות יוקרה רבות דוגמת "לה ספרן", ו"פארק הייאט דובאי". כיום הוא מכהן כשף הראשי של מלון הייאט ריג'נסי פריז, אחד ממלונות הבוטיק המשובחים ביותר בפריז, המציע אוכל מתוחכם ולאונג' יוקרתי ב- La Chinoiserie and Le Café M.
במסגרת הארוחה המיוחדת יוצע לסועדים תפריט הכולל את מנות הדגל של שני השפים, המייצגים את השילוב האולטימטיבי בין צרפת וישראל.
לצד המנות בארוחה תוצע, באופן לא-שגרתי, גם טעימת בירות שתותאמנה לכל מנה, בדומה לנעשה בעולם היין. לדוגמא: לצד סינטה טלה על מצע קוסקוס תוצע בירה 'גינס', המביאה טעם עמוק לבשר ומלווה את טעמו העשיר של הטלה, פילה דג קוד עם סלק ותפוחי עץ תלווה בבירת 'הוגרדן' בירת חיטה עם טעמי חמיצות הדרים, חזה עוף אשר הוכן בבירה 'קרלסברג' עם חרדל, דבש, תפוחי אדמה ועשבי תיבול טריים, וכן מנות קינוח דוגמת וולקנו שוקולד או טארט לימון.
מחיר הארוחה לאדם: 250 ₪ (כולל טעימות בירות)

שף כריסטופר האש - Christopher Hache - Les Ambassadeurs -מלון דה-קריון,שף כריסטוף האש
יבשל עם השף תומר פרג' בהוטל מונטיפיורי.

שף גיום גומז
(Guillaume Gomez) – השף של הנשיא פרנסואה הולנד בארמון האליזה, יבשל עם השף אביב משה במסעדת מסה בתל אביב ועם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג בשרתון פלאזה, ירושלים.

שף סטפאן פרואדבו
(Stéphane Froidevaux)- יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת Kitchen Market בנמל תל אביב.

שף כריסטוף דוברן
(Christophe DOVERGNE) יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה

שף ז'אק שיבואה
-  Jacques Chibois- La Bastide Saint-Antoine- יבשל עם השף צ'רלי פדידה במלון שרתון תל אביב. שף ז'אק שיבואה
השף צ'רלי פדידה, שמנצח על מטבחה של מסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, יארח את Jacques Chibois, אחד השפים המובילים בצרפת, שיצטרף לצוות המסעדה בהכנת ספיישלים קולינרים של מנות צרפתיות עם קריצה ים תיכונית.
המפגן הקולינרי יתקיים ב- 5 בפברואר 2013, ויכלול ספיישלים מהמסעדה המפורסמת של השף בצרפת בשילוב שיתוף פעולה מסקרן בין שני השפים.

שף דמיאן פישונרי
- Damien PISCIONERI  - Hotel Pavillon de la Roton - יחבור לסשן מתוק עם שף קונדיטורית נעמה יצחק מאידלסון 10.

ביום חמישי - 7 בפברואר - יתקיימו סדנאות בישול ואפייה לקהל הרחב במלון שרתון תל אביב:
14:00 – סדנת שוקולד עם השוקלטייר ליאו דה סנטו.
16:30- סדנת אפייה עם השף דמיאן פישונרי.
18:00 – סדנת בישול מולקולרי עם השף טרי מרקס.

ביום שישי- 8 בפברואר יתקיים מפגש קולינארי וסדנת בישול עם השף פרנק דטריי שף פרנק דטרייבבית פיין קוק, וכן סדנאות יין בצרפתית ועברית שיכללו טעימת יינות פינו נואר מבורגונדי ומישראל בהדרכת ג'סי בודק במכון הצרפתי בתל אביב.
במסגרת הג'ם סשן שיימשך כשלוש שעות בסטודיו פיינקוק, פיינברג ודטרה יבשלו ביחד מנות בסגנון "ביסטרו-שף" - מנות ביסטרו צרפתיות קלאסיות באינטרפרטציה מודרנית ופרשנות אישית. שני השפים יסיירו בשוק הכרמל ויבחרו את חומרי הגלם המקומיים שישתלבו במנות הצרפתיות הקלאסיות.
בנוסף, המשורר, הסופר והאמן הישראלי המוערך רוני סומק יתארח בג'ם ויקריא משיריו בעברית ובצרפתית.
בין המנות ששני השפים יכינו: מבחר סלטים קלאסים שכולל סלט שעועית ירוקה ואפונת שלג, חזה אווז מעושן, משמש מיובש, פטריות, צנוברים ושמן אגוזי לוז; סלט ניסואז: טונה אדומה, תפוח אדמה, ביצי שליו, זיתים ואנשובי; סלט סלרי ותפוחי עץ, עוף בתבלינים ואגוזים ועוד. מנות עיקריות שף יאיר םיינברג, פיין קוקפטה דה וו (TETE DE VEAU) המנה הקלאסית בוורסיה שלנו - עגל פריך, גזרים מזוגגים; אוכף טלה בניחוח ג'ינג'ר, מוס גזר ופסיפלורה. ועוד מנות רבות שיקבעו על פי מצב הרוח וההיצע בשוק.
שף דטרה יגיע לישראל במסגרת אירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתי, שיערך ב-4-8 הג'ם בסטודיו FeinCook הוא האירוע היחיד המאפשר מפגש פנים אל פנים עם השף, שיחה בלתי אמצעית וטעימה אמתית מתוך הסירים.
ג'ם סשן צרפתי, שישי 8.2.2013 החל מ-11:00 (במשך כ-3 שעות). המחיר: 195 ש"ח לאדם.
סטודיו FeinCook, בית פנרמה, סטודיו 633. דרך בן צבי 84, תל אביב, טל. 077-7107744


פורום גסטרונומיה ויריד ספרי בישול צרפת/ישראל - שלישי 5.2.13 בין השעות 11:00 עד 19:00
במסגרת פסטיבל so French so Good יתקיים פורום גסטרונומיה ויריד ספרי בישול צרפת/ישראל - שלישי 5.2.13 בין השעות 11:00 עד 19:00 במכון הצרפתי - רוטשילד 7, תל-אביב.
בפאנלים פתוחים לקהל, ידונו חברי נבחרת השפים האורחים מצרפת, ייננים, כותבי ספרי בישול, מו"לים ואנשי תקשורת, בנושאי גסטרונומיה בצרפת וישראל.
בין המשתתפים: גיל חובב, מיכל אנסקי, עזרא קדם, ישראל אהרוני, דן אלכסנדר, ולרי אבקסיס, השפים הצרפתיים טיירי מרקס, גיום גומז, כריסטוף דוברן.
במקביל לפורום יתקיים במכון היריד הראשון לספרי בישול וקולינריה צרפת/ישראל בחלל "הבועה". היריד מאורגן ע"י המכון הצרפתי בתל-אביב בשיתוף עם חנות הספרים ליבררי דו-פואייה שיציגו מבחר מרשים של מיטב ספרי הבישול ואת ספריהם של השפים הצרפתים והישראלים המשתתפים בשבוע ’ So French So good’.
9:30- קבלת פנים וברכות:
דידייה וויסלמן, מנהל הנספחות הכלכלית של שגרירות צרפת בישראל ואוליבייה רובינשטיין, מנהל המכון הצרפתי בישראל
10:00-11:30: מורשת גסטרונומית בצרפת ובישראל
מנחה: גיל חובב
ז’אן-רובר פיטה, נשיא הוועדה הצרפתית למורשת ותרבות קולינארית
עזרא קדם, שף (ארקדיה)
גיום גומז, שף ארמון האליזה
ליונל בובו, וואטל (VATEL)
11:45-13:00: כולנו שפים?
מנחה: ליונל שוקרון, נספח התרבות, שגרירות צרפת
מיכל אנסקי, עיתונאית ומנחת טלוויזיה ישראלית
סופי מיס, אוצרת ראשית בפסטיבל הגסטרונומיה
פייר סינגר, -"קום פול בוקוס"
שף כריסטוף דוברן ממיסדי האתר 750g.com
15:00-16:30: אמנות ואוכל
מנחה: רונית ורד (הארץ)
עופר ורדי, מנהל הוצאת LunchBox
ולרי אבקסיס, מחברת הספר "Art food : un musée gourmand"
דן אלכסנדר, פרסומאי, מעצב
דן פרץ, צלם
16:45-18:15: גסטרונומיה: מגמות חדשות
מנחה: רות קינן (ידיעות אחרונות)
ג’סי בודק, יינן
ישראל אהרוני, שף
מוראד האדוש, שף (Bernard Loiseau)
טיירי מרקס, שף (Mandarin Oriental)
18:15: נעילה בהשתתפות כריסטוף ביגו, שגריר צרפת בישראל
הכניסה בתשלום: 20 ש"ח לפאנל.
למידע ולהזמנת מקומות : 03-7968000 accueilifta@ambfr-il.or


לתוכנייה המלאה של הפסטיבל - להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות








     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©