פדריק במודיעין – גם בשישבת

סוף סוף בעיר מודיעין יש עכשיו מקום שבו משפחות, זוגות, צעירים ובוגרים כאחד יכולים לשבת לאכול ולבלות, לא רק באמצע השבוע אלא גם במהלך סופ"ש. בכל יום משעות הצהרים עד השעות הקטנות של הלילה, כל אחד, מקטן ועד גדול, יכול למצוא מה לאכול, במחירים שנוחים לכל כיס ולצאת שבע עם תחושת בילוי מהנה

סוף סוף בעיר מודיעין יש עכשיו מקום שבו משפחות, זוגות, צעירים ובוגרים כאחד יכולים לשבת לאכול ולבלות, לא רק באמצע השבוע אלא גם במהלך סופ"ש. בכל יום משעות הצהרים עד השעות הקטנות של הלילה, כל אחד, מקטן ועד גדול, יכול למצוא מה לאכול, במחירים שנוחים לכל כיס ולצאת שבע עם תחושת בילוי מהנה.

אז למה התחלתי מהסוף? כי הנתון הזה מהווה בשורה משמעותית בעיר מודיעין ,שאט אט כבר הפכה לעיר גדולה בישראל, אבל ניכר כי בכל הקשור לתחום האוכל והבילוי נשארה עד כה קצת מאחור. בעיקר בסופי השבוע.
נשמע מעניין וטעים? עכשיו תשמעו את הפרטים.

לאחרונה הזדמן לי לבלות עם זוגתי שתחיה במסעדת פדריק, שנפתחה לאחרונה במתחם ONE שבמרכז עינב (ישפרו סנטר) במודיעין. המסעדה הוקמה על ידי שלושה יזמים צעירים (יותם לגזיאל, לירון קרדי וניב סיבוני), חברים מילדות, שעל אף גילם הצעיר יחסית, מביאים עמם ידע וניסיון עשיר בתחום המסעדות, הקולינריה והמזון, שמתורגמים לחוויית בילוי ואוכל טעימה ונעימה. כל זאת תוך מתן תשומת לב לכל פרט, כדי להבטיח מקסימום הנאה לאורחי המסעדה.

כשהגענו בשעות הערב, מארחת חביבה הושיבה אותנו ליד שולחן באחת מפינות המסעדה, כמובן אחרי ששאלה בנימוס אם המיקום מתאים. למסעדה תקרה גבוה ותחושת מרחב. שורת שולחנות עם מושבים מרופדים ומשענות מוגבהות, תורמים אף הם לתחושה הנעימה, ולא פחות חשוב: לפרטיות במהלך הארוחה. למסעדה גם אזור ישיבה בחוץ שממנו גם ניתן להשקיף על הגבעות המקיפות את אזור העסקים והבילויים בו ממוקמת המסעדה.

כשהמלצרית הביאה לשולחן את התפריטים, הבנו כי מכאן לא נצא רעבים. תפריט עשיר ומגוון מהמיטב של המטבח הישראלי קידם את פנינו. סדרת מנות ראשונות יצירתיות, מגוון נשנושים, כריכים, סלטים, טוסטים, פסטות,סוגי מאפים ומנות בשרים. המבחר היה גדול וההתלבטות במה לבחור עוד יותר. לשמחתנו היה לנו במה להיעזר. על יד השולחן שלנו, בדומה לשולחנות נוספים במסעדה, היה מעין טאבלט תלוי על הקיר, שבלחיצה עליו יכולנו לראות את התמונה של כל מנה. ללא ספק רעיון מצוין לטובת המתלבטים.

אז אחרי שעיינו בתמונות, כבר היה לנו מושג לאיזה כיוון אנו הולכים. התייעצות נוספת עם המלצרית שהייתה בקשר עין אתנו והגיעה מיד עם סימון מנומס, סייעה להחלטה הסופית.

לפתיחה בחרנו במנת קובה בורגול ממולא בשר בליווי טחינה (21 ₪) ואמפנדס ממולאים בבשר בליווי איולי חלפיניו פיקנטי (16 ₪). ההמתנה למנות ארכה דקות בודדות בלבד, וכאשר אלה הוגשו לשולחן התיאבון גדל. המנות הוגשו בצורה אסטטית ומוקפדת במיוח,ד ועם רמת עשייה מדויקת. הבצק שעטף את המנות היה פריך והבשר נעים לחך.

מכאן הציפיות רק עלו. כמנה עיקרית הזמנתי קבבוני טלה בליווי סלט אישי ותוספות (46 ₪). 4 יחידות קבב בשרניות הונחו על מצע עלי בייבי טריים בליווי צ'יפסים פריכים וסלט ירקות טרי, מקושט בשבבי גזר מעוצבים. שילוש מקודש של מנה יוצאת מהכלל. כחובב מושבע של קבב ביתי, כשניתן לומר עלי שטעמתי כמעט את כל סוגי הקבב הנעשים בארץ, אני חייב לומר שהופתעתי לטובה. מסתבר שאין גבול לטעם.
זוגתי הזמינה כבדי עוף עם בצלים מקורמלים ברוטב יין אדום, על מצע של תפוח אדמה.
רק כתיבת שורה זו מחזירה אותי לטעם הנפלא שזכיתי לטעום גם מהמנה שלה. כמובן שהיא הייתה מרוצה מהבחירה. המנות עשירות בטעם ומשביעות, והטעם משאיר חשק לעוד.

את ה'עוד' זכינו לקבל גם במנות הקינוחים שהמסעדה מציעה. המלצרית המליצה על שוויצריה הקטנה (35 ₪) – קרם מסקרפונה עם שכבה קריספית של שוקולד מריר על תחתית מרנג ונטפי שוקולד לבן. התיאור נשמע לנו מצוין. התמונה גם כן, וכשהגיעה המנה הבנו שעשינו בחירה נבונה, ובעיקר טעימה. לצד זה הזמנו גם מנה של סופלה שוקולד עם כדור גלידה וניל. גם כאן נרשמה התלהבות.

לסיכום: חוויה. גם מבחינה קולינרית וגם באווירה. מומלץ מאוד למשפחות, לבילוי זוגי וגם לצעירים. פדריק במודיעין – טעים להכיר.
ושימו לב לשעות הפתיחה: כל ימות השבוע, כולל שישי שבת, החל משעה 12:00 עד אחרון הסועדים.

פדריק
רח' הקדר פינת הנפח –מתחם ONE במרכז עינב במודיעין (ישפרו סנטר)
טל. 08-856-0644

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר