שת"פ טלוויזיוני עכו-הולנד: שף עלאא מוסא ממסעדת "אל מרסא" עם השף רנה פלוים

שף עלאא מוסא ממסעדת "אל מרסא" בעכו, נבחר להשתתף בתכנית הטלוויזיה המצליחה של השף רנה פלוים – Rene Pluijm ההולנדי, שבתרגום חופשי נקראת "העולם האכיל של פלוים". השף ההולנדי הגיע לישראל ביוזמת "סלטי צבר" עם צוות של חברת ההפקות "kitchen", לצילומי התכנית המשודרת ברשת 4RTL ההולנדית

שף עלאא מוסא ממסעדת "אל מרסא" בעכו, נבחר להשתתף בתכנית הטלוויזיה המצליחה של השף רנה פלוים – Rene Pluijm ההולנדי, שבתרגום חופשי נקראת "העולם האכיל של פלוים".

השף ההולנדי הגיע לישראל ביוזמת "סלטי צבר" עם צוות של חברת ההפקות "kitchen", לצילומי התכנית המשודרת ברשת 4RTL ההולנדית.
שף פלוים רנה מסתובב ברחבי העולם וחוקר את חומרי הגלם המקומיים, מתנסה בבישול מקומי, לומד את סודות המטבח בכל מדינה אליה מגיע, ולבסוף מבשל יחד עם שף מקומי מנות מחומרי הגלם שהכיר (לאחרונה צילמו את התוכנית בבנגקוק ופורטוגל).

בתוכנית שצילם השף בישראל, הוא בחר דווקא בשף עלאא מוסא ממסעדת "אל מרסא" בעכו העתיקה, כמי שנותן ביטוי לתופעה חדשה בעולם הקולינריה בארץ, של שפים צעירים ערבים אשר פיתחו עצמם יחד עם עולם המסעדנות העכשווי.
השניים בילו יומיים קולינריים, כאשר שף מוסא הכיר לו את השוק המקומי, דוכני תבלינים מיוחדים, שפע ירקות ופירות שמגיעים היישר מהשדה והמטעים בגליל, ומבחר מתוקים ובתי קפה קטנים, וכן את דייגי הנמל עם שללם הטרי, מהם מקבל שף מוסא מדי בוקר מבחר של דגים.

לאחר יום גדוש, התייצבו השניים השכם בבוקר בנמל הדייגים, בחרו דגי ים מהשלל שהביאו עימם הדייגים מדייג הבוקר, והחלו בהכנות לבישול משותף בנמל.
שף רנה התבסס בהרכבת המנות על חומרי הגלם שהכיר, וכל אחד הכין מנה ראשונה ועיקרית.
שף מוסא הכין למנה ראשונה בייבי קלמרי עם משאושה (חומוס גרגירים עם טחינה גולמית) ויוגורט שמיר, ולמנה עיקרית פילה לוקוס ברוטב ארטישוק ירושלמי וקרם חומוס על מצע פריקה.
שף רנה פלוים הכין למנה הראשונה מוס חומוס עם פירות הדר ורימונים, ולמנה עיקרית שרימפס ופילה פלמידה בוויניגרט דרום אמריקאי.

השף ההולנדי סיפר: "שף מוסא הכיר לי חומרי גלם חדשים ושיטות בישול מקוריות. אני מטייל ברחבי העולם ופוגש בכל מדינה מטבח אחר שונה ומעניין, כל אחד בדרכו שלו. הקולינריה בישראל מאוד סקרנה אותי, ודרך שף מוסא נחשפתי אליה בצורה הטובה ביותר".

צילום סטודיו מוסא, יעל שביט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר