טריולה – המטרה שכולם ייצאו עם חיוך

מנות להיט של טריולה הן כרובית טרטופו, פפרדלה די מארה, רדיאטורי פונגי, ופיצות – בגלל חווית הטאבון שמאחורי הפיצה. הדגש כאן הוא על טריות, ולו מפני שהמקררים והמחסן קטנים

מאז הקמתה לפני כשנתיים וחצי, פורסמו באכול ושאטו מספר כתבות/רשמי ביקור-ארוחה במסעדת טריולה האיטלקית בפתח תקווה.
אני ביקרתי ראשון במסעדה ביוני 2012, אחרי ג'אקומו (יעקב פיאלקוב), ואחרונה נטאלי סילבר. כולנו נהנינו מהמקום, מהתפריט המוגש ומרמת האוכל.
מכיוון שאני עובר כמעט מדי יום ליד המסעדה בדרכי למשרד באזור התעשייה בו שוכנת המסעדה, חשבתי שמן הראוי להיכנס לארוחה עסקית בצהרים ולשיחה עם אחד הבעלים (האחים חן ותמיר חכים – כשתמיר הוא השף; ותמיר פיירמן).

 

את פני קיבל בחביבות תמיר פיירמן, לשיחה על מה קרה ומה התחדש במסעדה בת השנתיים וחצי.
מספר תמיר פיירמן: "אנחנו רואים עצמנו שונים מבחינת האוכל והאיכות באזור. אנחנו ידועים בזכות האוכל, ואני מרוצה מכך. הוספנו לתפריט מנות חדשות וגיוון שאין בסגנון האיטלקי האופייני, למשל לעסקיות הוספנו כרע עוף בטאבון שזוכה להצלחה. אחת לכמה חודשים אנו מחליפים תפריט של ארוחת שף בשעות הערב, כשהרעיון לתת חוויה מלאה של סעודה. פותחים עם מאפה פוקצ'ה פרמז'ן עם שומשום ומטבל, עוברים לשתי מנות ראשונות לבחירה, ממשיכים עם עיקרית לבחירה וקינוח זוגי, וכן שתי כוסות יין מבעבע. כל זה ב- 99 ₪ לאדם".

 

ממש עכשיו רעננו וחידשו כאן את התפריט, כשבין המנות החדשות ניתן למצוא פריטו מיסטו – מיקס שרימפס, קלמרי קריספי בסלט לבבות חסה, סלק, שקדים, ארוגולה, בצל סגול ברוטב ויניגרט בן יין בלסמי; פפרדלה כרישה עם עוף ואווז; מרק ארטישוק ירושלמי עם כמהין וערמונים; חציל בלאדי שרוף עם סלסה פיקנטית ויוגורט; ופסטה קריספית עם נבטי חמנייה.

תמיד מסקרן אותי מי קהל הסועדים של מסעדה באזור תעשייה. בצהרים זה ברור – אנשי חברות ההייטק והחברות העסקיות הסמוכות.
לדברי תמיר אלה אכן היי-טקיסטים, דרגי ניהול בחברות, וגם עמך יותר. רק מעטים מסועדי הצהרים (כ- 5%) באים בערב, אבל יש קהל יעד של גילאי 30-60 שבאים בערב לבילוי עם אוכל טוב, אווירה ושירות, כשרבים מהם מגיעים מפתח תקווה, כמות לא מבוטלת מבקעת אונו, וגם מהוד השרון ואף רחוק יותר.
הוא אומר כי בכל רגע נתון – צהרים וערב, 70% מהסועדים הם קהל קבוע, ובשונה מתל אביב, הקהל נאמן יותר, ויש אפילו מגיעים 4-5 פעמים בשבוע. את השיא שוברים אלה המעטים שמגיעים בצהרים, בערב ובשבת עם המשפחה – כולל אחד ממודיעין.

טריולה התחילה את דרכה במסעדה-בר, כשהמחשבה הייתה למשוך בערב לבלות בבר, אבל תמיר אומר: "הגענו למסקנה שאנחנו הרבה יותר מסעדה ונתפסים כך, וזה טוב לנו. אנחנו קשובים לקהל, טובים באוכל, וממשיכים בקו הזה".
מנות להיט של טריולה הן כרובית טרטופו (בתמונה), פפרדלה די מארה, רדיאטורי פונגי, ופיצות – בגלל חווית הטאבון שמאחורי הפיצה.
הדגש כאן הוא על טריות, ולו מפני שהמקררים והמחסן קטנים. כך, עוף וחזה עוף מתחדשים ברמה יומית, והפסטות טריות על בסיס יומי.

 

אני חוויתי זאת בעצמי, ונהניתי ממנה של אנטיפסטי, ומהעיקרית בעסקית ב- 53 ₪ הזמנתי כרע עוף מהטאבון.
האנטיפסטי כלל פרוסות חציל, עגבנייה, גזר וכרובית – הכל נחרך בתנור וקיבל טעמים טובים, ולעוף מהטאבון יש טעם מיוחד משלו, שונה מעוף בגריל, ובהחלט לטובה.

 

ואי אפשר שלא לבקש מתמיר את אפיון הסועד הישראלי. כמי שכבר פועל 10 שנים בתחום המסעדות, רשתות ולא רשתות, הוא מאוד מרוצה מהקהל שלו בטריולה. "כשמוכרים זול נתפסים זול ומתמודדים עם קהל בהתאם. במסעדה שמשדרת יותר ונותנת מוצר יותר טוב, הקהל יותר סלחני", הוא אומר, ומציין איפוק ונימוס של אנשים. "אחוז החזרת מנות הוא אפס. בגדול, הקהל הישראלי מאוד דורש. החוכמה היא לתת ערך לכסף – תמורה בהתאם, וזה מה שאנחנו יודעים. המטרה שלנו היא שכולם ייצאו מהדלת עם חיוך – נהנו, היה טעים, לא יקר מדי, ויחזרו".

טריולה
רח' שחם 14 פ"ת (ליד יכין סנטר)
טל. 03-9198444

צילום גיל ידידיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר