נאם התאילנדית – קצת פחות רעש בבקשה

במסעדה רוצים להעביר לקהל התל אביבי את חווית המטבח התאי ואת הטעמים שזכו לפופולאריות רבה בישראל, עם אוכל רחוב והרחבות מהמטבח התאילנדי המגוון

מאז שנאם – NAM ('מים יצוקים', בתאית), המסעדה התאילנדית החדשה, נפתחה בצפון דיזנגוף לפני מספר חודשים, קשרו לה כתרים כיורשת עלי אדמות של הבית התאילנדי.
תל אביב מספיק גדולה, ובמרחק בין דיזנגוף 275 – נאם, לבן יהודה פינת בוגרשוב – בית תאילנדי, יש מקום לשתי מסעדות.
נאם פתוחה מעתה גם לארוחות צהרים, ולפי התפוסה במקום נראה כי המסר עבר במהירות לקהל אוכלי עסקיות הצהרים באזור המצוידים בכרטיס החכם המתאים, אך גם לסתם רעבי צהרים כמונו (10% הנחה בצהרים על כל התמנות בתפריט).

מאחורי נאם עומדים איל לנגליב (טוקטוק, סאטורי, טייגר לילי), אביאל אוסלנדר (עד העצם, פסטה מיה), והשחקן/במאי אורי הוכמן (בר ״המרפאה״, ״לה לה לנד״), שרוצים להעביר לקהל התל אביבי את חווית המטבח התאי ואת הטעמים שזכו לפופולאריות רבה בישראל, עם אוכל רחוב והרחבות מהמטבח התאילנדי המגוון.
הבעלים אומרים כי את הירקות האותנטיים מגדלים במיוחד עבור המסעדה, ועושים כאן שימוש בחומרים כמו רוטב דגים, סוכר דקלים, וכמובן צ׳ילי חריף.

הגענו שלושה לארוחת צהרים בנאם. מעבר לעיצוב הנקי והנעים, מה שבולט כאן זה הרעש – ורעש מפריע למאותגרי-קשב כמונו אפילו לעיין בתפריט.

איזה רעש? מוזיקה בעוצמת-על המפריעה לדבר ולשמוע את חבריך לארוחה, ותרומה מיוחדת מכיוון הברמנית והשייקר הרועם שלה, והיא עושה הרבה שייקים של פירות העונה עם חלב או קוקוס.

 

כשמגיעים לאוכל קורה פלא, והרעש פתאום לא מורגש – זה כוחו של אוכל טעים ביותר כפי שמכינים בנאם. את התפריט המלא תמצאו בדף הפייסבוק.

התחלנו עם שתי מנות ראשונות: סלט יאם קונג עם שרימפס (43 ₪) – מנה מעולה עשירה בטעמים, והשרימפס האיכותיים שוחים להם ברוטב ומקבלים ממנו את המיטב.
שווה להתעכב על סאי קוק איסן (31 ₪) – מנה פגז שלא כדאי לוותר עליה.  מדובר ב- 4 נקניקיות שמנמנות עשויות היטב מבשר לבן, אורז ושום, לצד רוטב מתקתק. הסטיקי רייס שליווה את המנות הראשונות אינו חובה. הן פשוט מוצלחות בפני עצמן.

לחברתנו לארוחה יש ברקורד שלה הרבה שעות תאילנד בכלל ומטבח תאילנדי בפרט. אני, שלא אוכל חריף, הסתקרנתי האם המנות של נאם, שבתפריט מעוטרות בפלפלונים אדומים כמו כוכבים של גנרל אמריקאי, יעשו לה את זה.

את הנושא בדקנו עם המנות העיקריות. זו שאני הזמנתי פשוט לא השתתפה במשחק החריפות – פאק בונג עם טופו (53 ₪), אפשר גם עם בקר, עוף, בשר לבן או שרימפס. למרכיב החלבוני מצטרפים עלי תרד תאילנדי ברוטב צדפות, שום וצ'ילי (לא בועט), מוגש עם אורז מאודה.אהבתי.

גנג קי וואן עם שרימפס (67 ₪) הוא תבשיל-מרקי של חלב קוקוס בקארי ירוק עם חצילים תאילנדים, במבו שוטס, כפיר ליים, בזיליקום תאילנדי, שוב עם אורז מאודה. 3 פלפלונים. שתי אוכלות החריף התחילו לאכול. מתח. חריף? אחת אומרת שכן, אבל טעים מאוד. השנייה עושה'פחחחחח' לחריפות אבל מצל"שת את הטעמים.

 

ועכשיו המנה עם 4 פלפלוני חריפות: ג'אנגל קארי (67 ₪) – נתחי אנטריקוט מוקפצים ברוטב קארי חריף, חצילים תאילנדים, צ'ילי וכפיר ליים. מיותר לציין כי המנה מגיעה עם אורז מאודה. מיותר, כי אוכלת החריף מתרכזת במנה ולא נוגעת באורז, ואני מתרכז במראה פניה. האם החריף יעשה לה את זה? מתח. רגע, עוד ביס, ופסק הדין מגיע: "זה לא באמת חריף כמו בתאילנד, אבל כן מנה טעימה מאוד".

 

ויתרנו על קינוחים ויצאנו לקיץ של דיזנגוף. נאם מסעדה מצוינת, שווה לחזור בערב. רק תחלישו את הווליום של המוזיקה ותחביאו את השייקר.

נאם
רח' דיזנגוף 275 תל אביב
טל. 03-6708050

א׳-ש׳ 12:00-24:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר