קמפנלו – לא מחייב אבל מוצלח

לאחרונה השיקו שף מנה שטרום ושותפו שף אריק לופו, את תפריט העסקיות החדש ב"קמפנלו". בכך נעשה צעד נוסף בדרך להפיכתו של המקום, שהחל כבית קפה בכלל, למסעדה

לאחרונה השיקו שף מנה שטרום ושותפו שף אריק לופו, את תפריט העסקיות החדש ב"קמפנלו". בכך נעשה צעד נוסף בדרך להפיכתו של המקום, שהחל כבית קפה בכלל, למסעדה.
שטרום מבהיר כי אין זה אומר שעליכם להזמין שתי מנות כדי להצדיק את הישיבה במקום. "אני לא אוהב את המילה מסעדה בהקשר של קמפנלו", הוא אומר. "אני רוצה שאדם ירגיש נוח לשבת כאן ערב שלם על בקבוק יין ופיצה, לבוא ולשתות קפה, או לאכול ארוחה משפחתית עם הילדים".

שטרום הוא מוותיקי ובכירי המטבח האיטלקי בישראל, שבילה שנים מחייו במטבחים של פרונטו, איל פאצ'ו ורדיו רוסקו, אחרי שעבר התלמדות ממושכת במסעדת שני כוכבי המישלן האיטלקית דון אלפונסו.
ב-18 השנים האחרונות הוא גם עוסק רבות בייעוץ קולינרי, וקמפנלו קמה, בין השאר, כי לא הסתפק במטבח הביתי. "ייעוץ זה פרויקט שנמשך כמה חודשים, ואחרי זה אני חוזר רק אם צריך אותי מדי פעם. במקום שלי יש מקום ליצירתיות, כמו סדנה של אומן. אני יכול לעשות דברים משלי, להביא לקוחות מתחום הייעוץ לראות מה אני עושה, להכין ולצלם מנות להפקות. מטבח בבית לא יכול לספק את כל הצרכים האלה", אומר שטרום.

הקונספט הראשוני של קמפנלו היה כאמור בית קפה עם אוכל. "חלמתי על בית קפה שיהיו בו קצת מנות, ובהתחלה הגדרנו את המקום כ'קפה דליקטסן', כולל מקרר עם גבינות ונקניקים, ותפריט שכלל פלטות של גבינות ונקניקים עם יין. אבל הקהל שמגיע הוא לא רק שכונתי. תושבי השכונה באים לקפה, אבל מי שמגיע במיוחד רוצה לאכול. בתל אביב יש בעיה של חניה, ולקוחות אמרו לנו שהם כבר יצאו ובאו במיוחד, אז הם רוצים יותר מזה".

בהתאם הלך התפריט של המקום והתרחב, וכולל למשל את הפיצות המופלאות של שטרום, שנעשות באחרונה בטאבון אבן מיוחד שהוצב בחזית המסעדה, במקום בו עמד בעבר המקרר. "יש בישראל תור זהב למטבח האיטלקי בכלל, ולפיצה בפרט", הוא אומר. "במקביל יש טרנד שחוזר על עצמו כל כמה שנים – אחרי מסעדות השף כמו רפאל והמסעדות של רושפלד, הנטיה עכשיו היא למקומות לא מחייבים, בהם אפשר לאכול מנה או שתיים, עם קונספט קולינרי שלא דורש להתרכז בשף".

תפריט העסקיות של המקום כולל שתי אפשרויות. ארוחת אקספרס הכוללת מנה ראשונה מוקטנת ומנה עיקרית מתוך מבחר מוגבל תמורת 49 שקלים; וארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונה מוקטנת, מנה עיקרית מכלל האפשרויות בתפריט, ומנה אחרונה מוקטנת, כל זה תמורת 69 שקלים. בנוסף ניתן להזמין תמורת 16 שקלים גם 250 מ"ל של בירה הייניקן או גולדסטאר לא מסונן, כוס יין לבן – פרסקטי פונטנה קנדידה או כוס יין אדום – פרימיטיבו רוקה אלטה.

 

"הפנמנו שזו לא סביבה עסקית, כלומר לא יהיו מאה איש בצהרים במסעדה, אבל החלטנו להציע עסקית ושתהיה אחרת מהמקובל. כזו שתתן טעימה וחוויה של המסעדה כולה, ותהיה יותר זולה. תמורת 69 שקלים אתה אוכל ארוחה של 3 מנות כמו בשעות הערב".

שטרום עוסק כאמור בתחום הייעוץ כבר שנים רבות. במקביל לפרויקטים עם מחלבות גד, הוא עובד בימים אלו על ייעוץ לבר יין, כמו גם למסעדת פסטה חדשה בחיפה, לאחר שסיים ייעוץ לתומס מסריק.
"הייעוץ הקולינרי הוא תופעה נפוצה בארץ, כמעט לכל פרויקט יש היום יועץ קולינרי. האתגר בייעוץ הוא לבנות את הקונספט, לחשוב מה צריך ומה מתאים, לתכנן את המטבח ולחשוב איך התפריט יישמר גם לאחר שהייעוץ יסתיים. במסעדה, האוכל הוא לא הדבר הכי חשוב. כאשר משקיעים מיליוני שקלים במסעדה חדשה, זה לא רק בשביל אוכל טוב. זה שילוב של האוכל עם העיצוב, האווירה, הרעיון שעומד מאחורי הבילוי. זה האתגר האמיתי". דברי השף-יועץ.

קמפנלו
רח' בן יהודה 230 פינת נורדאו תל אביב
טל. 03-544-5558

א'-שבת 8:00-24:00 ; עסקיות א'-ו' 12:00-17:00

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר