אוכל טוב אווירה ונוף צפוני באחוזת שולמית

את התפריט של מסעדת "אחוזת שולמית" תתקשו למצוא במסעדות בארץ, בוודאי במסעדות בצפון. מי שאוהב אוכל טוב, ימצא כאן שעתיים של נחת קולינארית, אבל לא רק

את התפריט של מסעדת "אחוזת שולמית" תתקשו למצוא במסעדות בארץ, בוודאי במסעדות בצפון. מי שאוהב אוכל טוב, ימצא כאן שעתיים של נחת קולינארית, אבל לא רק.

 

מסעדת "אחוזת שולמית" נמצאת בראש פינה, מיד בתחילת העליות לצפת, בכביש הישן. המיקום מאפשר תצפית על החרמון, רמת הגולן ורמת כורזים; נוף מהמם שאף פעם לא נמאס לראות. בבמקום גם ארבעה חדרים להשכרה, כולל ארוחת בוקר.

 

"אחוזת שולמית" קיימת שנים רבות, מאז שנות השלושים של המאה הקודמת. מאז 2008 מנהל את המקום מואיז, כאשר אישתו ושלושת ילדיו מסייעים. הוא פעיל בתחום התיירות בצפון כשלושים שנה, ו"אחוזת שולמית" הוא המקום הראשון בו לקח הכל על עצמו ללא שותפים. פן נוסף לסיפור של מסעדה וותיקה זו, שראתה הרבה בכמעט תשעים שנותיה, ומתאים כל כך לסיפורי הארץ המגוונת הזו: מואיז הוא נוצרי יווני אורתודוקסי מהכפר ראמה שליד כרמיאל.

המסעדה בנויה מאולם פנימי ומרפסת סגורה.למרות שהגענו בערב, העדפנו לשבת במרפסת ולצפות על הנוף הלילי של הגליל ורמת הגולן. המסעדה התמלאה לאט,לאט כמעט בלי שהרגשנו. מוסיקה קלאסית מוכרת וקלה מתנגנת ברקע בעוצמה המתאימה, ותורמת לאווירה רגועה ושקטה במסעדה גם אם היא מלאה.

בתפריט שמור מקום של כבוד למעושנים, גם במנות הראשונות וגם בעיקריות. כמובן שיש גם סטייקים, דגים, מאכלי ים ומנות נוספות.
בהמלצת מואיז פתחנו מיד בבואנו עם יין "דליה" מיקב "בן דוד" – בלנד של שלושה יינות אדומים מאיזור מושב כרם בן זימרה שבגליל העליון. יין טוב שקיצר את זמן ההתאקלמות במסעדה.

 

המנה הראשונה שלנו הייתה מרק ערמונים מצוין, גם בהשוואה למרק דומה שטעמנו במקומות אחרים. תוך כדי לגימת המרק הוגש לחם הבית, חם טרי וטעים, עם מטבל עגבניות מיובשות טחינה, ובלסמי. הטחינה הייתה מתקתקה, בניגוד למצופה – שילוב מעניין של טחינה וחלבה.

 

כמנות עיקריות הזמנו פילה דניס ברוטב פרובנסל – יין לבן, זיתים, עגבניות שרי ושום. מנה טעימה שזכתה מזוגתי לכל שבח. כעיקרית שנייה, ומתוך כבוד ורצון לטעום משהו מתוך המבחר הגדול של המעושנים, ביקשנו חזה אווז מעושן מלווה ברוטב חזרת. טעם המנה יחד עם רוטב החזרת גרם לי לאכול לאט ולהתענג על כל נגיסה.

 

לצד המנות העיקריות הוגשו שעועית ירוקה, תפוחי אדמה ובטטות. ראיתי שבשולחנות לידינו, ביקשו וקיבלו סועדים את התוספות לעיקרית בהתאם לרצונם.
אנחנו אוהבים סלט ירוק ליד המנה העיקרית, וקיבלנו סלט ירוק עם תערובת נכונה של סוגי ירקות ויחס נכון של רוטב בכמות ובטעם.

 

המלצרית שעבדה יחד עם מואיז הבעלים, הסבירה ליד כל כל שולחן בסבלנות רבה על התפריט ותהליך העישון של כל מנה.
גם זוגתי וגם אחרים שאיתם חלקנו את חווית המסעדה, שאכלו בעבר ב"אחוזת שולמית", אמרו כי מאוד נהנו, ולא פחות חשוב, שהמסעדה שומרת על איכות לאורך זמן.

 

לקינוחים הזמנו קרם ברולה ושזיפים שיכורים. קרם ברולה הוא החולשה שלי, והמנה הייתה כמצופה. שזיפים שיכורים הם שזיפים מבושלים בשיכר יין, קינמון, ציפורן, ברנדי, וכדורי גלידה ווניל. טעים.

 

המסעדה מוכרת גם בקרב תיירים מחו"ל, תיירי צליינות ואחרים, ונשמעות בה מספר שפות, שגם הן מוסיפות לאווירה המיוחדת במקום.
מסעדה ברמה אחרת, נותנת חוויה גסטרונומית יחד עם אוירה, מוסיקה, שירות ונוף משגע.

 

אחוזת שולמית

רח' דוד שו"ב 34 ראש פינה

טל. 04-6931485

ארוחת בוקר: 08:30-11:30; צהרים וערב: 13:00-22:00

 

 

צילום יפית בשבקין

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר