תשרין תאני – אחות צעירה בנצרת עילית

למי שגר בנצרת או מטייל באזור, מוצע לבקר בתשרין תאני כדי ליהנות מאוכל טוב בתפריט עשיר ומגוון, בו כל סועד יוכל למצוא את האוכל האהוב עליו במחירים סבירים, עם מגוון אלכוהול גדול ומרשים

'תשרין תאני' היא אחותה הצעירה של מסעדת תשרין הוותיקה בעיר נצרת.
המבט הראשון מטעה. המסעדה ממוקמת ב'עופר דודג' סנטר' בנצרת עילית, אבל המסעדה והכניסה אליה הן במעטפת החיצונית של המתחם.
המסעדה צופה מערבה לעבר העיר נצרת, מבניין בית המשפט דרך כנסיית הבשורה ועד מצודת טיגארט. הנוף הוא תוספת יפה לאוכל שעומד להגיע. הכניסה למסעדה היא דרך דק עץ גדול הצופה אל העיר, עליו שולחנות ושמשיות נגד השמש.

 

קיבל אותנו מנהל המסעדה פואד, שהתחיל לפני שבע שנים לעבוד במסעדת תשרין בנצרת, עלה בסולם התפקידים וכעת הוא מנהל המסעדה היחסית חדשה, כשבעה חודשים. בחרנו לשבת על הדק וליהנות מהבריזה הנעימה ומהנוף. עיצוב המסעדה והניקיון בולטים לעין, וברור שזה חלק חשוב שהוקדש לו רבות.

 

התחלנו עם שתי כוסות קאווה כדי להתאקלם במקום. הפקדנו את בחירת המנות בידי השף של המסעדה, ואמנם נהנינו מהתוצאה. המנות הראשונות כללו סלט שנקליש עם עגבניות, בצל, נענע וגבינת שנקליש מפוזרת למעלה. טעים. היחס בין כמות הסלט לגבינה ערב לחכנו; חצילים עם טחינה, וסלט של כרובית מטוגנת עם אנשובי – מאכל אותו איננו מכירים. היה חדש וטעים.
עוד הגיעו לשולחן גבינת עזים צרובה עם פקאן; וסלט פריקה עם עלי רוקט, עגבנייה, חתיכות לימון ושישליק פרגית.
לסיום מצעד המנות הראשונות הוגשו פטריות ממולאות גבינה. המעניין, ואולי לא רק אצלנו, זה שמה טעים לי פחות טעים לזוגתי ולהפך, כך שבסופו של דבר מגוון המנות הראשונות היה טעים לחך ונעים לעין.

תפריט המסעדה מכיל מנות לרוב. מנעד המנות משלב בין התרבויות המגיעות למסעדה, ואמנם העברית והערבית נשמעות בה. מספר המלצריות גבוה ביחס למוכר, וכך זוכה הסועד ליחס טוב ולמענה מידי לבקשותיו. אחת המלצריות היא מריאנה, דיאטנית קלינית לפני סטאז', כך שהרגשנו בטוחים.

 

כדי לחזק את שלב העיקריות, הוגשו שתי כוסות יין אדום, שהתאים למה שעמד להגיע: מגש עץ ועליו צלעות כבש, נקניקיות וקציצות בשר, וליד המנה העיקרית הוגשו צלחת טחינה וצלחת עם שמן, לימון וחריף.
אהבתי את הנקניקיות שהיו ברמה גבוהה, בטעם שמבחינתי היה מעולה. גם הקציצות היו טובות, ואת צלע הכבש אהבה מאוד זוגתי, כפי שנכתב קודם, שנינו מצאנו את הטעם הנכון. לסיום המנות העיקריות הוגשו פרוסות סינטה, עטופות פלפל שחור ופרמזן מעל – טעימות מאוד, עשויות בדיוק במידה הרצויה, סיום נאות למנה העיקרית בארוחה טובה ומגוונת.

 

לאחר מנוחה בעקבות המנות העיקריות, תוך הנאה מהנוף והבריזה שנשבה, הגיע הקינוח: בסבוסה – עוגת סולת וקוקוס, כמובן בצרוף קפה.

 

למי שגר בנצרת או מטייל באזור, מוצע לבקר בתשרין תאני כדי ליהנות מאוכל טוב בתפריט עשיר ומגוון, בו כל סועד יוכל למצוא את האוכל האהוב עליו במחירים סבירים, עם מגוון אלכוהול גדול ומרשים.

דוגמאות מחירים מהתפריט:
ארוחת בוקר עשירה: 42 – 52 ₪ (בין השעות 08:00 – 12:00)
מנות פתיחה: 29 ₪ עד 59 ₪
סלטים: 39 ₪ עד 52 ₪
מנות עיקריות: 32 ₪ עד 139 ₪
קינוחים: מ- 29 ₪

תשרין תאני
מתחם קניות עופר דודג' סנטר, נצרת עילית
טל.
04-6555789

 

 

צילום אילן זוסמן, שי ווליץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר