לאחר ניסיון של שנים כשותף ובעלים של סניף "רולדין" במתחם ממילא, פתח היזם משה פרץ את מסעדת "סאפורי" – מסעדה איטלקית ומעדנייה המתמחה במטבח איטלקי מודרני, על בסיס קווים מנחים מסורתיים ופרשנות הכוללת טכניקות מודרניות ממטבחים עולמיים נוספים: צרפתי, אסיאתי, הודי.
על התפריט אחראי שף ניקולאי קוזלוב, לשעבר הסו שף של מיכאל כ"ץ ממסעדות לבן, אדום וטרטוריה חב"ה.
בין המנות:
פולנטה – פולנטת תירס רכה, נגיעות בלסמי, פטריית פורטובלו צלויה, ביצה עלומה, אספרגוס חלוט, פרמז'ן ורוטב הולנדייז בזיליקום (47 ₪)
רביולי בטטה צלויה – דלורית מקורמלת, עשבי תיבול, אספרגוס בקרם שמנת וגבינת סנט מור (67 ₪)
סלמון טליוליני – פילה סלמון צרוב, פסטה שחורה ברוטב אליו אוליו, קרם תרד וגורגונזולה (96 ₪)
לזניה שחורה של מוסלין דגי ים – לזניה מאודה במילוי דגי ים ותרד חלוט, עגבניות צלויות ורוטב חמאה (79 ₪).
המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ירושלים, ומציעה ארוחות בוקר, מנות של צהרים וערב, מוצרי שוק ומעדנייה מיובאים.
סאפורי
רח' קרן היסוד 38 ירושלים
טל. 02-5617638
צילום אריאל עוזרי