אמנון פאר על פסטיבל שף תאכל כשר

האוכל תופס מקום מכובד בחיינו. וקהל הולך וגדל מחפש את המסעדות הכשרות. מסעדות רבות הפכו לכשרות, גם מסעדות יוקרה שהבינו שבכל הנהלת חברה ודירקטוריון ישנם דתיים ושומרי מצוות, שלא יאכלו במסעדות לא כשרות

"יש אוכל כשר ויש אוכל טוב", כמה פעמים שמעתם את הקלישאה הזאת? לפני הרבה שנים שמעתי את המשפט הזה מפיו של חברי וידידי מנחם זילברמן ז"ל, בתכניתי "לילה חי מאוד" . זמן קצר לאחר מכן התקשר המסעדן כריסטיאן – שבעברו היה בעליה של "ל'אנטריקוט", מסעדת שף גורמה יוקרתית – ובאותם ימים בעליה של מסעדת "אלהמברה", מסעדת שף גורמה כשרה למהדרין, והזמין אותנו לארוחה ב"אלהמברה". כמובן שהדעה של מנחם על יכולת מסעדה כשרה להיות טובה, השתנתה.

האוכל תופס מקום מכובד בחיינו. וקהל הולך וגדל מחפש את המסעדות הכשרות. מסעדות רבות הפכו לכשרות, גם מסעדות יוקרה שהבינו שבכל הנהלת חברה ודירקטוריון ישנם דתיים ושומרי מצוות, שלא יאכלו במסעדות לא כשרות.

"שף תאכל כשר" במהדורת 2014, חוזר בשבועיים של פסטיבל במסעדות ברחבי הארץ, עם תפריטי סתיו כשרים, לארוחה הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה, במחיר של 89 ₪ לסועד.
בין המסעדות: הקומה ה-11, ממילא קפה אנד בראסרי, הבלינצ'ס ההונגרי, פסטוריה, מסעדת אלדין בשדרה, צ'וראסקו, כדיתא, אנדיב, גספאצ'ו, ריבר ב.ס.ר הכשרה.

באירוע מקדים שנערך במסעדת "ריבר" הכשרה (שימו לב לאחרות ברשת שאינו כשרות) ברמת גן, טעמנו מנות של חמישה שפים מתוך עשרות המסעדות שישתתפו בפסטיבל, והוכיחו ש"כשר" זו לא סטיגמה:

                                                                   
קרפצ׳יו חציל בטחינה עם שערות חלבה שהוסיפו מתיקות מעניינת, יצר השף אסף לישקובסקי ממסעדת "הקומה ה- 11" במלון קראון פלזה עזריאלי בתל אביב.

 

שתי מנות של השף מיכאל בר ממסעדת "אלדין בשדרה" באשדוד: שווארמה דג – סלט פיקנטי ומעליו רצועות דג בזילוף טחינה, שהוגש על פוקצ׳ה אפויה בגריל, עם תיבול של שווארמה בשרית – שילוב מעניין וטעים; וסביצ׳ה דג ים תיכוני עם נגיעה חריפה.

שף סהר רפאל ממסעדת "כדיתא" שבמושב תימורים באזור קסטינה, הגיש טלה וירקות שורש – נתח טלה בבישול ארוך, עם ירקות שורש ארומטיים ברוטב דמיגלאס טלה – מנה שנמסה בפה.

 

השף ירין טויטו מסעדת "ריבר "ב.ס.ר, שאירחה את הטעימה, הגיש אטריות מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל. אני הוספתי רוטב צ'ילי פיקנטי חריף, ששיפר את המנה. ובסוד, שאף אחד לא ידע, לא ויתרתי על סושי שהכין לי במיוחד השף. היה מצוין – וכשר.

 

סיימנו עם קינוח של שף אסף לישקובסקי ממסעדת "הקומה ה- 11" במלון קראון פלזה: פאי לימון,לא לדיאבטים, ואלה רק דוגמאות. בהחלט יש למה לצפות ולהגיע למסעדות הפסטיבל.

 

את הארוחה ליוו יינות של יקב הבוטיק שאטו דה גליליי – Chateau de Galilee –של יוסי בן אודיס, סומליה ובעליה של מסעדת "הטרקלין", שעברה לא מכבר למקומה החדש ברח' היכל התלמוד בתל אביב, במקום בו שכנה מסעדת "כתית". שתינו שני יינות: מרלו וקברנה סוביניון, שלטעמי טעים יותר. יינות "שאטו דה גלילי" ילוו את הארוחות במסגרת הפסטיבל במחיר 120 ₪ לבקבוק ו-28 ₪ לכוס יין.

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 2 עד 14 לנובמבר (לא כולל שישבת). פרטים מלאים ותפריטים ניתן למצוא במיני סייט פסטיבל "שף תאכל" כשר, טל. 077-5600978.


אמנון פאר הוא איש רדיו ותיק, שבמשך שנים רבות ערך והגיש את תכנית הרדיו של חמישי בלילה ברשת ב' "לילה חי מאוד", שהפכה לתכנית קאלט למאזינים רבים בארץ וברחבי העולם. אנו מקווים שהתכנית תחזור במהרה במסגרת אחרת, המכבדת את המאזינים ולא נוטשת אותם כמו רשות השידור המסיימת את פעילותה וקיומה.

 

 

צילומי מנות: דניאל לילה, אמנון פאר

ציום השפים: נועם מנשה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר