אמנון פאר עף על Wings

אמנון פאר אוהב עוף בכל צורה שהיא: מטוגן, בגריל, בתנור, חזה עוף, שניצל עוף, פולקעס (כרעיים), וגם כנפיים. שלחנו אותו אל בר הכנפיים הראשון בישראל יחד עם בתו עדי, כדי לטעום ולדווח. היועץ הקולינרי שף ליאון אלקלעי התאים כאן מגוון טעמים לכנפי העוף, וייצר את הרטבים המקוריים והייחודיים של "ווינגס"

אני אוהב עוף! בכל צורה שהיא: מטוגן, בגריל, בתנור, חזה עוף, שניצל עוף, פולקעס (כרעיים), וגם כנפיים. אוהב עוף…
בתי עדי, לעומת זאת, אוהבת כנפיים. בעיקר כנפיים. וכמה שיותר – יותר טוב.

 

כאשר נודע לי כי לראשונה בישראל נפתח Wings (ווינגס), בר כנפיים כשר שמתמקד בכנפיים של עוף, לא יכולתי למצוא שותפה יותר מתאימה לארוחה שם מאשר עדי בתי, וההנאה שלי הייתה כפולה. אחרי הארוחה שם אני מצהיר כי אני אוהב כנפיים!

 

את המקום הייחודי הזה – בר הכנפיים הראשון בישראל, במגוון טעמים מקוריים מרחבי העולם, פתח איש העסקיים וההייטק איתן וויט, שעלה לישראל מניו יורק לפני כשבע שנים אחרי ניהול פרויקטים בחברת בנייה, הייטק וניהול מכירות, ועם חלום ילדות מגיל 12 שתהיה לו מסעדה משלו.

 

באמריקה, תרבות הכנפיים היסטרית, ורק לאחרונה פורסמה במוסף גלריה של הארץ כתבה על שגעון הכנפיים בניו יורק.
"הרעיון לבר כנפיים החל בבית", מספר איתן. "בארצות הברית כנפי עוף זה חלק מתרבות הצפייה בפוטבול. בכל יום ראשון הייתי מארח חברים לבירה וכנפיים. החבר'ה לחצו וביקשו שאפתח מקום. והנה אני כאן".

 

עם רעיון הכנפיים בא איתן אל היועץ הקולינרי הוותיק שף ליאון אלקלעי, שהתאים מגוון טעמים מתאימים לכנפי העוף, וייצר את הרטבים המקוריים והייחודיים של "ווינגס" .

 

המסעדה ממוקמת ברח' הרצל 12 בתל אביב, כמה שולחנות במרכז ודלפקים מסביב. מקום קטן אבל מעוצב בקפידה. עדי התעקשה שזה רק מוסיף לחוויה: "אם המקום יפה, והלוגו מושקע – האוכל אפילו יותר טעים."

אנחנו באנו בצהרים, וישבנו מול המטבח ומול איתן שקיבל הזמנות לאכילה במקום וגם הרבה Take away. במטבח נמצא השף רוברט בן אור, שעלה לארץ לפני ארבע שנים ממיזורי, ועבד באמריקה במסעדות יוקרה.

הכנפיים עם הרטבים השונים החלו להגיע בסלסלות יחד עם מגבונים – כי הרי כנפיים אוכלים בידיים…
לצד מנות הכנפיים הזמנו צ'יפס, טבעות בצל מדהימות – שאפילו הזמנו מהן תוספת, וצ'יפס בטטה שאיתן אמר כי זה משהו מיוחד – וצדק. גם אלה היו מנות גדולות ומושקעות שהגיעו בסלסלות עם רוטב לכל תוספת.
תוספות נוספות שניתן להזמין הן סלט ירוק, סלט קולסלאו וסלט קיסר, שעדי התעקשה לטעום רק את הרוטב שלו, וציינה כי הוא מצוין.

 

בתפריט 12 סוגי רטבים לכנפיים ושני ציפויים לבחירה. אנחנו טעמנו כנפיים בציפוי של בלילת בירה ופנקו (פירורי לחם יפנים), ויש גם ציפוי ללא גלוטן.
שמות הרטבים מייצגים מקומות בעולם, שגם נתנו את ההשראה לטעם.

 

התפריט שמעל הבר מעוצב כלוח טיסות, והתחלנו באמריקה: באפלו ווינגס האמריקאית הקלאסית החריפה. טקסס – ברביקיו מעושן. ניו אורלינס – קייג'ון סטייל. שיקגו – חריף, דבש וטימין – טעים ומעניין. 
מהמזרח הרחוק, מתאילנד שני רטבים: קוסמוי – מורכב מחלב קוקוס, קארי וחמאת בוטנים שאהבנו מאוד, ובנגקוק – רוטב צ'ילי מתוק חריף. מהודו: מומבאי – רוטב המכיל חלב קוקוס, קארי, תפוחים ומנגו, שילוב טעמים טעים מאוד. שנגחאי מסין – רוטב חמוץ מתוק וגרידת לימון, שעדי אהבה במיוחד. הונג קונג – שילוב של שומשום ודבש, מתקתק ומעניין. קוריאה – סויה, ג'ינג'ר וסוכר חום. "דיז'ון"- חרדל, דבש ושום קלוי. תל אביב – רוטב תפוזים מתוק.

הרטבים המיוחדים מוגשים גם עם שיפודי פרגיות בציפוי בלילת בירה. הכנפיים מוגשות במנות של 8, 12 או 18 יחידות במנה, במחיר של החל מ-26 שקלים. ניתן להזמין עסקית קטנה או עסקית גדולה, ובהמשך יהיה שירות משלוחים.

 

לאיתן יש חלום נוסף: בירה לכל רוטב. בינתיים הוא מחזיק בירה Stranger ale שמיוצרת ע"י מבשלה ביתית בבית שמש, בבעלות חבר שלו עוד מארה"ב. הבירה טובה ומתאימה להרבה מהטעמים. עדי שתתה לימונדה מוגזת עם אלכוהול, ובתפריט יש גם סיידר אלכוהולי של אותו המותג – Buster's, וגם יין.

 

ווינגס בר כנפיים – כשר
רח' הרצל 12 תל אביב

ראשון-שלישי: 11:00-02:00, רביעי-חמישי: 11:00-04:00, שישי: 11:00 עד שעה לפני כניסת השבת, שבת: שעה וחצי לאחר צאת השבת עד 02:00.

אמנון פאר הוא איש רדיו ותיק, שבמשך שנים רבות ערך והגיש את תכנית הרדיו של חמישי בלילה ברשת ב' "לילה חי מאוד", שהפכה לתכנית קאלט למאזינים רבים בארץ וברחבי העולם. אנו מקווים שהתכנית תחזור במהרה במסגרת אחרת, המכבדת את המאזינים ולא נוטשת אותם כמו רשות השידור המסיימת את פעילותה וקיומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר