מלון כפר גלעדי: גימיק קולינרי

השף אריק ז'ינו, העומד בראש המטבח של בית המלון, חתום על יצירתו של תפריט חורפי מיוחד המבושל על פתיליות. כן, כן, אותו האמצעי שבעבר היה הדרך היחידה להכין אוכל, זוכה כאן לשימוש מחודש

השקה של תפריט עונתי, היא עניין מקובל במסעדות ואפילו בתי קפה. בתי מלון, לעומת זאת, לרוב מצניעים את השינויים הקולינריים שהם עושים בתפריטים שלהם, גם אם מדובר בשינויים עונתיים.

לאור זאת, המהלך של בית המלון בקיבוץ כפר גלעדי הוא יוצא דופן. השף אריק ז'ינו, העומד בראש המטבח של בית המלון, חתום על יצירתו של תפריט חורפי מיוחד המבושל על פתיליות. כן, כן, אותו האמצעי שבעבר היה הדרך היחידה להכין אוכל, זוכה כאן לשימוש מחודש.

לפני שנכנס לעומקו של התפריט, רק נציין שתי הסתייגויות משמעותיות. ראשית, המנות המיוחדות יוצעו בארוחות הערב בסוף השבוע בלבד. שנית, הן חלק מתפריט הבופה, ואין כאן הבטחה לאותן המנות שיוגשו בכל סוף שבוע.

ז'ינו מעיד על עצמו כמי שגדל על המטבח המרוקאי והעירקי, ויש ביטוי למטבחים הללו בתפריט החדש. אך לא רק המטבחים הללו מקבלים כאן ייצוג, אם לשפוט לפי מנה של אוסובוקו עגל עם פטריות שמפיניון, שמקורותיה הם ממחוזות גאוגרפיים וקולינריים אחרים.

מי שבכל זאת מחפש את ההשראה של משפחת ז'ינו, ימצא אותה בדמות מרק קובה סלק ומרק קובה במיה, בצד מנות דוגמת תבשיל צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי או עלי גפן ממולאים באורז.

מיותר כמעט לציין שמנות שנעשו על פתיליות אינן סיבה מספיק טובה לשלם עבור לינה במלון זה או אחר. זה גימיק קולינרי שיכול לדבר לליבותיהם וקיבותיהם של האורחים, אך בשביל להוציא את הכסף צריך יותר מזה.

אז מה יש כאן? המלון עובר בשנים האחרונות שיפוץ כך שמרבית חדריו כבר הותאמו לסטנדרטים הנוכחיים של האירוח הכפרי. זה אומר טלוויזיה שטוחה, רצפת פרקט, פינת קפה ומקרר קטן, מיטה נוחה ועיצוב נעים. יש כמובן מספר רמות של חדרים, וכדאי לברר זאת טרם ההזמנה: יש עם מרפסות ויש בלעדיהן, כמו גם רמות שונות של אבזור ופינוק.

מלבד החדר במלון ואטרקציות דוגמת חדר כושר ובריכה מחוממת, אפשר כמובן לצאת מכאן לטיולים. אפשרות אחת היא לאתרים ההיסטוריים שבתוך הקיבוץ, הקשורים לאגודת השומר שהקימה אותו, או לבתי עסק קטנים ומיוחדים הפזורים לאורך מה שקרוי כאן "שביל הלולים"; ובין אם לאתרי טבע ובילוי באזור. החרמון מככב כמובן בראש הפנטזיות – חצי שעה נסיעה בלבד ואתם מגיעים אליו לפני הפקקים.

הפתיליות, כאמור, אינן הסיבה העיקרית, אך הן בהחלט תוספת טעימה לחוויית האירוח.
המחיר מ-650 שקלים ללילה.

מלון כפר גלעדי
קיבוץ כפר גלעדי
טל. 04-6900000

צילום גל בן זאב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר