איתן טרבלוס, אגאדיר – הצופה שטס רחוק

התואר 'יזם-מנהיג' מתאים לאיתן בוודאי הרבה יותר מאשר לקרוא לו מנכ"ל, כי הוא נראה כל השנה כמו "בוס בהסוואה", עם הלבוש הכי קז'ואלי והזיפים. אפשר גם לקרוא לו ראש השבט של אגאדיר, ולא כי יש לו רקע אינדיאני

הגענו לסניף אגאדיר בנמל תל אביב כדי לדגום את תפריט העסקיות, אך המנההעיקרית שלנו הייתה שיחה עם איתן טרבלוס, יזם-מקים-מנהיג הרשת הכוללת עשר מסעדות, מהן שבע בבעלותו ושלוש בזכיינות.
התואר 'יזם-מנהיג' מתאים לאיתן בוודאי הרבה יותר מאשר לקרוא לו מנכ"ל, כי הוא נראה כל השנה כמו "בוס בהסוואה", עם הלבוש הכי קז'ואלי והזיפים (בתמונה כאן הוא מגולח למשעי, אך כנראה רק בתמונה). אפשר גם לקרוא לו ראש השבט של אגאדיר, ולא כי יש לו רקע אינדיאני.
כפי שאומר חברי אמנון פאר, שהשתתף בפגישה ובארוחה: "איתן הוא בן אדם שהנו איש עסקים עם עשר מסעדות, שלא מתנהג ולא נראה ככה".

טרבלוס, בן 44, נולד בבת ים לאימא אחות ואבא דפס בבית דפוס. מגיל צעירהכין לעצמו את האוכל, כי כאחות, אימו עבדה בלילות וישנה בימים. הוא עשה ניסיונות, שרף, ויצא שבע. בנערותו ובתנועת הצופים בה היה פעיל אז – וגם עד היום, גילה שהוא אוהב לבשל, והתחיל לעבוד במסעדות.
המסלול כלל צבא, שוב צופים, והתחיל לעבוד כברמן ומנהל מסעדה ב'באובב' ו'קפה תכלת' בשינקין.
בגיל 27 פתח את אגאדיר הראשונה בנחלת בנימין. בהתחלה לא היה קל. אנשים לא הבינו מה זה המבורגרים – "מה שמים בזה". חמש שנים אחרי שפתח, הגיעה בורגרקינג לישראל.

למה 'אגאדיר'?
גם היום אני מתלבט בבחירת שמות למקומות שאני פותח. ערב אחד הגעתיהביתה אחרי עבודה בשיפוץ המסעדה בנחלת בנימין, וחברה שלי הציעה לקרוא למקום אגאדיר, על שם העיר במרוקו שנפגעה אז מרעידות אדמה. הרגשתי שמה שאני עושה זו רעידת אדמה מה שאני עושה, כמו חשיפת הריצוף המצויר מתחת לרצפות שהיו שם, וגילו קיר עשוי שיש מתחת לטיח. גם התחברתי לסגנון תבלון קצת מזרחי. לקחתי את יענקלה שיין ליועץ – האמת שכבר שלוש שנים קודם באתי אליו ואמרתי לו שאני רוצה לעשות המבורגרים. כשפתחתי, הוא הסכים להצטרף ועד היום יענקלה שיין מייעץ לאגאדיר.

מה הקונספט ואיך נולד?
הקונספט בא לתת מענה לצורך שלו. בלילה היה איפה לשתות, ולא היה איפהלאכול. ברים בשפע, ואין מה לאכול בכל אזור הברים-פאבים של תל אביב. הכול התחבר לי: המקום, הצורך לאכול, בר, שישמעו את צליית ההמבורגרים – מטבח פתוח; אז לא ראו כלום במסעדות.
אנחנו קלאברים, אוהבים לאכול ולשתות, עם רמקולים של מועדון ופתוחים עד חמש בבוקר – כך התחלנו בנחלת בנימין עם 35 מ"ר. זה לקח כמה חודשים עד שהמקום תפס. הצלחתי להחזיק מעמד, ואחרי ארבע שנים פתחתי בהרצליה עם 160 מ"ר.

האם הקונספט השתנה במהלך השנים?
נשאר אותו דבר, אבל הרחבנו את התפריט כדי להגיע ליותר אנשים – והיום אני חייב לצמצם כי התפריט רחב מדי. נתתי ליענקלה שיין משימה לדלל המנות לתפריט הקיץ שמכינים עכשיו.

מה עם כשרות?
אין לנו אף מסעדה כשרה. 30 אחוז מהמחזור שלנו הוא ביום זה, אז לסגור בשבת?

מה מניע אותך?
מה שהכי גורם לי אושר, זה לראות אנשים נותנים ביס בהמבורגר ומנידים אתראשם – וואו. זה עוד מהילדות; לעשות כייף למישהו. פחות מרגשות אותי מסעדות חדשות. אני אוהב את האורגינל. לתת תמורה לכסף. הכי קרוב והכי טוב שאני יודע. בלי לחרטט.

יש תכניות קדימה?
אין דבר כזה להגיע למנוחה ולנחלה. יש תכניות לפתח את רשת אגאדיר לעוד מקומות. מטרה עיקרית היא להחדיר את 'בורגר 110' שפתחנו במתחם שרונה, ולהפוך אותה לרשת – התפריט שם מצומצם יותר אבל איכותי וטרי, עם מחיר כמו במקדונלדס. אני גם שותף במסעדה התאילנדית 'נאם' בצפון דיזנגוף, עם אורי הוכמן.

מי הסועדים שלכם? יש מאפיין משותף או גיוון?
אגאדיר מתאים את עצמו לכל סוגי האוכלוסייה – בצהרים אנשי עסקים, מנהלים, הייטק וארוחות עסקיות. אחרי הצהרים משפחות, בערב זוגות, ובלילה קלאברים עם מוזיקה ואלכוהול. יש לנו מענה לנמנעים מגלוטן, צמחוניים, ומי שרוצים קמח מלא.

מה רבי-המכר הגדולים שלכם?
הכי הרבה מזמינים המבורגר מקסי – 220 גרם, שמהווה 50 אחוז מהמכירות. במנות הראשונות, הסיגרים המרוקאים הם מנה מיתולוגית.

מה יצא מהתפריט במהלך השנים?
כבד אווז – בא לי להחזיר אותו, אבל זה לא פוליטיקלי קורקט.

מה עם פעילויות למען הקהילה?
אנחנו מארחים בהרצליה מוסד של חוסים לארוחות. הם חלק מהחברה שלנו,וצריך לקבל אותם. יש להם יום קבוע, שולחן קבוע, והם מגיעים עם שני מלווים. כאיש צופים, כל החיים אני אוהב את תנועת צופים ומקדם את הנושא ביוזמות ובמענה לפניות – אלמלא הם הייתי במקום אחר. אני עוזר בדברים קשורים לטיולים ומחנות. מזכיר התנועה היה חניך שלי, והילד הגדול שלנו בצופים.

מה אתה אוהב לאכול?
אני איש של בשר. אוהב מאוד אנטריקוט פרה מהאטליז של זלמן – ספקי הבשר של הרשת מאז ומתמיד, ומעדיף את הבשר הישראלי שלנו על פני האמריקאי – טעם עשיר יותר.

איפה אתה אוהב לאכול?
בבית בשר על האש, דגים על גחלים על הים, מיטבר, דלאל, מסה ורושפלד – הרברט סמואל. כמעט הכי הרבה אני אוכל חומוס-פול אצל הסורי בכרם התימנים.

ספר משהו עליך שלא יודעים
אני טייס אולטרלייט.

העסקיות של אגאדיר
אגאדיר מציגה תפריט עסקיות הכולל שלושה מסלולים על פי המחיר: 61 ₪, 69 ₪, ו-77 ₪. הארוחות העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12.00-17.00.
אנחנו בחרנו מנות מהמסלולים השונים ומהתפריט הכללי, וכך נחתו על השולחן הסיגרים המפורסמים של אגאדיר – מצוינים, וכרובית מטוגנת עם רוטב עגבניות וגבינת פטה – טעים, חלת בצל גדולה – תענוג, וקרפצ'יו בשר – אמנם אגאדיר היא מסעדת בשר אך הקרפצ'יו נראה כנטע זר כאן ומדבר שפת תפריט אחרת. נקניקיות מרגז עם סלט עגבניות – נהדרות.

לעיקריות, אם מנות אלה לא מספיקות – הזמנו וקיבלנו המבורגר דיאנה 250 גר' בקר וטלה – מחווה למסעדת דיאנה של דוחול בנצרת, והמבורגר עשוי מבקר קובה – אותו בקר יפני שמטפחים אותו ומעסים את בשרו בבירה, לרכות וטעמים מרביים. זה היה טוב וזה היה הרבה.

כל ההמבורגרים בתפריט עשויים 100% בשר בקר טרי מקומי (מהבשרים שלזלמן) טחון במקום. ההמבורגר מגיע עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ, לחמנייה ביתית או כזו מקמח מלא, או ללא גלוטן.

במסגרת הארוחה העסקית ניתן להזמין שליש בירה קרלסברג או טובורג מהחבית ב- של 18 ₪, יין דלתון כנען אדום – 16 ₪, מלבי ניקוס גאליס – 19 ₪, וגם 10% הנחה על תוספות ומנות ראשונות מתפריט הערב.

מי בריאה – המים שעברו החיאה
ביוד אנו מקלקלים את הארוחה עם קוקה קולה זירו, איתן טרבלוס שתה מים המגיעים בבקבוק זכוכית חתום וממותג אגאדיר.
מדובר ב"מי בריאה": מי ברז רגילים שעברו סינון, טיהור והחייאה.
איתן מסביר מה זו החייאה בהקשר של המים: "לכל דבר בטבע יש תזרים. המים שמוכנסים לצנרת עוברים שינוי במבנה המולקולרי בגלל הלחץ. יש מי שטוען שהוא יכול להחזיר את המים למצב הטבעי שלהם. בכל מסעדה שלנו עושים את התהליך וחותמים את הבקבוקים".

איתן טרבלוס אומר כי מדובר בהשקעה שאינה עניין של מה בכך – 24,000 ₪ בכל מסעדה. הוא מספר כי השווה מים רגילים, מים שעברו החייאה ומים מינרלים. באלה האחרונים התגלו עובשים פי כמה מהתקן, במים רגילים קצת פחות עובשים, ובאלה של אגאדיר כמעט אפס. מחיר בקבוק מים 11 שקל, ואת הבקבוק מקבלים במתנה. התוצאה: מי בריאה הפכו ל- 66% ממכירות המים ברשת, כאשר שליש 3% מתוך קוני מי בריאה לוקחים הבקבוק הביתה, גם למים, וגם למילוי שמן זית ושמירה עליו, כאשר איתן הוא חסיד גדול של שמן זית ושותה ממנו כל בוקר, אבל זה כבר סיפור אחר.


לתפריט של אגאדיר

סניפי אגאדיר: נחלת בנימין 2 תל אביב – 03-5104442; התערוכה 3 נמל תלאביב – 03-5444045; אגאדיר אמבסי בן יהודה 120 תל אביב – 03-5227080; המנופים 9 הרצליה – 09-9516551; לזרוב 33 ראשון לציון – 03-9416060; דרך רמתיים 51 הוד השרון – 09-7448441; קאמן 10 אילת – 08-6333777; דוד פינסקי 6 חיפה – 04-8378666; צומת בני דרור אבן יהודה -09-7711887; שד' בן גוריון 2, באר שבע – 08-6271090

 

 

צילום אביב חופי, יח"צ, פייסבוק אגאדיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר