יום ירושלים 17 במאי: סיבות טעימות להגיע לביקור בעיר

יש אנשים שצריכים סיבה טובה כדי להזיז אותם לכיוון בירת ישראל. אם הבטן מובילה אתכם, הנה כמה אפשרויות

יש אנשים שצריכים סיבה טובה כדי להזיז אותם לכיוון בירת ישראל. אם הבטן מובילה אתכם, הנה כמה אפשרויות:

מלון וולדורף אסטוריה ירושלים

במרחק הליכה מחומות העיר העתיקה נפתח לפני שנה מלון היוקרה הבינלאומישל רשת "וולדורף אסטוריה" בירושלים, על יסודותיו של מלון פאלאס המפורסם שנחשב בשנות ה- 30 לאחד ממלונות היוקרה המפוארים ביותר במזרח התיכון.
במלון שתי מסעדות איכותיות: פאלאס הבשרית ו-King's Court החלבית, שמציעות תפריטים חדשים.
ארוחת הבוקר של המלון נחשבת כאחת הטובות ביותר בישראל.
וולדורף אסטוריה, 5423353 – 02 

מלון "אמריקן קולוני"
שימש בעבר כארמונו המפואר של הפאשה בירושלים. המלון הראשון והוותיקבעיר הממוקם בליבה של ירושלים ובעל מסורת של איכות ושירות כבר למעלה מ-120 שנה.
האוכל אותו מגיש המלון, מושך לא מעט תיירים מהארץ ומהעולם, עם אחת מארוחות הבוקר המגוונות ביותר בבירה ובראנץ' עשיר וצבעוני בימי שבת בפטיו שבמלון. במסעדת המלון, ערבסק, ניתן ליהנות מארוחת ערב המורכבת ממנות מהמטבח הערבי-מודרני, קוקטיילים, פיצות ומנות פתיחה קלילות בבר הקיץ של המלון.
אמריקן קולוני, 02-6279777

בראנץ' שישי במלון צובה
מדי שישי בבוקר מתקיימת במלון ארוחת הבראנץ' המפורסמת של השף אסף צמיר, הכוללת בופה ענק של גבינות איכותיות, מאפים, דגים, פשטידות וקישים, מרקים, לחמים כפריים, סלטי קיץ רעננים, מנות טבעוניות חדשות, עוגות.
מלון צובה, 02-5347000

החצר – מסעדת שף ים תיכונית
השף מוטי אוחנה יצר ב'חצר' מטבח עכשווי המשלב מנות ים תיכוניות והשפעות ישראליות ואחרות עכשוויות, תוך שימוש במיטב התוצרת המקומית ובחירה קפדנית של חומרי גלם איכותיים.
המסעדה ממוקמת במתחם הרכבת הישנה ומעוצבת בסגנון מודרני וחמים עם שני מפלסים, בר קטן ומטבח פתוח.
בימי שישי בצהריים נערכת במסעדה קבלת שבת הנקראת 'בואי כלה', במסגרתה מוצעת ארוחת טעימות של תבשילים שונים. כשר
החצר, דרך בית לחם 7 ירושלים

053-9443390

מדיטה – "מטבח תיכון חדש"
המסעדה השנייה של השף מוטי אוחנה, במבנה המשתרע על כ-350 מ"ר בביתהנציב בירושלים. יחד עם שותפו משה כהן בפתיחת ביסטרו ים תיכוני המשלב מנות ים תיכוניות קלאסיות המחביאות בתוכן טוויסט עכשווי ומעניין.
בין מנות הדגל של המסעדה הכשרה – חמוסטה (תבשיל קציצות מנגולד), קרפצ'יו דג עם ארטישוק שימאגי מוחמץ ועגבנייה, סיגר ממולא בשר כבש ושקדי עגל בבישול מיוחד. את הפוקצות והלחמים מגישים הישר מהטבון החדיש המוצב במסעדה.
ויש גם אלכוהול – בשעות הערב והלילה משנה המקום את פניו ופונה אל מי שמחפש ליהנות מבר תוסס ואופנתי. במרכז הביסטרו, בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים.כשר.

מדיטה, דרך חברון 101 ירושלים טל 02-6262522

נגילה – 5 דקות הליכה משוק מחנה יהודה

במסעדה תפריט המשלב מנות צמחוניות/טבעוניות מהמטבח ההודי, הקאריביוהמזרח תיכוני. בכל המנות נעשה שימוש בחומרי גלם טריים הנרכשים בשוק הסמוך מדי יום, ומשתנים על פי ההיצע העונתי. המסעדה מהווה חלק מבתי עסק הנכללים בפרוייקט VEGAN FRIENDLY . כשר.

נגילה, ברוכוף משיח 5, ירושלים

02-6223331

 

.
סאפורי – האיטלקית החדשה בירושלים

מתמחה במטבח איטלקי חלבי הכולל טכניקות שונות ממטבחים עולמיים נוספים. הבעלים, משה פרץ, מדגיש כי במסעדה מקפידים לשים דגש על אוכל איכותי וכשר, ארוחות בוקר, מנות של צהרים וערב, מוצרי שוק ומעדנייה מיובאים. כשר.

סאפורי, קרן היסוד 38 ירושלים, 02-5617638

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר