כוכבי ירדן וינטג' 2015 – דור העתיד הקולינרי של ישראל

70 השפים הישראלים הצעירים המוגדרים כמבטיחים ביותר, בני טיפוחיהם של השפים המובילים בישראל ממיטב המסעדות והקולינריה המקומית נבחרו לעמוד במרכז "ירדן וינטאג' 2015, פסטיבל היין והגורמה של יקב רמת הגולן שהתקיים זו הפעם השביעית בתולדות היקב, בתאריכים 13 ו- 14 מאי 2015, ובמרכזו הושק ירדן קצרין 2011 – יין הדגל של היקב, משנה הנחשבת ליוצאת דופן

70 השפים הישראלים הצעירים המוגדרים כמבטיחים ביותר, בני טיפוחיהם שלהשפים המובילים בישראל ממיטב המסעדות והקולינריה המקומית נבחרו לעמוד במרכז "ירדן וינטאג' 2015, פסטיבל היין והגורמה של יקב רמת הגולן שהתקיים זו הפעם השביעית בתולדות היקב, בתאריכים 13 ו- 14 מאי 2015, ובמרכזו הושק ירדן קצרין 2011 – יין הדגל של היקב, משנה הנחשבת ליוצאת דופן.

השנה בחרו ביקב לפסטיבל קונספט שזכה לכותרת: "יוצרים את העתיד שלנו", במסגרתו הוזמנו 70 שפים צעירים ומבטיחים ממסעדות ומוסדות קולינריים מובילים בארץ, לעמוד במרכז הבמה הקולינרית של הפסטיבל. צעירים אלה סומנו זה מכבר כמי שיובילו את עולם הקולינריה הישראלי בשנים הבאות, ופסטיבל ירדן וינטאג' נתן להם הזדמנות יוצאת דופן לעמוד בפני קהל רחב של אנשי מקצוע מהתחום.
על הצד המקצועי של הפסטיבל ניצחו ויקטור שונפלד – היינן הראשי, וצוותקולינרי בראשות השפים ארז קומרובסקי ומאיה דרין. ניהול כללי של הפסטיבל: איילה זינגר וארנון הראל, אנשי השיווק של יקב רמת הגולן. את הפסטיבל הפיקה חברת קומטק.

ואלה השפים הצעירים שהשתתפו: אלכס גנטברגר, הלנה בנמל; נתן ספיבק, ברוט; אלון חדידה, אריה; מוטי דוד, אדום; וטי טיטמן, מילגו ומילבר; אור מיכאלי, מילגו ומילבר; דניאל קיציס, טאיזו; אמיר אסידון, דלאל; ירון מלכה, קלואליס; רועי דקל, מוסקט; עופרה כפרי, 1910; נאור דוראני, ברטי; ליאור גמליאל, יערות הכרמל; גיא מלכה, ווסט סייד, מלון רויאל ביץ' תל אביב; מורן מירלמן, קפה איטליה; אוסאמה דלאל, דלאל עכו; איתי ברנס, מסה; קיריל סורקין, מול ים; עידו פיינר, מול ים; סתוונית מלצר, עלמה בוטיק; איציק רוחם, מחניודה; צביקה שטראוס, צ'יקטי; עלאאמוסא, אל מארסא (עכו); אדיר כהן, הרברט סמואל; קובי אוחיון, הרברט סמואל הרצליה; מתן גוזלן, חדר אוכל; דביר שי בראלי, עזרא קדם; אידית פאדידה, ז'אז'ו שרונה; אושרי זעפרני, רופטופ ממילא; עלי מרעי, אורי בורי; מיקי מונבליט, מאנטה ריי; צבי אבישר, יפו תל אביב; עומרי מקנב, פופינה; אסף שטרן, מזללה; אוהד לוי, אורוטוריו, אלמא; חנן עזרן, קייטרינג ארז וחנן; אימרי בריל, קיטשן מרקט; אריק דרחני, ליטל איטלי; מירב אלקיים, ביתא קפה; יותם שמיר, בינדלה; דורין גזי, טרטוריה חבה; עומר מנחם, סושיאל קלאב; מורן מזרחי, קפה מזרחי; עדי ברזילי, דלאל; איציק קדוש, קפה קדוש; קרן קדוש, קפה קדוש; ליאור שטייגמן, ביה"ס הגבוה לקולינריה, בישולים; מיכל פינקלמן, ביה"ס הגבוה לקולינריה, בישולים; גל לוי ואביתר לוי, לחם ועוגה; אורן חג'ג', אדון שיפון; ירון שנלר, קבוצת בנדיקט; ינון חבה, טרטוריה חבה; דורון שפע עינב, בייקרי 19; ויטאלי גלפרין; אמיר האוז, אייסברג; אדם זיו, בוז'ה; עדי קיהן, מילק.

לא ברור מי היה הקופירייטר של ההברקות בכותרת כל מנה שהוכנה ללא הגבלה והוגשה להמון העב והממשיך לאכול גם כשלא כל כך רעב – סביר בהחלט שזה היה ארז קומרובסקי כמנהל קולינרי, ואתו כמפיקה קולינרית: מאיה דרין, ושף טורנאנט: מאיר ביטון שלום קדוש.

בעלי כנף: פאטוש ברווזים שהוא בעצם אווזה מטילה

סלט ברווזים, עם דמי גלאס אריסה וסלט עלים ירוקים ופאקוס.
רועי דקל – מוסקט, עפרה כפרי- 1910, נאור דורני – ברטי

בקר: לא היו ביצי שור, אז עשינו שורט ריבס

שורט ריבס על העצם, גלייז אפרסקים מעושנים, פלחי ירקות ואפרסקים צלויים
צבי אבישר – יפו תל אביב, עמרי מקנב – פופינה

דגים צרובים: דג צרוב בשמש עם כובע טמבל (אבל בפירוש בלי ערק!)

דג ים צרוב עם סלסלת עגבניות, שומר ועשבים
אוסאמה דלאל – דלאל עכו, איתי ברנס – מסה

חצילים: בדינג'אן עלאק ולא חצילים
חצילים שרופים במרינדה עוקצנית וקרם שום לבן
אידית פאדידה – ז'אז'ו שרונה, אושרי זעפרני – רופטופ ממילא

טלה במרעה של עשבים: טלאים בקישואים ולא ממולאים

טלה גפן – ספריבס של טלה בבישול ארוך, קרם של זוקיני ונענע, רוטב רימונים וסחוג
אדיר כהן – הרברט סמואל ת"א, קובי אוחיון – הרברט סמואל הרצליה

בשר נא: טרטר של קאובואים מהגולן – גבר גבר!

טרטר בשר מהאדמה שלנו, שורשים שרופים, שומן ניגר, עלים טריים בפיתה חרוכה ומגולגלת
נתן ספיבק – ברוט, אלכס גנטברגר – הלנה בנמל

עגבניות: עגבניות אובדות עצות, קוצפות ומעושנות
טאטן עגבניות חרוכות, קציפת עגבניות צהובות ושמן זית (בסיפון)
מירב אלקיים – ביתא קפה, יותם שמיר – בינדלה

טלה: כתף כמו של אום עבדאללה, אבל לא
שוק טלה ממולאת אורז ובשר טלה מתובל, ראב מתובל וסלסלה לימונית
אימרי בריל – קיטשן מרקט, חמודי עוקלא – מגדלנה

דגים נאים: דג ששחה מבומביי לעכו ובחזרה
סשימי דג נא עם סירופ ציפורן וקינמון, קארי עגבניות ושמן זרעי עגבניות וזרעי כוסברה מעושנים
מוטי טיטמן ואור מיכאלי – מילגו ומילבר, דניאל קיציס – טאיזו

דגים לוהטים בפלפל ירוק חריף: דג בלי אימא אבל עם צביקה
מוסר ים שוחה ברוטב ירקות שרופים, במיה מוקפצת וגרמולטה פיקנטית
איציק רוחם – מחניודה, צביקה שטראוס – צ'יקטי

פרגית: פרגית מרוקאית לוהטת ולחוח תימני מתחבקים
חלקים אינטימיים של תרנגולת שמנה על מצע של לחוח, סחוג מרוקאי של כוסברה וטחינה גולמית הר ברכה
אבי בן עטר – מזל טלה

דובדבנים: הדם של החשמונאים ואיים צפים
ורניקי דובדבן ופיסטוק במרק דובדבנים ווישניאק עם איים צפים ומרמלדת ליצ'י
מורן מזרחי – קפה מזרחי, עדי ברזילי – דלאל

משמשים: בֻּכְּרָה פִי (א)לְמִשְׁמִשׁ بُكرة في المشمش

חתונת משמשים ושקדים מענגת (מרנג, סורבה, משמשים צלויים, קציפת שקדים, קול פירות, שקדים מקורמלים)
ליאור שטייגמן – בישולים, מיכל פינקלמן – בישולים

מאפייה משחיתה
גל לוי ואביתר לוי – לחם ועוגה, אורן חג'ג' – אדון שיפון,
ירון שנלר – קבוצת בנדיקט, עמית ליברמן – ל'אטלייה דה ז'ואל רבושון

גלידריה קטנה ומתוקה
אדם זיו – בוזה, אמיר האוז – אייסברג

היו גם שלושה ברי יין, ובמתחם השוק: גבינות של משק יעקבס, ברקנית, חוות הנוקד, בית קפה מאורו, פירות בראשית, ארץ גשור שמן זית, יין יין יין – יקב רמת הגולן, יקב הרי גליל, מים – מי עדן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר