הבו קרנבירה ונשירה – העיקר הבשר

עישון אוכל בכלל, ובשר בפרט, רק הולך ומתפשט לעוד ועוד מסעדות, והופך בכך להיות אחד הטרנדים הבולטים ביותר בתקופה זו. למגמה מצטרפת גם מסעדת הבשרים של מתחם ליטל איטלי בשרונה

העשן, מסתבר, לא עוזב את תל אביב. להיפך: עישון אוכל בכלל, ובשר בפרט, רק הולך ומתפשט לעוד ועוד מסעדות, והופך בכך להיות אחד הטרנדים הבולטים ביותר בתקופה זו. למגמה מצטרפת גם מסעדת הבשרים של מתחם ליטל איטלי בשרונה, שם הרחיבו את הקטגוריה של הבשרים המעושנים עם מבחר של צלעות מעושנות. תירוץ טוב לבקר במקום, אם תשאלו אותנו.

הגענו למסעדה בערב ל"ג בעומר. בזמן שכולם שיחקו באש עם הילדים אנחנו היינו כמעט היחידים במסעדה. זה איפשר לנו לבחור שולחן בגובה סטנדרטי עם כסאות מתאימים, במקום שולחנות וכסאות גבוהים, כמו גם לשבת באזור יותר מואר, כדי שנוכל לראות מה בעצם יש לנו בצלחת. במקרה זה, כמו במקומות רבים אחרים, התחכום העיצובי לא תמיד עובד לטובת כל הלקוחות.

הבחירה באחת ממנות הצלעות הייתה כמעט מתבקשת. שלוש אפשרויות,הנעשות כולן בתערובת של שבבי עץ במעשנת של קרנבירה: סקוטאדיטה – ספריבס טלה מבושלות בציר ירקות ארומטי, מונחות על יוגורט בופאלו וסלטון חרפרף של פלפלים קלויים ומנטה; שורט ריב בקר – מושרות בעשבים טוסקאניים ומזוגגות בברביקיו בלסמי ושמן צ׳ילי; וספריבס לבן – מעושנות ברוטב ברביקיו "אגרו דולצ׳ה" (חמוץ מתוק), וצלויות בתנור אבן עם תפוחים חריפים.
כל אחת מגיעה כצלע בודדת (24/26 שקלים) או כשדירה גדולה (116/118 שקלים). מתוך המבחר, אנחנו בחרנו באחת בודדת מבשר טלה. הבשר היה רך ולא שמן מדי, הטעם המעושן מוצלח, והטעמים של היוגורט, הפלפלים והבשר השתלבו טוב יחד.

לא הסתפקנו בכך וניסינו עוד. סלט הפנצנלה שונה מהגרסה האיטלקית הקלאסית: במקום לחם ישן קלוי יש כאן גריסיני. האורוגולה הפציעה גם היא, ותפוח העץ החריף גם הוא הפתיע בנוכחותו, הגם ששדרג את הסלט. יחד עם ירקות טריים ומוצרלה די בופאלו, זה סלט טעים בהשראה איטלקית (32/44 שקלים). גם המיסטו קרניברה הפתיע לטובה – מנה גדולה שיכולה לספק בקלות שני סועדים כמנת פתיחה. פוקאצ'ה מצוינת, שקשה להפסיק לאכול ממנה, עם ירקות צלויים היטב וקצת ריקוטה ופסטרמה עגל, המספקים את הגיוון למנה (42 שקלים).

מי שרוצה ליהנות ממבחר הבשרים של המקום, יכול לבחור בארוחת טעימות(135 שקלים לסועד). זו מאפשרת להכיר מנות בשריות שונות, מהן כדאי לציין שלוש: האנטריקוט היה איכותי ועשוי היטב, וכך גם נתח הקצבים המדמם שקיבלנו לשולחן. דוגמא לכך שלא צריך תמיד לחדש, רק לעשות את הבשר כמו שצריך.
הסלסיצ'ה פקורינו, שילוב של בשר עם הגבינה הידועה, הייתה אחת הנקניקיות הטובות שאכלנו. כל זה מגיע עם תוספות: פולנטה, שעדיף אם הייתה קצת יותר מתובלת, ובעיקר עם מרקם חלק; ותפוחי אדמה צלויים בתנור, שהיו פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

אחרי כל זה לא היה מקום לקינוח, כמובן. אז הלכנו הביתה שבעים ומסופקים. בקרנבירה יודעים לתת מענה לקרניבורים. יש כאן כמה אופציות לצמחונים, כמובן, אבל העיקר הוא הבשר.

קרנבירה
רח' קפלן 20 תל אביב
טל. 03-6979000

א'-שבת 19:00-אחרון הלקוחות

קרדיט: דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר