בנדורה עושה כבוד לשווארמה

בנדורה היא רשת חדשה העושה כבוד לשווארמה, ובאופן מקורי: את נתחי הבשר צולים במאוזן ולא במאונך, כאשר הבשר נצלה על גבי פחמים. לא הבנו בדיוק מה גורם לשומן להיספג בבשר ולא לטפטף אל תוך הגריל

שווארמה. מה כבר אפשר לחדש בשווארמה? מביני עניין בוודאי יגידו שסוג הבשר, איכות הבשר ותיבולו קובעים לא מעט, ומכאן ההבדלים בטעמים בין המקומותהשונים. ובכל זאת, אני תוהה, מה כבר אפשר לחדש? ובכן, מסתבר שיש היבט נוסף בו לא חידשו עד היום: האופן בו עושים אותה.

הכירו את בנדורה, רשת חדשה העושה כבוד לשווארמה, ועושה זאת באופן מקורי: את נתחי הבשר צולים במאוזן ולא במאונך, כאשר הבשר נצלה על גבי פחמים. לא הבנו בדיוק מה גורם לשומן להיספג בבשר ולא לטפטף אל תוך הגריל, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהבשר היה עסיסי, מה עוד שהפחמים נתנו טוויסט מוצלח לטעם הסופי של שווארמה מבשר עגל או פרגית, כלומר בקר או עוף.

מלבד האפשרות למנה של שווארמה בפיתה, באגט, לאפה או צלחת (33-45 שקלים), יש בתפריט מנות דוגמת בנדורה אקספרס – נתחי שווארמה עגל או פרגית בתוספת סלט ירקות, בצל שרוף, טחינה, סומק ופטרוזיליה (42 שקלים); סלט ירקות עממי מתובל בזעתר ולימון, עם שברי פיתה צלויה, נתחי שווארמה עגל, בצל שרוף, טחינה, צנוברים, סומק ופטרוזיליה (42 שקלים); חומוס בנדורה – חומוס וטחינה, שמן זית וצנוברים (25 שקלים); ורול בנדורה – בצק לאפה מגולגל עם שווארמה (19 שקלים).

אז מה יש לנו כאן? התפריט מנסה לשדר יצירתיות בכינויים שמקבלות המנות ולעתים גם ברכיבים שלהן. אופן הכנת הבשר יצירתי, והטעמים שונים ומפתיעים לטובה (במיוחד בשווארמה עגל). חסרה לנו כמובן שווארמה כבש, אבל בסך הכל בנדורה מצליחה להביא חידוש מסויים לתחום.

רשת שווארמה בנדורה פועלת נכון לאמצע יוני 15 ברמת גן, אשדוד, הרצליה פיתוח וקריית אתא.

צילום אלעד גוטמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר