קיוטו היפנית בהרצליה – בלי נפילות

בקיוטו פענחו מזמן את אופיו של הסועד הישראלי, ומציעים שילוב מוצלח בין מאפייניו של המטבח היפני, אווירה ניו יורקית במקצת בתוך המסעדה, והמרפסת הים תיכונית – וכך גם הטעמים והמרקמים

מסעדת קיוטו במתחם המסעדות הגדול והמגוון של הרצליה פיתוח,  היא אחת המסעדות היפניות המוכרות והוותיקות בארץ.

בקיוטו פענחו מזמן את אופיו של הסועד הישראלי, ומציעים שילוב מוצלח בין מאפייניו של המטבח היפני, אווירה ניו יורקית במקצת בתוך המסעדה, והמרפסת הים תיכונית – וכך גם הטעמים והמרקמים.

במסעדה לא קופאים על השמרים, ומעת לעת מחדשים קצת את התפריט הגדול והמגוון. לאחרונה הוסיפו כאן לתפריט מנות חדשות של סושי, נודלס וקינוחים, עבור לקוחות וותיקים וחדשים כאחד.


בין המנות: 

שיסאקי טונה טרטר – טרטר ברוטב השף, על קרם אבוקדו וכוסברה – 74 ₪.
מורי אבי רול – רול עם שרימפס טמפורה, טמאגו, מלפפון וגזר עטוף באבוקדו ופירורי טמפורה – 63 ₪.
צ'ו שף רול – רול עם סלמון פנקו, אספרגוס ואבוקדו עטוף בסלמון טרי ובצל ירוק – 63 ₪.
סשימי רול דגים ואיקורה – טונה, סלמון, אבוקדו עטוף במלפפון ואיקורה (ללא אורז) – 56 ₪.
מידורי ספייסי – אטריות תרד, ברוקולי, שעועית ירוקה, אספרגוס ובצל ירוק ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס עם נגיעות קשיו וכוסברה – 69 ₪.

 

במתוקים: צלחת הפתעות – מוס לוטוס, שוקולד ווניל עם טראפלס, נגיעות קראמבל קקאו, גלידת וניל מקופלת ושוקולד עוגיות – 54 ₪.
שוקולד בום – מוס שוקולד על עוגית שוקולד עם שערות חלבה וטוויל שוקולד לבן – 44 ₪.

 

אנחנו הגענו בשעת ערב מוקדמת, כשהאזור מתאושש מנחילי אנשי ההיי-טק המגיעים למסעדות בצהרים, ומתכונן לסועדי הערב – תחילה משפחות ומבוגרים כמונו, ולאחר מכן הצעירים יותר. המלצר שלנו אור גילה שליטה בתפריט, לא חשש להמליץ, ותרם לחווית הארוחה.

אני לא יכולתי לוותר על האגדשי טופו (37 ₪) – אותן קוביות טופו מצופות ומטוגנות, המוגשות בתוך ציר/מרק. האגדשי של קיוטו טעים – לא כמו זה של איה ימטאני ז"ל, שהביאה את המנה למסעדת אונאמי ברחוב הארבעה בתל אביב, ולאחר מכן למסעדת ימאטויה שלה בהוד השרון. כן, אני ממשיך לחפש את האגדשי טופו המושלם הזה בכל מסעדה יפנית בה אני אוכל.
נראה כי בקיוטו תרגמו את ה'אגדשי' ל'גדוש'. הקערית הייתה גדושה בקוביות טופו (בתמונה), והיה צריך להתאמץ כדי להגיע לציר הטעים. אני מציע לשנות את המינון.

לשולחן הגיעו קריספי שרימפס (46 ₪) – מנת פתיחה טעימה וקלילה, המלווההיטב משקאות אלכוהוליים (אנחנו הסתפקנו בכוס גוורצטרמינר של בנימינה, ולא הגענו לבירות ולסאקי).

נהנינו מהסושי: סלסה רול (64 ₪) – טונה פיקנטית ואבוקדו עטוף בטונה צרובה ורוטב פונזו, ומהמנות החדשות רול צ'ו שף (63 ₪) – שני הרולים טעימים מאוד, ולא נודע כי באו אל קרבנו.

אמנם זה לא היה קינוח (כי לא הזמנו כזה), אבל את הסיום אני משאיר למנה אותה ניתן להכתיר כמלכת יופי מרעננת ביותר: סשימי ניו סטייל (93 ₪, לא זול אבל שווה): שני דגים לבחירה מתוך ההיצע הטרי והאיכותי של קיוטו, חתוכים דק, מושרים במרינדה, מגיעים בצלחת גדולה ומעוטרים בגרידי גזר המקהים למנה מראה כתום אטרקטיבי. אהבנו מאוד.

כשיצאנו, המסעדה המתה סועדים בחוץ ובפנים. נראה כי ערב מוצלח נוסף מגיע לקיוטו.

קיוטו
רח' אריה שנקר 7, הרצליה
טל. 09-9587770
א'- ה' 12:00 עד אחרון הלקוחות, ו'- ש' 13:00 עד אחרון הלקוחות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר