אלה אלה אלה מנואלה

מסעדת מנואלה ממוקמת בחצר פנימית במדרחוב של זיכרון יעקב. פרגולה נעימה ושולחנות פזורים אקראית, מזכירים טרטוריה איטלקית על אם הדרך בין וונציה ל…. (תוסיפו בעצמכם). השף והבעלים נדב שרז, מציג מטבח איטלקי מבוסס על חומרי גלם טריים ומיובאים

כיף שיש סבתא מוונציה, אבל עוד יותר כיף לקחת את המורשתהאיטלקית ולהפוך אותה לכדי מסעדה נעימה, כזאת שגם הסבתא הייתה מאשרת.

מסעדת מנואלה ממוקמת בחצר פנימית במדרחוב של זיכרון יעקב. פרגולה נעימה ושולחנות פזורים אקראית, מזכירים טרטוריה איטלקית על אם הדרך בין וונציה ל…. (תוסיפו בעצמכם).

השף והבעלים נדב שרז, מציג מטבח איטלקי מבוסס על חומרי גלם טריים ממגדלים מקומיים, בשילוב חומרי גלם כמו קמחים ושמני זית מיובאים מאיטליה. 

אחותו של שרז, עדי, אחראית על הכנת הפסטות והניוקי, הנעשים בעבודת ידבחדר פסטות רחב ידיים. אמו של שרז, ניצה, בוגרת בית הספר של אסטלה, יוצרת קינוחים איטלקיים מושלמים.

גם שלט מבריק משגרירות איטליה יש במסעדה, הנותן גושפנקא חוקית לכך שמנואלה היא מסעדה איטלקית כדת וכדין הפסטה.
גאוות המסעדה על הפיצות ואכן הן שוות מאד, עשויות טוב, עם טופינג של חומרי גלם משובחים, ומרגישים בהן את אהבת השף לאוכל.

אז מה אכלנו:
סלט פנצנלה – אותו סלט איטלקי של עגבניות וקרעי לחם. נדב הוסיף גם קצת פלפל צבעוני ובצל סגול, צלפים ענקיים כבושים וטעימים כל כך, שרק בשבילם שווה להזמין את הסלט. הירקות נחתכו גס ותובלו בעדינות.

 

גבינת בוראטה טרייה – כל כך טרייה עד שהשפריצה נוזל גבינה ברגע שהנחתיאת הסכין עליה.
הבוראטה הגיעה עם עגבניות שרי חתוכות ומתובלות בעדינות. נוזל הבוראטה, יחד עם מיצי העגבניות, נספגו יופי בלחם שהוגש עם המנה, וגם בפוקאצ'ה מעולה שעזרה לנגב את המנה הבאה.

ספגטי קרבונרה – מעולה. ספגטי דקיק, עבודת יד עם ביצה מעל, בייקון טרי ופרמז'ן אמיתי. ניגבנו את הצלחת עם אותה פוקאצ'ה שעזרה לבוראטה ולעגבניות.

פיצה גרקו – בסגנון יווני, עם גבינת פטה, חצילים ועגבניות, הייתה שווה ביותר,ועוד פיצה עם סלמי נלקחה הביתה ונזללה למחרת בהנאה רבה.
הבצק של הפיצה אינו עבה מאוד וגם לא דק, השוליים עבים טיפה אבל אווריריים ומתפצחים בנעימות. גודל הפיצה יכול להשביע מבוגר רעב או שני ילדים, וזו בהחלט מהווה ארוחה.

לקינוח: טירמיסו אמיתי – כזה שבאמת הרים להנחתה מול כל חיקוי עלוב, וטרטופו שוקולד מצוין סיימו את הארוחה הנהדרת.

המנות במנואלה לא ענקיות, אבל בהחלט משביעות. מרגישים את טריות חומריהגלם ואת האיכות שלהם בכל ביס וביס. אין פשרות, ובמיוחד כששגרירות איטליה מפקחת בחצי עין.

המקום מיועד לזוגות ומשפחות וגם יש חדר פרטי לאירועים קטנים, יש תפריט יין נחמד ומתומחר סביר, בכלל, המחירים במסעדה שפויים ביותר, וניתן לסיים ארוחה בפחות מ- 100 שקל לאדם.

מומלץ מאוד. צ'או מי אמורה. סקוזי: מנואלה.

מנואלה
רח' המייסדים 49 זיכרון יעקב
טל. 04-8735761

א-ש 12:00עד אחרון הלקוחות. לא כשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר