סרט חדש בג'ויה סינמטק

גיא בליס, מנכ"ל קבוצת ג'ויה, אומר כי ג'ויה בסינמטק תהיה שונה משאר מסעדות הקבוצה, ותפעל כמסעדה איטלקית לבילוי קז'ואל לא מחייב עם (ציטוט): "קולינריה מוקפדת אך פשוטה וכייפית, במחירים אטרקטיביים"

משהו קורה במסעדת ג'ויה סינמטק בתל אביב (מקבוצת מסעדות ג'ויה).ברשת מגדירים זאת כמהפך, במסגרתו גויס להובלת השינוי הקולינרי השף רוברט קלוגר (אני זוכר אותו מננה-בר, אחר כך עבר את הכביש בנווה צדק אל מסעדת הבשרים NG, וערב אחד ראיתי אותו מבשל ביפו אצל דולב גבעון בערב יקב תבור).

גיא בליס, מנכ"ל קבוצת ג'ויה, אומר כי ג'ויה בסינמטק תהיה שונה משאר מסעדות הקבוצה, ותפעל כמסעדה איטלקית לבילוי קז'ואל לא מחייב עם (ציטוט): "קולינריה מוקפדת אך פשוטה וכייפית, במחירים אטרקטיביים".

בתפריט, לו תרם קופירייטר טאצ'ים משלו בנוסף לטאצ'ים של השף, ניתן לראותמנות כמו ברזאולה "עבודת יד" וברוסקטות 26/48 ₪, דג ים נא 33/52 ₪, רביולי של שכונת שפירא 53 ש"ח, פיצות 49-68 ₪, ספגטי הכי דק שמצאנו – 54 ₪, פסטה של ים – 82 ₪, רוטולו דלעת ותרד – 68 ₪, נתח קצבים על פולנטה – 88 ₪, דג ים וירקות בטאבון – 92 ₪.

יש כאן גם תפריט יינות מגוון בכוסות ובקבוקים הכולל החל מיינות כמו פרימיטיבו (זן הידוע גם כזינפנדל) גריפונה – 29 ₪, יינות אחרים עד 39 ₪ או גאבי מיקלה קיארלו – 42 ₪.

אנחנו הגענו לארוחת ערב מוקדמת לפני הקרנת טרום בכורה של סרט הקולנועהצרפתי החדש "הדברים שאני רוצה" (צ מנוקדת בקמץ), ובבחירה בין ישיבה בפנים עם המזגן או על המרפסת בחוץ במזג אוויר נעים, ניצחה המרפסת, שמעניקה בונוס נוסף: נגני הג'אז ברחבת הסינמטק..

מהתפריט הלא גדול במיוחד ועם זאת מקיף ומנומק, בחרנו 3 מנות פתיחה: סלט ירוק מוקפד – 38 ₪ – אמרנו קופירייטר: הסלט רענן וטרי, אך 'מוקפד' זו שאלה של השקפה.

 

פטריות, אספרגוס, פיקורינו וביצה קשה מגורדת מעל – 49 ₪ – עם הפטריות החמימות ועושר הטעמים, זו מנה מנצחת שלא כדאי לפספס.

 

דג ים נא – המלצרית החביבה שאלה אם נרצה מנה קטנה (33 ₪) או גדולה (52 ₪). אנחנו? כמובן גדולה. הגיעה צלחת גדולה ועליה מעט נתחי מוסר טרי וטעים, מצולחתים למופת עם צנוניות ורוטב טוב. אנחנו לתומנו חשבנו על משמעות 'מנה גדולה'. הדג נא? אז נא לתת יותר.

בעיקריות בחרנו מהתפריט שתי מנות בשר: טאליטה של סינטה, עלי רוקט ופרמג'אנו – 82 ₪ – פרוסות דקות של סינטה איכותית מוגשות על כלי צלייה לוהט. אם רוצים בשר עשוי יותר, משאירים את הבשר על המחבת. יופי של מנה.

 

נתח קצבים על פולנטה – 88 ₪ – השאיר לי בפה טעם של הרוטב המעולה גםבזמן הקרנת הסרט אחרי הארוחה. הפולנטה היא בסיס ורקע – לא צריך כמות גדולה יותר שלה, ונתח הקצבים שהוגש במספר חתיכות, אכן נועד למיטיבי לעיסה ושוחרי מיצוי טעמי הבשר; כפי שכתב ארז קומרובסקי בעבר באתר מאקו: רוב האנשים מגדירים נתח קצבים כסטייק שקשה ללעוס. אני נהניתי מאוד. הסינטה הייתה טובה מאוד אך נתח הקצבים נותן חווית בשר שונה.

הערה: השף קלוגר ואנשי המטבח אוהבים צנוניות, שעיטרו את הסלט ואת המוסר הנא – והופ, קפצו גם אל פרוסות הסינטה. אולי היה כדאי לתרום קצת צנוניות ל"הדברים שאני רוצה", בו צפינו לאחר מכן; סיפורה של בעלת חנות סידקית בעיירה קטנה בצפון צרפת (השחקנית מתילד סנייה הזכירה לי לעתים את איילה חסון מ'יומן' בערוץ הראשון), שזכתה בלוטו ביותר מ- 18.5 מיליון אירו, ומה קרה לה בעקבות הזכייה. 

בשלב מסוים הסרט מאבד מומנטום, וחשבתי שהבמאי היה יכול לקפוץ אל קלוגר במטבח של ג'ויה ולבקש כמה צנוניות לריענון הסרט שלו.

 

ועוד הערה: עצוב שחנות התו השמיני בבית הסינמטק עומדת להיסגר בקרוב מאוד. אנשים לא קונים דיסקים ודיוידי של סרטים, ותקליטי ויניל שחוזרים לאופנה עולים 150 . מזל שעם כל הסטרימרים אנשים הולכים לקולנוע ולמסעדות.

ג'ויה סינמטק
רח' הארבעה 5, ת"א
טל. 03-6425854

 

צילום אנטולי מיכאלו, פאפא רצי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר