סרדיניה: התנתקות מהמציאות

כיכר קדומים ביפו. הקיץ בעיצומו, אבל הערב הזה היה נעים יחסית. כך הישיבה סביב השולחן ברחבה החיצונית של מסעדת סרדיניה אפשרית. הערב התנהל בנעימים הודות לשירות האדיב ולמוזיקה החיה המתנגנת במקום

 רביעי בערב, כיכר קדומים ביפו. הקיץ בעיצומו, אבל הערב הזה היה נעים יחסית. כך, הישיבה סביב השולחן ברחבה החיצונית של מסעדת סרדיניה הייתה אפשרית. הערב כולו התנהל בנעימים הודות לשירות האדיב ולמוזיקה החיה המתנגנת במקום (בכל שני ורביעי בערב). בין התיירים הממלאים את האזור אפשר בקלות להרגיש לכמה רגעים שאנחנו במקום אחר.

האוכל, כפי שאפשר לצפות ממסעדה הנושאת שם זה, מגיע באמת ממקום אחר: איטליה. השף והמסעדן איל סבן חידש את התפריט לאחרונה ושילב בו מספר מנות חדשות, אבל אנחנו התחלנו את הארוחה דווקא עם מנה ותיקה – ארנצ'יני – כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינת עיזים, עם חמאת עגבניות וקצת ארוגלה. הכדורים רכים מבפנים ופריכים מבחוץ בדיוק כפי שצריך, עם כמות יפה של גבינה טובה, והחמאה נותנת לכדורים טוויסט מוצלח (39 שקלים).

עם הכדורים המצויינים קיבלנו גם סלט סרדיניה: שילוב של חסה ערבית עם ביצה רכה, אבוקדו, רוטב פרמז'ן, שבבי פרמז'ן, אנשובי ורצועות פוקאצ'ה קלויות. הרכיבים אמנם טריים, אך הרוטב נמזג בכמות גדולה מדי, ויחד עם האבוקדו הרך, הסלט הפך לעיסתי למדי (45 שקלים). 

לעומת זאת, הפוקאצ'ה של המקום עשויה היטב. המחיר שלה אמנם גבוה במקצת, אך היא מגיעה עם מטבלים ראויים: סלסלת לימון כבוש, קפונאטה סיציליאנית, ושמן זית עם בלסמי (24 שקלים).

מהעיקריות טעמנו שתי מנות של טלה. קאלצונה טלה משלבת ראגו טלה ועגבניות, נענע, בצל ירוק ומוצרלה. התערובת נוכחת בכמות מרשימה בתוך הבצק, והיא טעימה למדי, אם כי היינו מפחיתים במעט בכמות הגבינה, כדי להדגיש את הבשר (58 שקלים). 

המנה השנייה: צלעות טלה בציפוי פיסטוק פריך עם ציר טלה, ותוספת לבחירה מבין פולנטה רכה ואספרגוס, ירקות ירוקים מוקפצים' או ריזוטו ארטישוק.
קיבלנו שתי צלעות עתירות בשר ושומן, מצופות בציפוי האמור. ההצגה מרשימה, והפולנטה שקיבלנו לצדה עשויה היטב, אך איכות הבשר לא טובה מספיק והבשר קשה ללעיסה (134 שקלים).

סיימנו את הארוחה עם קינוח מתוך תפריט הקינוחים, שחודש גם הוא: סמיפרדו סיציליאני, כלומר סמיפרדו זביונה עם יין מרסלה ופיסטוקים קלויים. זה קינוח מצוין, מתוק במידה הנכונה, עם עושר טעמים, ופיסטוקים שמספקים את הקראנצ'יות הרצויה (38 שקלים).

החויה בכללותה הייתה של התנתקות מהמציאות הצפופה והמיוזעת שאנו חיים בה, אך האוכל צריך מספר שיפורים כדי לספק לנו עוד סיבות לחזור לכאן.

סרדיניה
כיכר קדומים 9 יפו העתיקה
טל. 03-6832211

א'-ה' 18:30-00:00, ו'-שבת 12:30-00:00

צילום אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר