רשת אנגוס – מסעדות הבשר של הצפון

בזמן האחרון יש אינפלציה בשימוש במילה 'אנגוס' בהתייחסות לבשר בקר. בוויקיפדיה כתוב כי אנגוס (Angus) הנו גזע בקר שמוצאו מסקוטלנד, שלידתו בתחילת המאה ה-19, והובא לארה"ב ב-1873, וכיום הנו גזע הבקר הנפוץ ביותר שם. רשת שופרסל לא מפסיקה לדבר ולשדר בחודש האחרון על 'אנגוס' כמותג הפרטי שלה בתחום הבשר, עם בשר טרי – לדבריה מגזע אנגוס, המיובא לא מסקוטלנד ולא מארה"ב, כי אם מארגנטינה – ארץ בשר מכובדת לכל הדעות

בזמן האחרון יש אינפלציה בשימוש במילה 'אנגוס' בהתייחסות לבשר בקר.
בוויקיפדיה כתוב כי אנגוס (Angus) הנו גזע בקר שמוצאו מסקוטלנד, שלידתו בתחילת המאה ה-19, והובא לארה"ב ב-1873, וכיום הנו גזע הבקר הנפוץ ביותר שם.

רשת שופרסל לא מפסיקה לדבר ולשדר בחודש האחרון על 'אנגוס' כמותג הפרטי שלה בתחום הבשר, עם בשר טרי – לדבריה מגזע אנגוס, המיובא לא מסקוטלנד ולא מארה"ב, כי אם מארגנטינה – ארץ בשר מכובדת לכל הדעות.

אבל בארץ יש כבר 'אנגוס' של משפחת דבאח – מגדלי בקר וקצבים כבר שלושה דורות, עם רשת מסעדות הבשר מהצפון, הנהנית מעגלי אנגוס וטלאים הגדלים בתנאי מרעה טבעי (לא ראינו, אבל כך הם אומרים). נתחי הבשר מגיעים שלמים ומיושנים למסעדות הרשת בצפון, ומטופלים בהן במגוון פורמטים, על פי מתכונים של שף נבות שלח – השף הרשתי של אנגוס, הכוללים מנות פתיחה בשריות (אנגוסונים), סלטים עם בשר (אנגוסלטים – ברוח הקופירייטר), וכמובן ״אנגוס על העצם״ – הנתחים המיועדים לקרניבורים.

בשעת צהרים מוקדמת של יום שישי, הגעתי לאנגוס חיפה לארוחה עם איילת קרבצקי, הכתבת שלנו בחיפה והצפון בתחומי מסעדות ויין, ומי שמכירה היטב את המסעדה. מאחר שהיה עלי גם לנהוג הביתה, תחום היין לא טופל הפעם, והפקדתי את ההזמנה בעיקר בידיהם של איילת ושל המלצר שלנו, אנטולי.

כך הזמנו מבחר מנות פתיחה שכללו שקדי עגל עשויים על הפלנצ'ה ומוגשים על לימון חרוך ועדשים (49 ₪) – מעדן וחגיגה לחובבי החלקים הפנימיים, כמונו; סלט בשר עם תפוחי אדמה ברוטב איולי (14 ₪ קטן, 28 ₪ גדול); בשר כבוש טוב טוב עם עגבניות שוק (14 ₪ קטן, 28 ₪ גדול); ומתחום הלא בשר: כרובית אפויה בקרם פלפלים (26 ₪) – יופי של מנה.

אז אמנם אנגוס הוא גזע של בקר, אך ברוח האכילה הקלה יותר, הזמנו מנות מבוססות טלה להמשך הארוחה: צלעות טלה (129 ₪), וטיבון טלה מושחר בגריל (109 ₪). שתי המנות כללו בשר טלה איכותי וטעים העשוי היטב, אם כי אני הייתי מעדיף שהבשר יבלה על הגריל דקה אחת פחות.
כפי שסיכמה איילת: "אני אוהבת את הבשר שלהם – יודעים כאן לטפל בבשר". והאבחנה שלי: באנגוס לא מתעסקים עם שטויות. עובדה, גם רוב המנות הראשונות הן בשר ונגזרותיו.

בעודי בדרכי הביתה מאנגוס חיפה, התברר לי כי סניף אחר של הרשת, זה של עין המפרץ, מחדש עם תפריט רחוב מהיר. כמעט התחשק לי לעשות יו טרן ולחזור לצפון לעוד מנה מעדרי אנגוס ומהיצירתיות הלשונית של הרשת: אנגוסלטים, אנגוסנדוויצ'ים, או סתם המבורגר 100% בשר טרי' או בשר על האש; אבל אהוד בנאי בגל"צ רמז לי שהשבת מתקרבת וצריך לחזור הביתה. בפעם אחרת אנגוס שוב באנגוס.

אנגוס דיר אל אסד – מתחם קניון דבאח (כביש 85) – 04-9983647
אנגוס חיפה – המגינים 27 בעיר התחתית – 04-8626603
אנגוס מגדל – צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90) – 054-2610125
אנגוסרי עין המפרץ
המסעדות פתוחות כל השבוע 11:00-23:00
בפייסבוק: אנגוס בשרים – Angus

צילום איילת קרבצקי, אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר