נובמבר: שולחנות עגולים של מסעדות מהעולם בתל אביב

בשמונה המסעדות המשתתפות יוכלו הסועדים להזמין ארוחת טעימות מלאה, מבוססת על מנות הדגל של המסעדה המתארחת, שהושפעו מהמסעדה המארחת

חודש נובמבר הקרוב טומן בחובו הפתעה קולינרית, שמעוררת, ובצדק, לא מעט ציפיות: השפים של שמונה מסעדות ידועות בעולם יגיעו אלינו כדי לבשל במסעדות ישראליות.  

שיתוף פעולה זה, במסגרתו יגיעו לא פחות מ-26 שפים ומסעדנים, יאפשר לסועדים בשמונה המסעדות המשתתפות, להזמין ארוחת טעימות מלאה, מבוססת על מנות הדגל של המסעדה המתארחת, שהושפעו כמובן מהמסעדה המארחת והשף שלה. כל זה תמורת 269 שקלים לסועד, כולל כוס יין.

היוזמה לפרויקט הקולינרי, שלדברי המארגנים הנו ראשון מסוגו בישראל, היא של המסעדן יאיר בקייר, יזם ושותף לשעבר במסעדות הרברט סמואל, טאפאס אחד העם וקלארו; יחד עם נירית וייס ומאיה קרבט, בעלות משרד ייעוץ תקשורת ותוכן המתמחה בתחום הלייף סטייל והקולינריה. חברת האשראי אמריקן אקספרס לקחה חסות על הפרויקט, והתוצאה: Round Tables by American Express. עוד שותפים במיזם: משרד התיירות, יקב רמת הגולן וחברת ארגל.

בקייר ואנשי הצוות יצרו במשך חודשים רבים את רשימת המסעדות המוזמנות מחו"ל, לאחר הצלבות בין מדריכי אוכל נחשבים לבין רשימות המסעדות המומלצות של מגזינים ואתרים מובילים, וקבלת המלצות מתושבים מקומיים והשפים הישראלים. כ-150 מסעדות בעולם קיבלו פניה להשתתף בפרויקט, ושמונה מהן נענו להצעה ויגיעו.

בקייר אומר: "המסעדות שנבחרו הן שילוב של מסעדות ותיקות ומוערכות, חדשות וטרנדיות, בעלות מטבח שורשי לצד טכניקות בישול מודרני. שלוש מהן מעוטרות בכוכב מישלן אחד, וכולן זוכות לאהדה רבה. לשמחתנו, הפידבק היה אדיר. עצם הגעתם של השפים לכאן, כשהם מביאים את הידע שלהם, ועוד יותר מכך – משתוקקים ללמוד מאיתנו, הוא הישג תרבותי של ממש. גם היעד ששמנו לנו – לשתף בפרויקט מסעדות מעולות עם תפריט טעימות נרחב ובמחיר נגיש; קורם עור וגידים".

הפסטיבל בין 1 ל-21 בנובמבר, אך כל זיווג בין מסעדה מהעולם לבין מסעדה מקומית יהיה למשך שבוע בלבד.
בשבוע הראשון יתארחו Stazione di Posta מרומא במסעדת לומינה, ו- THE FAT RADISH בתרנגול הכחול.

בשבוע השני יהיו אלו Tragaluz מברצלונה במסעדת יפו תל אביב; CRAFT מלונדון בקופי בר, ו-MILOS האתונאית בקלואליס.

בשבוע האחרון, The Cinnamon Kitchen מלונדון בטאיזו, Frühsammers מברלין בהרברט סמואל, ו-RON GASTROBAR מאמסטרדם שתתארח במסעדת פאסטל הישראלית. 

 

ברגע האחרון הצטרפה מסעדה תשיעית לפרויקט: Osteria Mozza מלוס אנג'לס, עם השפית הכוכבת ננסי סילברטון, זוכת פרס השפית המצטיינת של אמריקה לשנת 2014, מי שעומדת בראש קבוצת "מוצה" ביחד עם השף מריו בטאלי תגיע לקפה איטליה של האחים ירזין בתל אביב.

עוד כמה דברים שכדאי לדעת: התפריט הייחודי יוגש בימים שני עד שבת בכל אחת מהמסעדות, החל מהשעה 18:30. ללקוחות אמריקן אקספרס יש מחיר מוזל: 229 שקלים לסועד. המחיר כולל כוס יין אחת אבל אינו כולל שתייה אחרת; והזמנת המקומות נעשית מראש ודרך האינטרנט בלבד.

לפרטים על המסעדות המשתתפות ולהזמנת מקומות 

 

 

בתמונה השפים הישראליים בפרויקט (מימין לשמאל): חיים כהן, שאול בן אדרת, מאיר אדוני, ויקטור גלוגר, הלל תווקולי, יובל בן נריה, אוהד סולומון, אדיר כהן. צילום איליה מלניקוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר