חוות אוכל חדשה ללא גבולות בכפר זמר

על ההזמנה אל חוות דארב אל זייתון בכפר זמר שבעמק חפר, למבחני טעימות של אוכל ערבי אותנטי, היו חתומים שלושה: הבעלים תמים יאסין, מנהל החווה עבד עומר, ושף חנן שגיא – יו"ר שפים ללא גבולות

על ההזמנה אל חוות דארב אל זייתון בכפר זמר שבעמק חפר (בווייז: חוות אלבואדי זמר), למבחני טעימות של אוכל ערבי פולקלוריסטי במסעדת אג'אויד במקום, היו חתומים שלושה: הבעלים תמים יאסין, מנהל החווה עבד עומר, ושף חנן שגיא – יו"ר הגוף המקסים שנקרא שפים ללא גבולות (ראו בסוף הכתבה).


שף חנן שגיא הזמין שפים החברים בארגון, וגם אני זכיתי להזמנה לערב מיוחד בחווה רבת המבנים, נוף ופעילויות, שעושה הכנות אחרונות לפתיחתה לקהל הרחב – שלפי ציפיות תמים הבעלים, יכלול יהודים, ערבים, ותיירים – המקום ערוך עבור כולם, והטעימה נועדה לאשר את התפריט, שכרגע נמצא בהדפסה כשלצד כל מנה הצילום שלה – או לבצע תיקוני טעמים ומרקמים. המתחם אמור להיפתח עד מחצית אוקטובר 2015.


מה יש במקום? חוות סוסי רכיבה אציליים וחוות רכיבה טיפולית, בית קפה, מסעדת אג'אויד, מאפייה וחנות לחמים, גבנייה וחנות גבינות, ייצור גלידות ומכירתן, והכל בראש גבעה אפופת עצי זית, עם אוויר שתענוג לנשום, ונוף פתוח עד הים – מימין חדרה ומשמאל נתניה. הכל חדש ומושקע.

התפריט של הערב כלל שפע סלטים טריים, בחלקם עם גבינות צאן ממחלבת גיבון הגבינות והדיר במקום, מרק יוגורט חם – לא ידעתי שיש דבר טעים כזה (המקום לא כשר), תבשילים וקדרות בשר טלה וכבש עשויים רק בטאבון או בבורות אפייה ובישול בנוסח של פעם, עופות מעושנים, כבש מונומטנלי ממולא באורז מתובל לתפארת. היו כמובן מאפים ולחמים טריים מהמאפייה, ולקינוח כנאפה מרשימה (לא טעמתי, אבל שמעתי צקצוקי הנאה סביבי, והערה שכדור הגלידה מיותר).

 

אחרי אכילה ללא גבולות וללא מגבלות, התיישבו השפים ללא גבולות לביצוע המשימה עבורה הוזמנו: שיפוט המנות שהוגשו. מאחר שבשיחה מקדימה לפני הארוחה, אמר לי שהאוכל כאן ערבי אותנטי, ואמרתי לו שאני מקווה לא למצוא סלט עם תירס מקופסה – כמובן שהתאכזבתי למצוא סלט אחד עם תירס, ובאחר רוטב צ'ילי מתוק. למה? אז אם המלצתי נחשבת: להוציא מהתפריט. יש לכם יופי של אוכל.

בטופס הביקורת שלי כתבתי שכל המנות האותנטיות נהדרות. כך בין הסלטים אהבתי סלט פטרוזיליה עם עדשים, במיה מדהימה עם קוביות כבש. את העוף לא אכלתי, אבל האסאדו היה מצוין, הכבש עם האורז מעולה. מגש כבש נוסף אכזב אותי קצת – לדעתי, עוד שעה בבור הבישול רק הייתה עושה לו טוב.

סיכמתי וכתבתי: בהחלט מקום שארצה להגיע אליו עם רעייתי – ואני בהחלט מתכוון לכך.



עמותת ש.ל.ג. – שפים ללא גבולות, היא מיזם של אדם היפראקטיבי אחד ללאגבולות: שף חנן שגיא, אותו הכרתי באמצעות דוברת בית לוינשטיין, דנית שכטר, שהזמינה אותי לסדנת אפיית פיצות ורוגלעך מאוד מרגשת לילדים מאושפזים בבית החולים. הגעתי והתרשמתי מהשפים שבאמצע יום עבודה מקדישים זמן למען הנשמה.

 


שפים ללא גבולות נוסדה עם החזון של של חנן שגיא, שאולי בתמימות ואולי בצדק, מאמין כי הישראלי היפה הוא "זה שיודע להעניק וגם לפרגן, עם מחווה שתעלה חיוך לפנים, ועם עינים מאירות לזולתו.

חנן שגיא הוא שף, שופט קולינרי ומבקר מסעדות, בעמותה יש 48 חברים ושבעה חברי מזכירות.


לפי רשם העמותות, מטרותיה של שפים ללא גבולות הן איחוד חברתי הומניטרי של שפים, טבחים, קונדיטורים ושוחרי בישול, ייזום תחרויות בישול בארץ ובחו"ל, קיום ימי עיון וסדנאות בישול, התנדבות למען ילדים בישראל ובעולם, מימוש הזיקה של העמותה להתחבר עם עמותות לזכויות האדם, לסייע לילדים באזורי מצוקה ואסון, וגם לארגן מפגשים של בעלי עסקים, לממן כנסים, ולהשתתף בתערוכות מזון וירידי תעסוקה.


כשאני מציץ בלוח הפעילויות הבאות של השפים, יש לי רק שאלה אחת: מתי יש

 להם זמן לעבוד?

סדנת שפים ע"י שף מהודו בדן גורמה, יום כיף לילדי ביה"ח שניידר, בר מצווה לילדים באיכילוב, סדנת שוקולד לילדים בי"ח סורסקי, סדנת אפיה עם ילדים בביה"ח אסף הרופא, מאסטר שף לנוער בכפר גלים, אורט בישול אדיבי אשקלון – סמינר העשרת בצקים, תחרות מכללות הבישול- עתיד בבקע, תחרות מכללות לבישול- אורט אדיבי אשקלון, שפים אופים עם ילדים בביה"ח לוינשטיין, נסיעת משלחת שפים ללא גבולות לאליפות בבולגריה, סדנאות שוקולד לנוער SOS בנרדים, הפעלה לילדי שלום במרכז פרס לשלום.


 

בווייז: חוות אלבואדי זמר

כדי לוודא אם מסעדת אג'אויד פתוחה: מנהל החווה עבד עומר, 054-6011717 



צילום דיויד רודס, פאפא רצי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר