רוסטיקו – פיסת איטליה בלב הסיטי התל אביבי

רוסטיקו שווה ביקור, גם שהשף האיטלקי יעזוב, ההקפדה על חומרי הגלם הייתה ותישאר שם, והיא עוד תחגוג גם יומולדת 15 וגם 20, תזכרו מה שאמרתי. סאלוט!

קבוצת מסעדות רוסטיקו ציינה ב- 30 בנובמבר יום הולדת 10 למסעדה הראשונה בשדרות רוטשילד, וגם בשלושת המסעדות הנוספות בבזל, שרונה ושרונה מרקט, יחגגו.

לכבוד יום ההולדת העשירי הגיע אורח מיוחד מאיטליה, השף אנטונינו אספוזיטו (בתמונה) – פיציולו מסורנטו, הנחשב לאחד ממובילי תרבות הפיצה באיטליה ובעולם, על ידי קידום חומרי גלם איטלקיים ואיכותיים לייצוא.
בבעלות אספוזיטו שתי מסעדות, ארבעה ספרים, תכניות טלוויזיה, בית ספר לפיצה, קו תנורי פיצה לאפייה ביתית ומקצועי, והוא מכהן כשופט בתוכנית מאסטר שף פיצה באיטליה.
אספוזיטו התארח במשך שבוע במסעדות רוסטיקו כדי לתרום ממומחיותו באפיית הפיצות האיטלקיות האותנטיות. ובנוסף, בישל ואפה מנות איטלקיות ופיצות עבור הלקוחות שהגיעו בימים אלה למסעדות.

רוסטיקו תציין את העשור בתפריט ספיישל בן 10 מנות, מחולק לשניים: חמש מנות קלאסיות ואהובות של המסעדה מהעשור האחרון יחזרו לתפריט עם שדרוג עדכני, ולצדן חמש מנות שיוכנו לראשונה ברוסטיקו במיוחד ליום ההולדת העשירי. 

בין המנות הקלאסיות: אינבולטיני חצילים – פרוסות חצילים מגולגלות על פסטה עם אורגנו ופרמיג'אנו על רוטב עגבניות ובזיליקום (42 שקלים), טליטאטה אלה-רוקולה – פילה בקר צלוי ופרוס, מוגש על רוקולה, עלי סלרי, עגבניות ,בצל סגול ופרמיג'אנו (72 שקלים), פיצה ג'נובזה (מהעיר גנואה) – פיצה "לבנה" עם זוקיני, פסטו, צנוברים, ביצת עין ומוצרלה די בופלה (62 שקלים).
.
בין חמש מנות הספיישל החדשות בתפריט: טריו אנטיפסטי – שלוש צלחות קטנות של ירקות צלויים/ פרי וגבינה/ בשר מעושן/ תבשיל ירקות וקטניות (45 שקלים), מצי-ריגטוני אלה אמאטריצ'אנה – פסטה "חצי ריגטוני" ברוטב עגבניות פיקנטי עם שום, פטרוזיליה וסלמי מפולפל (64 שקלים), מרק הדרים, מסקרפונה ומרנג – קרם מסקרפונה וניל עם סורבה מנדרינה במרק הדרים קר, אשכולית אדומה ומרנג (41 שקלים)

המסעדות יציעו גם תפריט יינות איטלקיים עשיר מאזורי גידול שונים באיטליה לצד תפריט קוקטיילים איטלקיים, ולכבוד יום ההולדת מספר קוקטיילים ספיישל.

איילת קרבצקי הייתה, טעמה, ומדווחת על רוסטיקו – 10 שנים של דברים טעימים:


כולם בענף המסעדנות יודעים שזה ענף לא מהיציבים, וכל שנה שמסעדה חיה ונושמת זו ברכה. רוסטיקו, תודה לאל, כבר נושמת 10 שנים שלמות, ואף שולחת זרועות לפה ולשם.

רוסטיקו היא פיסת איטליה בלב הסיטי התל אביבי. מטבח פתוח, מסעדה לוהטת ותזזיתית, תפריט איטלקי עם התאמה לחך הישראלי, מלצרים שמחייכים, ומוזיקה נעימה ברקע.

התפריט שהוגש בערב בו הגעתי לרוסטיקו, היה טעים ומדויק, מוגש יפה, ובהחלט עשה חשק לבוא שוב לזלילה חסרת מעצורים:
פוקאצ'ות – שתיים שונות, אחת עם יין אדום ועגבניות ווזוביו מיובשות קלות, השנייה הכילה עשבי תיבול
סלט מדהים של לב חסת אייסברג, ביצה קשה, בצל סגול על עדשים שחורות בתוספת רוטב קיסרי כדברי השף. מנה זו הוגשה לשולחן שלנו שלוש פעמים.
פלחי אפרסמון עם ברזואלה – מנה קלילה ובהחלט מרעננת.
גלילות חצילים במילוי ספגטי ברוטב עגבניות – רעיון נהדר, הילדים יעופו על זה.
עלי שומר מבושלים על מצע עדשים שחורות – גם מי שלא אוהב שומר ייהנה ממנה קלילה ולימונית.
קרעי מוצרלה ועגבניות עם שמן זית – רע זה לא היה.
פרוסות של בצק פיצה שחבקו ניוקי ונאפו בתנור – אינטרפרטציה של פיתה ותפוחי אדמה.
סלט של נתחי בשר וחסה – נחמד אבל אנמי.
שרימפס וברוקומיני עם אפונה על מצע ריזוטו – מצוין. תיבול עדין ושרימפס שבושל נכון.
ניוקי נימוחים עם גבינת גורגונזולה וחמאה – אלוהי, וזהו.

פיצה מרגריטה ופיצה של טרטופו, תפוחי אדמה ועגבניות, ביחד עם השף אנטונינו, היו הסיום של הארוחה לפני הקינוחים. פיצות דקות מקמח מיוחד שנאפו בטאבון, ומעליהן תועפות של חומרי גלם משובחים – לא יכולות להיות רעות. היד של המאמא האיטלקיה הורגשה היטב, ולרגע חשבתי שלקחו אותי לנאפולי.
הקינוחים היו מצוינים: טיראמיסו איטלקי אמיתי עם מפץ של אספרסו בפה, ופבלובה עם פירות הדר ורוטב תפוזים. סיום מרהיב לאחלה ארוחה.

רוסטיקו שווה ביקור, גם שהשף האיטלקי יעזוב, ההקפדה על חומרי הגלם הייתה ותישאר שם, והיא עוד תחגוג גם יומולדת 15 וגם 20, תזכרו מה שאמרתי. סאלוט!

רוסטיקו רוטשילד, שדרות רוטשילד 15 תל אביב, 03-5100039
רוסטיקו בזל, רח' בזל 42 תל אביב, 03-6026969
פיאצה רוסטיקו, רח' קפלן 22 שרונה תל אביב, 03-5588654
ויה רוסטיקו, רח' קלמן מגן 3 שרונה מרקט, תל אביב
לשעות פתיחה

צילום שי נייבורג, איילת קרבצקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר