שאון חורף פברואר 2016: ימי שני קולינריים בירושלים

במסגרת אירועי שאון חורף יתקיימו מגוון פעילויות ואירועים קולינריים: Street Food Party, בישול בירות במהדורה חד פעמית, הרצאה של אורי שביט על טבעונות וחיות אחרות, סדנת אוכל נא, מסיבת רחוב קולינרית עם מטעמים מרחבי העולם, דנת פיצה נפוליטנית, סדנת קוקטיילים

סדרת אירועי 'שאון חורף' ביוזמת רשות הצעירים בעיריית ירושלים, חוזרת לרחובות העיר בפעם החמישית.

במסגרת זו יתקיימו אירועי אוכל וקולינריה ברחובות ירושלים, בימי שני: 8, 15, 22 ו-29 בפברואר 2016. הכניסה לרובם חינם.

8.2 במתחם שושן:
• Street Food Party: ללילה אחד הגדה השמאלית של רחוב ינאי תהפוך לחוויה עירונית, לילית, טעימה ומסעירה. משבע ועד חצות אתם מוזמנים ליהנות ממרחב שכולו אוכל בין לאומי באווירה ירושלמית, עם דוכני אוכל בשלל צבעים וטעמים. מה בתוכנית? ב'בירתנו' בישלו במיוחד לשאון חורף, בירה במהדורה חד פעמית; מאפים ומרק תרד אגדי ב'קפה שבע'; טעימה מהמטבח הברזילאי ב'עץ קפה'; R&R Deli מכינים למבקרים מטעמים ברלינאים עם שלל נקניקים, דליקטסים, נקניקיות שוקרוט ודולמה; ה'שרגא קפה' מציעים אוכל טבעוני עם FingerFood ומהדורה מיוחדת של סנדוויצ'ים צבעוניים (טבעונים) ובנוסף יארחו חברים שיגישו מנות ממטבחי העולם: פירושקי מהמטבח הרוסי, כנאפה מהמטבח הערבי ומרק ראמן מהמטבח האסייתי. 19:00-23:00.

15.2 במתחם נחלת שבעה:
• הרצאה של אורי שביט על טבעונות וחיות אחרות  בחומוס אליהו: 

אורי שביט, ממובילות הקולינריה הטבעונית בישראל, תספר על המהפך האישי שעברה ממבקרת מסעדות גרגרנית לטבעונית מוחלטת, ועל הדרך שעשה עולם הקולינריה הישראלי מהתעלמות כמעט מוחלטת לחיבוק של המטבח הטבעוני על שפע גווניו, וזאת בתוך ארבע שנים בלבד. כך תחשוף את היכולת של כל אחד מאתנו לשנות את העולם דרך הצלחת.
אורי שביט היא עיתונאית אוכל, מנחת סדנאות בישול, יועצת קולינרית, מסעדנית ומרצה בנושא טבעונות וקולינריה. בעלת בלוג האוכל "טבעוניות נהנות יותר". רחוב שמאי 12, בשעה 20:00.

• סדנת אוכל נא ב-Blue Hall Music: השף אלכס פלטינסקי יעביר סדנת אוכל נא על טהרת הדגים. אתם מוזמנים ללמוד על סביצ'ה, טרטר וסשימי; מה ההבדלים, איך לבחור את הדג, איך לטפל, לחתוך, לתבל ואיזה תוספות מתאימות? הסדנא בהרשמה מראש ובמחיר מיוחד לכבוד שאון חורף, רק 30 ₪ לאדם, בהרשמה מראש: 02-625-6488. רחוב סולומון 12, בשעה 19:00.

22.2 במתחם הלל:
• מטעמי שאון חורף בהלל: המסעדות והמזנונים של רחוב הלל יציעו למבקרים לכבוד הפסטיבל, מנות ומטעמים מיוחדים. 19:00-23:00.

• סדנת הכנת פיצה נפוליטנית: שף הפוקצ'ה ילמד להכין פיצה נפוליטנית משלב הכנת הבצק, רוטב העגבניות והתוספות. השתתפות בסדנא בחינם, מספר המקומות מוגבל. רחוב רבי עקיבא 4, בשעה 20:00 – 21:00.
ערב טעימות וויסקי: בואו ללמוד מה זה וויסקי, מה ההבדל בין סינגל מאלט, לבלנדד, תטעמו סוגים שונים ומותגים שונים של וויסקי. שמאי 4 בין השעות 19:00-24:00 בהרשמה מראש. 40 ₪ למשתתף. 052-8365323.

• סדנת רקיחת קוקטיילים: גטסבי – בר הקוקטיילים הראשון בירושלים, מזמיןל היכנס לעולם הקוקטיילים. הברמן כפיר בכר ילמד טכניקות שקשוק, ערבוב, עישון, ואפילו הדלקת נוזל באש. הלל 18 בשעה 19:30, הרשמה מראש, 30 ₪ למשתתף.

ב- 29.2 יתקיימו האירועים ברחוב עזה.


פרטים נוספים באתר
בפייסבוק: שאון חורף



צילום קירה קלצ'נקי, קובי שרביט

בתמונות מלמעלה למטה: נקניקיה ברלינאית ב- R&R, סנדוויץ' טבעוני בשרגא, מרק תרד בקפה שבע,  אוכל ברזילאי בעץ קפה, סדנת קוקטיילים בגטסבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר